Şimdi ne olabilir? Tecrübesi olan soyleyebilir mi

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
malumunuz norm fazlalığı revaçta olan bir meslek bizim için şuan...
- ben ilçedeyim. okulum ilkokul oldu
- Ders saati =0
- Araştırabildigim kadarıyla ilçemde gidebilecegim boş okul yok sürpriz olmazsa tabii
- Alan değişikliği sonrası norm fazlası ilanı çıkacak ve tahminen ilçede bi halt cıkmayacak. Ya il merkez ya diğer ilçeler... En yakın yer 70 km...
- Formatörlük deseniz il mem yapmayı düşünmüyor şayet fikirlerini değiştirmezlerse

Şimdi sormak istiyorum:
Ben diğer ilçelere veya il merkeze gitmek istemiyorum. Çünkü mecburi hizmet olmadıgından ilk fırsatta memlekete tayin düşünüyorum.

Bu hafta ole bole idare ettik de orda burda oyalana oyalana... Şimdi bundan sonra ne olacak?

Benim durumum ne olabilir? İlçe sınırları dışına çıkmak istemiyorum formatörlük yapılmayacak gibi ve gidebilecek boş okul yok....

tecrübeli arkadaslar bilgi verirlerse sevinirim...

norm fazlası öğretmen istemiyorsa kendi okulunda 2 yıl kalabilir
diye birsey var diyorlardı vaktiyle forumda ki ben o yazıyı bulamadım...

bu benim işime yarar mı?
ve
meteks hocam "valilik oluruyla ilçede 6 ay" dediginiz kendi ilçemde mi farklı bi ilçe mi?

yaw evliliyim cocuk da var... en kısa sürede (ki bu sure bu agustos ildışı ataması da olur) memlekete gitmek istedigimden 1 yıl için tüm düzeni altüst etmek istemiyorum...

Hocam siz tercih yapmayın sakın eğer atayacaksa valilik sizi bir yere atasın. Bu şekilde belki 2 sene bulunduğunuz yerde durabilirsiniz ama zor.

eee valilik ya beni il merkez veya farklı bi ilçeye atarsa nolcak?
yoksa valilik beni ilçemde mi bi yere atar?

bi de şu 2 sene olayı nerde yazıyor yaa ben bi türlü bulamadım

hocam içinizi rahatlatması açısından yazayım 1 buçuk yıldır benzer durumdayım. her il içi yer değiştirme dönemi tercihte bulundum ama gidebileceğim okul da olmadığı için hala aynı okuldayım. siz yakın bölgede görünen okulları yazın oranın öğretmeni olup olmadığı önemli değil yer değiştirmede mebbiste açılıyorsa tercih yapabilirsiniz. tecih yapmamak hata olur demişlerdi bana ben 3 dönemdir aynı şeyi yapıyorum. sonuçta başvurduğum hiç bir okul olmuyor aynı okulumda kalıyorum. resen atama gibi bi saçmalık yapmadıkları sürece sorun yok şimdilik. merak etmeyin artık çoğumuz norm fazlasıyız

dilek83' Alıntı:
hocam içinizi rahatlatması açısından yazayım 1 buçuk yıldır benzer durumdayım. her il içi yer değiştirme dönemi tercihte bulundum ama gidebileceğim okul da olmadığı için hala aynı okuldayım. siz yakın bölgede görünen okulları yazın oranın öğretmeni olup olmadığı önemli değil yer değiştirmede mebbiste açılıyorsa tercih yapabilirsiniz. tecih yapmamak hata olur demişlerdi bana ben 3 dönemdir aynı şeyi yapıyorum. sonuçta başvurduğum hiç bir okul olmuyor aynı okulumda kalıyorum. resen atama gibi bi saçmalık yapmadıkları sürece sorun yok şimdilik. merak etmeyin artık çoğumuz norm fazlasıyız
:+1: aynen bu sene farklı olarak 41. maddeyi uygulayabilirler diye bekliyorum sonuç norm fazlası olarak yaşamayı kabullenmeliyiz.

Sn hocam gözüne bir okul kestir ve tercihini yap ; norm genelgesi açık ve net valiliğin canı ne zaman isterse norm fazlası öğretmeni öncelikle tercihine göre tercihi yoksa resen atama yapacaktır bari istemediğin biyerler olmasın ; 2 sene norm fazlasının beklemesi ile ilgili bir uyguılama ben bilmiyorum geçmişe ait uygulamalar olabilir ancak şu an için riske girmemeni öneririrm

Mardin'de 41. madde uygulanıyor maalesef. Hocam merkezde açık yok, köylerde, ilçe ve beldelerde açık bulunuyor. Onlar da çok azalda atamalardan sonra. Ben de sizin durumdayım, bakalım MEM ne yapacak.. Norm fazlası öğretmen kendi okulunda 2 sene kalıyor uygulaması kaldırıldı..

Allah Mardinden razı olsun...
Adamlar MEBBIS uzerinden tercih almıyorlar ki...
Açık okulların listesini yayınlıyorlar sonra listeden max 5 okul sec imzala okuluna ver diyorlar...

bilişim öğretmenlerinin norm bakanlıkça belirlenir diye bir yazı vardı onu bulun ve yerinizden kımıldayın dava açacağınızı söyleyin

wgolf' Alıntı:
bilişim öğretmenlerinin norm bakanlıkça belirlenir diye bir yazı vardı onu bulun ve yerinizden kımıldayın dava açacağınızı söyleyin
O yazı hiç birşeye yaramıyor, şube müdürleri ve atama "hocam kadroları zaten bakanlık belirliyor" diyor..

ahmetfx' Alıntı:
wgolf' Alıntı:
O yazı hiç birşeye yaramıyor, şube müdürleri ve atama "hocam kadroları zaten bakanlık belirliyor" diyor..
hocam neden işe yaramıyor ki?
mardin gecen yıl bu maddeye istinaden re'sen atamaları iptal etmedi mi?

Hayır hocam, 4+4+4 eğitim sisteminden dolayı normlar değişeçeği için iptal edildi. Gelen yazı o şekilde idi. Yoksa MEM'e bu konuda yazılar götürdük ama fayda etmedi.

ne olacak peki şimdi hocam?
il merkez veya farklı bi ilçe okulu acarsa ve secmezsek resen atama yapar mı?
niyetli mi il mem? açık okul var mı?
resen atama yaparsa ne yapcaz? elde karsı cıkacak bişey var mı

hocam görevlendirme dediğin baska 1-2 okulda bt dersine girmek mi?
il ilçe mem vb yerde gecici görevlendirme mi arge gibi...?

sanırım ikisinde de norm fazlalığı durumu ortadan kalkmıyor... yine resen atama niyetleri varsa ilanda sizi de muhatap alırlar...
yanılıyor muyum

Aynen öyle, görevlendirme norm olayını çözmüyor, kontenjan.meb.gov.tr'de fazla iseniz fazlasınızdır. Mardin MEM yine resen atama yapar gibi gözüküyor. Ben bıktım artık her sene bu norm olayı ile uğraşmaktan, nerden bilgsayar öğretmeni olduk arkadaş..

ahmet hocam aynen katılıyorum size bakalım nereye atacaklar bizi eli kulağında mardin yapacakmış resen atama sanırım

mardinin şuan norm fazlası öğretmenler ile ilgili bir çalışması yok.
ama bi kaç hafta sonra ne olur bilemem. mardinde sanırım çoğu bilgilsayar öğretmeni norm fazlası iken kimi nereye atayacaklar merak ediyorum.
formatörlüğü sordum, onlada ilgili hiçbir çalışma yok. işimiz mardin meme düştüyse Allah yardımcımız olsun..

Normumuzu idareci ve öğrencilerin eline bırakan bakanlığa ne demek lazım bilemiyorum, ama denecek şeylerin ağza alınmayacak sözler olduğunu biliyorum. Hocam Mardin'de nasıl norm bulacaklar bilemiyorum, hadi eskiden sınıf var diye bazı idareciler dersi seçiyorlardı, şimdi BT sınıfları dönüştü, öğretmeni yok diye birçok idareci de dersi seçtirmemiştir 5'lerde.. Geriye de okul kalır mı kalmaz mı bilemiyorum... Mardin MEM bu konuda çok düşüncesiz, bizi köylere dağıtacaklar sanırım.

dilek83' Alıntı:

nasıl yanı
--------------------------------------------------------
www.kayipsehir.biz

Geri