Şeflik başvurusu hakkında yaşadığım sıkıntı...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m17h41r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

m17h41r

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu dönem başında ticaret meslek lisesine atandım. Bölümde 4 öğretmeniz. Bölüm şefimiz bölümde dal şefliği kadrosu olduğunu ve istersem bu kadroya başvurabileceğimi söyledi. Ben okul müdürü ile de konuşarak dilekçemi verip bu kadroya başvurdum. Bir ay veya 45 güme kadar cevap gelir dedi müdür.
Dün müdürle ufak bir tartışma yaşadık (ki tartışma konusunda da müdür haksız) bugün bana şeflik başvurumun okul müdürü tarafından "mesleki ve teknik eğit. yönetmeliğinini 259. maddesine göre" uygun görülmediğine dair bir yazı tebliğ ettiler. Madde de şu yazıyor : alan ve dal şefliğine okul müdürünün önerisi ile valilikçe görevlendirme yapılır.

** Müdürler böyle kafasına göre istediği adamı önerip, istedikleri adamları önermeyebilirler mi?
** Ben dilekçemi vereli 29 gün olmuş. Herhalde bu süre zarfında dilekçem sümen altı edilmiş, hiçbir yere gönderilmemiş.
** Benim bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Hocam ben geçen yıl meslek lisesine atandım, 3lab ve 4 kadrolu öğretmen idik. Bir öğretmen alan şefi, iki öğretmen atelye şefi olduğu için bir lab boşta idi. Aynen senin gibi başvuru yaptık ve aynen senin aldığın cevabı aldım. Hocam yönetmelği incelediğimde ve hüseyin çelik imzalı şef atamalarıyla ilgili kararnameleri incelediğimde oradan çıkardığım sonuç, eğer atelye varsa ve şefi yoksa o atelyenin işlerini yürütmek üzere şef atamak zorundalar. Atama işlemleri ise yine hüseyin çelik imzalı kararnamenin formunda verilen özelliklerden puanlamaya göre (eğer senden başka atanabilecek öğretmen varsa) üstün olan atanır. Benim bu sene başında görevlendirmem yapıldı. İşin özü; hocam müdürler(bazıları) kendilerini bulummaz hint kumaşı zannettikleri için yönetmelikleri kendilerine göre yorumluyorlar. Bence bu yönetmelikler ve kararnamelerle birlikte tekrar yazılı olarak başvur, olmazsa mebbe yaz. kolay gelsin.

Aynen hocam. Müdür ortada sebep yokken meseleyi kişiselleştirdi. Üstelik ben dilekçemi yaklaşık bir ay önce onun tavsiyesi ile vermiştim. Bir aydır benim dilekçemi adam işleme koymamış. Durduk yere canımı sıktı. Yeni bir dilekçe vereceğim ama ne yazsam karar veremedim. Öncelikle bir aydır benim dilekçemin neden bekletildiğine dair bir dilekçe yazmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

akeldan' Alıntı:
Hocam ben geçen yıl meslek lisesine atandım, 3lab ve 4 kadrolu öğretmen idik. Bir öğretmen alan şefi, iki öğretmen atelye şefi olduğu için bir lab boşta idi. Aynen senin gibi başvuru yaptık ve aynen senin aldığın cevabı aldım. Hocam yönetmelği incelediğimde ve hüseyin çelik imzalı şef atamalarıyla ilgili kararnameleri incelediğimde oradan çıkardığım sonuç, eğer atelye varsa ve şefi yoksa o atelyenin işlerini yürütmek üzere şef atamak zorundalar. Atama işlemleri ise yine hüseyin çelik imzalı kararnamenin formunda verilen özelliklerden puanlamaya göre (eğer senden başka atanabilecek öğretmen varsa) üstün olan atanır. Benim bu sene başında görevlendirmem yapıldı. İşin özü; hocam müdürler(bazıları) kendilerini bulummaz hint kumaşı zannettikleri için yönetmelikleri kendilerine göre yorumluyorlar. Bence bu yönetmelikler ve kararnamelerle birlikte tekrar yazılı olarak başvur, olmazsa mebbe yaz. kolay gelsin.
hocam 3 lab var ise 1bölüm şefi+2 atelye şefi toplam 3 şef atanır ve her biri 1 lab'dan sorumlu olur. 3 lab'a 3 atelye şefi görevlendirilmez. uygulama bu şekilde yapılıyor. bunu da dikkate almakta fayda var.

bölüm şefiniz atölyedeki bakım onarım işlerini tek başına hallemediğini atölyelerin bakımı için atölye şeflerine ihtiyacı olduğunu söylesin. beraber gidip müdürünüzle konuşup ikna etmeden yanından ayrılmayın.

atölye şefi için ihtiyaç olduğunu kabullenirse işlemi başlatacaktır. sonra okulda ilgili bıranştakilere yani bilgisayarcılara yazıyla bu duyrulur. başvuranlar arasındaki puanlamaya göre görevlendirme yapılır.

hocam bu tür müdürleri tenhada sıkıştırmak lazım. aranızda ne geçti bilemeyiz ama demekki bu adamın seninle bir problemi var. yoksa işlemi çoktan sonuçlandırmalıydı. bu şekilde keyfi uygulamaları sık sık görüyoruz ama sen yasal olarak hakkını aramalısın.

Hocam, 1 ay önce dilekçe verdiğinizde kayıt numarasını aldınız mı? daha doğrusu deftere kaydedildiğini gördünüz mü?
eğer kayıt yapılmayıp müdüre bıraktıysanız ve yakın zmanda işleme girdiyse "neden 1 aydır sonuçlandırmadınız?" dediğinizde sizin başınız ağrır. yok ben kayıt numarası aldım diyorsanız "dilekçemin gereği neden geciktirildi" diye sorarsınız tabiki.

m17h41r' Alıntı:
Aynen hocam. Müdür ortada sebep yokken meseleyi kişiselleştirdi. Üstelik ben dilekçemi yaklaşık bir ay önce onun tavsiyesi ile vermiştim. Bir aydır benim dilekçemi adam işleme koymamış. Durduk yere canımı sıktı. Yeni bir dilekçe vereceğim ama ne yazsam karar veremedim. Öncelikle bir aydır benim dilekçemin neden bekletildiğine dair bir dilekçe yazmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

ah bu müdürler... lafa gelince mangalda kül bırakmayıp ömere hüseyine söverler. oysa, sövdükleri adamlar bunların yanında bebek kadar masum kalır.

ulutas55' Alıntı:
Hocam, 1 ay önce dilekçe verdiğinizde kayıt numarasını aldınız mı? daha doğrusu deftere kaydedildiğini gördünüz mü?
eğer kayıt yapılmayıp müdüre bıraktıysanız ve yakın zmanda işleme girdiyse "neden 1 aydır sonuçlandırmadınız?" dediğinizde sizin başınız ağrır. yok ben kayıt numarası aldım diyorsanız "dilekçemin gereği neden geciktirildi" diye sorarsınız tabiki.

m17h41r' Alıntı:

Hocam kayıt numarası almadım. Direk müdüre bırakıp çıktım dilekçemi. Çünkü kendisi başvurmam konusunda beni teşvik etmişti :))
Bu durunda benim yapabileceğim yasal bir hak yok mu? Adamın keyfine mi kaldım tamamen.

Geri