Şu meb'ten kurtulalım arkadaşlar...

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
bu böyle olmayacak arkadaşlar...meb resmen bize çin işkencesi yapıyor...2-3 gündür düşünüyorum ne yapabilirim diye sonra kendimce artık bazı hedefler koydum...

İlk hedefim milli eğitim bakanlığını bırakıp yüksekokul ve fakültelerde çalışma imkanı arayacağım...bunun için bazı önşartlar var..
kpds sınavına girip yüksek bir puan tutturma çabasındayım....ingilizcemi yüksek seviyelere getirme niyetim var...bu arada mesleki anlamda kendimi geliştirmeye devam edeceğim...özellikle web teknolojileri ve programlama alanında...eğer kapağı bir fakülteye falan atarsam orda da yüksek lisans falan yapmayı düşünüyorum...belki de ikinci bir üniversite bile okuyabilirim sevdiğim bir alanda...şimdiden araştırmalara başlayacağım nerelerde bu imkanı bulabilirim diye...artık rüzgarın yönünü biz belirlemeliyiz arkadaşlar...şu mebten kurtulalım yeter ki...bakın ben size mebin bize ne yaptığını liste halinde yazayım...

1- dersimizi seçmeli yaptı
2- ders sayısını düşürdü
3-bizi formatörlük denen teknik ameleye çevirdi
4-notları kaldırdı
5-norm dışı yaptı
6-ordan oraya şurdan şuraya sürükledi
7-il dışı bir hayal oldu
8- komik zam artışları yaptı...
9- 2010 affı getirerek bir sürü öğretmeni mağdur etti.....ve listeyi uzatabiliriz...

rüzgarın yönünü biz tayin edelim arkadaşlar
bence herkes kendine bir hedef çizmeli bu böyle gitmeyecek bundan 5 yıl sonra falan ne olacağımızı kestiremiyorum bile....hepinize kolay gelsin...

:puhaha: :puhaha: :puhaha: :puhaha: daha fazla gülecemde hakkım yok...nasreddin hoca ile yavuz arasında dönen filler üzerine bir fıkra vardı...ne zaman bişeyler yapalım denilse birileri gürlüyor sonra iş eyleme gelince bekliyor dur bunlar yansın hak elde ederlerse bende yararlanırım mantığı güden amipsi bi mantığın olduğu bi yerden bir nane yeşermez ..

bende 1,5 saattir açıköğretim önlisan ve lisans programlarını ve yükseklisans yapılabilecek alanları araştırıyorum. forumdaki bütün geçmişte açılmış konuları okudum bu durumla ilgili. herkes birşey diyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

piyade' Alıntı:
bende 1,5 saattir açıköğretim önlisan ve lisans programlarını ve yükseklisans yapılabilecek alanları araştırıyorum. forumdaki bütün geçmişte açılmış konuları okudum bu durumla ilgili. herkes birşey diyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
tatile çık :) meb yerine düşünür

arkadaşlar dalgada geçse bende kurtulma çalışması yapıyorum ama yaş 28 2 . üni zor gibi meslek yüksek okullarına öğretim görevliliğini düşünüyorum

herohamster' Alıntı:
piyade' Alıntı:
tatile çık :) meb yerine düşünür
:cry:

tomreader2010' Alıntı:
arkadaşlar dalgada geçse bende kurtulma çalışması yapıyorum ama yaş 28 2 . üni zor gibi meslek yüksek okullarına öğretim görevliliğini düşünüyorum
bende umut olan her kapıyı deneyecem. Ama birilerinin rehberliğine ihtiyacım var. MYO'na Öğr. Gör. alınması için Yök'ün yayınladığı yönetmenlik dışında özel şartlar koşabilirler mi?
Örneğin;
Yönetmelikte Lisans mezunu olmak ve alanında en az 2 yıl deneyime sahip olmak diye belirtilirken bir ün. yüksek lisans mezunu olmak ve alanında en az 10 yıl deneyim sahibi olmak diyor. Başka bir ün. ise deneyimi 2 yıl yerine 3 yıl istiyor.
Nasıl bi yol izlemeliyim çok sinirliyim, çok çaresizim ne diycemi bilemiyorum :cry:

piyade' Alıntı:
tomreader2010' Alıntı:
bende umut olan her kapıyı deneyecem. Ama birilerinin rehberliğine ihtiyacım var. MYO'na Öğr. Gör. alınması için Yök'ün yayınladığı yönetmenlik dışında özel şartlar koşabilirler mi?
Örneğin;
Yönetmelikte Lisans mezunu olmak ve alanında en az 2 yıl deneyime sahip olmak diye belirtilirken bir ün. yüksek lisans mezunu olmak ve alanında en az 10 yıl deneyim sahibi olmak diyor. Başka bir ün. ise deneyimi 2 yıl yerine 3 yıl istiyor.
Nasıl bi yol izlemeliyim çok sinirliyim, çok çaresizim ne diycemi bilemiyorum :cry:

hocam bildiğim araştırdığım kadarıyla 10 yıl iş tecrübesi yada yüksek lisans şartı var. bu şartı üniler değiştiremez ancak mezun olunan bölüm uzmanlık konularında sınırlamalar getirip istediklerini almaya çalışabilirler örneğin uzaktan eğitim konusunda yüksek lisans yapanlar diyebiliyorlar

uzaktan eğitim konusunda yüksek lisans hangi üniversitelerde yapılabiliyor. ben ığdırda görev yapıyorum.yüksek yapmak için kars yada erzuruma mahkumum

uzaktan eğitim konusunda derken tezini bu konuda yazan tanıdıkları varsa şart olarak bunu sunarlarki başvuru az olsun diye örnek verdim yani hocam

üniversitede akademisyen,öğretim elemanı,araştırma görevlisi,okutman olmak isteyenler
verdiğin linkteki sayfayı iyice incelesinler....yök'ün sayfasıdır...formül çok basit
1-ales
2-kpds...
bu kadar..bir de kendi alanında gelişim gösterirsen atanma ve yükselme şansın çok yüksek...

https://oyp.yok.gov.tr/?page=index

okulla zaman kaybetmeyin, okuyana kıymet yok. kendinizi geliştirip özel sektöre atılın. biz okudukda ne oldu

evet kendimize ya alanımızda özel sektör için geliştirmeliyiz bunuda şuan aramızda çalışan varsa hangi alanda yapmamız gerekir hangi dilde yada. en çok tercih edilen aranan nedir? yada kurumlar arası geçişle yapacaz. ben yeniden üniversite okumaktanda kpss ye girip trt gibi bir yere kapak atmayı daha mantıklı buluyorum gerekirse birilerine para yedirecez.

Geri