Şu an güncel kredi faizleri nedir??

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bankaların sitelerinde konut kredisi oranlarına baktım. Oranlar ziraat 0.88, halk 0.89 ile başlıyor ve genelde özel bankalarda ise 0.95 seviyelerinde. Bugün ablam araştırma yapmak için bankaları gezmiş. Listeyi getirdi ama oranlar sitelerindeki organlardan yüksek. Ben bankalara gitmediğim için bu farkın nedenini soramadim. Bankalar neden sitelerinde başka oranlar yazıyor? Adamına göre mı oran veriyor bu bankalar?

Valla olmaması lazım hocam benim bildiğim. Acaba kişisel kredi notuna göre mi belirleniyor bu oranlar bilen arkadaşlar yazarsa aydınlanalım

Hocam arkadaşım ev aldı 1-2 ay önce Ziraat bankasından konut kredisi çekti 0,88 demişti. En uygun Ziraat demişti.

Faizin her çeşidi haramdır. Peygamberimiz veda hutbesinde şöyle buyurmuştur: Faizin her çeşidini ayaklarımın altına almışımdır.

Bir başka hadis-i şerifte de : Faiz alıp veren bana ve Allah'a savaş açmış gibidir.

Benden uyarması sevgili hocam. Haram üzerine hiçbir şeyden hayır gelmez.

Misugi' Alıntı:
Faizin her çeşidi haramdır. Peygamberimiz veda hutbesinde şöyle buyurmuştur: Faizin her çeşidini ayaklarımın altına almışımdır.

Bir başka hadis-i şerifte de : Faiz alıp veren bana ve Allah'a savaş açmış gibidir.

Benden uyarması sevgili hocam. Haram üzerine hiçbir şeyden hayır gelmez.
Aynen öyle hocama katılıyorum.
Kur’an-ı Kerim’de, “Faiz yiyenler, şeytan çarpmış kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, ‘Ticaret de faiz gibidir’ demeleri yüzündendir. Oysa, Allah, ticareti helal, faizi haram etti” buyruluyor.

Şubede genelde web sitelerinde ki oranlardan daha dusuk oran verdiler, kredi notu ile alakali olabilir

Hocam vakifbank ve ing bankasina da keske gitseydiniz... oranlar düstü gecen bir bankada bir konusmada konut kredisi vermeyi zorlastirmişlar oranlar düsük banka az kazaniyor diye ihtiyac kredisi cekmeyi öneriyorlardi saka gibi....

Vakıf da yüksek vermiş ya, artık önümüzdeki hafta bankaları gezip durumu kendim inceleyim bakalım.

Faiz haram diyen arkadaşlar, zümremiz günaha girmesin. Hepiniz birikimlerinizden en azından 5-10 bin tl kadar yollayın. Kaçmıyor ya borç yiğidin kamçısıdır öder. Sevaba girersiniz hem. Faiz haram deyip kaçmak olmaz öyle.

omd' Alıntı:
Faiz haram diyen arkadaşlar, zümremiz günaha girmesin. Hepiniz birikimlerinizden en azından 5-10 bin tl kadar yollayın. Kaçmıyor ya borç yiğidin kamçısıdır öder. Sevaba girersiniz hem. Faiz haram deyip kaçmak olmaz öyle.

Haklısın sayın hocam.

Geri