Şu ürünü veya alternatif bir dizüstü önerir misiniz?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Kullandığım notebook Acer 5920G (2007'de aldım) Yaklaşık 10 yıldır temiz bir şekilde kullandım.

En zorlayıcı işlemlerim, eski versiyon PS, Flash programları ile olur. PES futbol oyunu ve Steam üzerinden CS:Go oynama gibi. Fakat son 2-3 ayda ekran kartı 2 kere yanıt vermedi. Fırınlama yöntemiyle idare ediyorum. Bunun dışında müzik dinleme, film izleme vs. gibi günlük işlemlerde kullanacağım.

Yeni alacağım ürünü de en az 5 yıl kullanacağımı düşünüyorum. Yine doğru bir tercih yapmak için araştırmalara başladım. Markadan çok güzel bir seri denk getirmeye çalışacağım.

Bu standartlarda yakın zamanda kullandığınız ürünler var mı?

Ek olarak SSD teknolojisine geçmek istiyorum. 120, 240 GB SSD + 500 GB HDD gibi bir kombinasyon isteğim var. FreeDos olmasını fiyat açısından tercih ederim. RAM değişimi de yapabilirim.

Marka fark etmez, fiyat makul olsa fena olmaz. İşlemci için U ile bitmesin diyen var, ekran kartı için nvidia ve sonu en az 40'la bitsin diyen var. Kafa karıştı. Donanım Haber'de bir kaç gündür araştırıyorum incelemeleri, şu modeller gözüme takıldı;

Asus K555UB-XO099D Intel Core i5 2,30 GHz 4 GB 1 TB 15.6" Freedos Taşınabilir Bilgisayar
MSI CX62 6QD-234XTR Intel Core i5 6300HQ 2.3GHz 8GB 1TB 15.6" Taşınabilir Bilgisayar

Asus fiyat olarak uygun ve sanki yeterli olacak gibi duruyor. SSD yuvası olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Başka öneriniz olursa dinlemek isterim.

hocam öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyeyim,
Benim şuan kullandığım 3. yılında. lenovo idepad z500 i7 36 serisi qm işlemci var. aldığımda 1 tb disk vardı üzerinde nvidia gt 645m ekran kartı ve 6 gb ram vardı.ilk işim diski söküp eski kullandığım 120 gb lık ssd yi takmak oldu. makina çok çok iyi hale geldi. 3 yıldır bu şekilde kullanıyordum. ikinci disk yeri yok. optik sürücüyü çıkarıp yerine disk sürücü takarak içine ikinci bir disk takabilirsiniz ama ben harici disk kutusu ile bu işi halletmiştim. şuan 120 gb yeterli gelmediğinden 2 hafta önce 240 gb ssd disk aldım taktım. 120 liyi arkadaşım benden satın aldı. ram çift modül 4+2 idi. 2 gb olanı çıkarıp 8 gb lık ddr3 ramle değiştirdim. 12 gb ram işimi hayli hayli görüyor. işlemci soğutucu fanı çok ses yapıyordu komple söktüm tiner kullanarak bir fırça ile temizledim sonra ince makine yağı ile yağladım yerine taktım. gayet memnunum

şimdi yeni alacağınız makinelerdeki işlemcini u serisi olmasın çünkü u serisi performans için üretilmiş işlemciler DEĞİLLER.

HQ serisi işlemci tercih edin. onların içinden de mümkünse son serilerden almaya bakın. intel sitesinde serileri ve performans değerlerini veriyor zaten. 8 ya da 16 gb lık ram yeterli ama önemli olan başka bir husus da modül sayısı ve kaç gb lık ram desteğine sahip bir anakartının olduğu. Bu serilerde pek ekran kartı kötü olan model olmaz zaten. ama basit bir performans tablosu aramasıyla onu da anlarsınız.

VE çok önemli diğer bir husus bence ekranın full hd olup olmaması. bence kesinlikle full hd destekli bir ekran tercihiniz olsun.

sizin sunduğunuz modellerden ben MSI ı tercih ederdim. Asus TR servisi berbat. sırf bu yüzden.

Bence hazır detaylı aramada yapmışken Monster'e girip kendiniz bir sistem oluşturun istediğiniz gibi. Hem freedos, hem ssd ekleme, hem ram ekleme çıkarma, hem istediğiniz ekran kartı. Herşey tamamen size kalmış.

Msi cx61 2od(i7-4702mq işlemcili) kullanıyorum.Üstüne ekstradan kingston hyperx 120 gb ssd takmıştım. Bilgisayarı iki yıldır kullanıyorum. Freedos olarak almıştım.(Zaten Linux kullanıcısıyım.) Ubuntu'da 6-7 saniyede bilgisayar açılıyor halen. Şimdiye kadar da bilgisayar performans açısından bir kere bile aksırıp tıksırmadı. Yanlış hatırlamıyorsam crysis 3'te 1366x768 çözünürlükte 25 fps'nin altına düşmüyordu.

Kısacası beğendiğiniz Asus'u bilmem ama Msi fazlasıyla işinizi görür diye düşünüyorum.

Geri