Şuanda Yüksek Lisans bitirenler Uzman Öğretmen Sayılıyor mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saido
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

saido

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,
Şuanda yüksek lisansı bitirenler uzman öğretmen sayıılyor mu?Bununla ilgili bildiğiniz herhangi bir yazı genelge var mı?tşkler.

öyle bişe yok hocam
sadece tüm yeterliliklere sahip olup uzman öğretmenliğe başvuru yapamayanlar(7 yıl şartından dolayı) için geçerli karar olacak onu da biz mahkemeye vereceğiz

Bakanlık şu an çalışmalar devam ediyor şeklinde açıklama yapıyor tüm başvuranlara
bilginize...

yıl şartı yok alanınızda tezli yüksek lisans yapan bütün öğretmenler uzman olabilir. bu işte bilende konuşuyor bilmeyende

cesur yürek99
peki bitirilen yüksek lisans bölümü kendi alanı mı olmalı yoksa farklı alanda olabilir mi?

Örnek mat. öğretmeni eğitim bilimlerinden yapsa oluyor mu yoksa illa mat. öğretmenliğindemi yapacak?
ya da bil. tek. öğretmeni kendi alanında mı yapacak yoksa benim gibi uzaktan eğitim de yapınca da oluyor mu?

ben 7 yıl şartı var biliyordum. onun kalktığını duydum ama bazı arkadaşların başvurularını mahkeme kabul etmedi diye yazmışlar forumda. bu riske değer mi sizce_? ben 2010 da kendi alanımda tezli yaptım.

kendi alanında olacak ve tezli yüksek lisans yapmış olma şartı var. danıştay yıl şartını kaldırdı

ret edilen benim bildiğim hiç bir dava olmadı ama tezssiz yüksek lisans yapanlarda oldu. davayı kazanma şansınız %100 isterseniz özelden yardımcı olabilirim

Ben 2011 de bitirdim yüksek lisansımı ardından mahkemeye verdim kazandım.Şu an uzman öğretmenim.Bu arada kendi alanımda tezli yüksek lisans yaptım.

hocam kararın bir örneğini koyabilirmisiniz acaba sonuçlanan arkadaşlar internetten bulmuştum birkaçtane avukata verdim ama bulunsun yinede onlarıda eklerim gerekirse ben mahkemeye verdim olumsuz sonuç çıktı yargıtaya temyize mi götürmüş ne dediler diğer mahkemede birkaçtane daha varmış onların sonuçlanmasını bekliyorlarmış sanırım bende bötede 2009da bitirdim. umarım oradan olumlu sonuç gelirde alırız. bir arkadaşımla aynı anda başvurduk onun sonucu geleli bikaç ay oldu çabuk çıktı o 2006dan önce bitirmiş sadece yıldan dolayı başvuramamış uzmanlığa onlara hemen veriyorlar uzmanlık hakkı ama bizimki daha net değil sanırım bundan dolayı farklı sonuçlar çıkabiliyor.

mevzuat-yonetmelik-f25/uzmanlik-ve-bas-ogretmenlikle-ilgili-gelen-yazi-t84174.html
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/uzman-ogretmenlik-basvurusu-t84419-30.html

hasan' Alıntı:
...Bu nedenle sadece sınava dayalı olarak yada alanıda, eğitim bilimlerinde veya alanı dışında tezli yüksek lisans öğrenimine dayalı olarak idarece uzman öğretmenlik veya baş öğretmenlik sertifikası düzenlemek mümkün değildir...
Baş öğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavından bağımsız olarak, uzman olmak için yüksek lisans, baş öğretmenlik için doktora yapmak yeterliydi ya yada biz öyle biliyorduk. Yanlış biliyormuşuz.. Sonuçda bu sıfatları elde etmek için MEB'in sınav açması lazımmış... ,Yüksek lisans da sınav puanına eklenecekmiş....

özeti bu..

deepblue5206' Alıntı:
Ben 2011 de bitirdim yüksek lisansımı ardından mahkemeye verdim kazandım.Şu an uzman öğretmenim.Bu arada kendi alanımda tezli yüksek lisans yaptım.

evet hocam dava örneğini eklerseniz, bizde emsal olarak gösterebiliriz.

arkadaşlar 12/09/2012 de okula yazdığım yazıya bugün cevap geldi ve bende sendika avukatına gittim. iyi birine benziyordu bana bazı açıklamalarda bulundu ama bana bazı durumlar mantıksız geldi şöyleki:

** ben dilekçeye yüksek lisanstan sonra maaşı hakettiğim tarihi yazmıştım. neden bu tarihi yazdın dedi dilekçenin verildiği tarihten itibaren yazılması gerektiğini ya değilse mebin avukat parasınıda ödeyeceğimi söyledi. ben gene dava dilekçesine dilekçe tarihi diye yazacağım dedi şimdi:

** örneğin ben bir tazminat davası açsam ve 10 bin lira istesem. hakimde 3 binliraya hükmetse karşı tarafın avukat parasını benmi ödeyeceğim. sırf tarih yüzünden böyle bir durum bana mantıksız geldi. sonuçta ben isterim hakim vermez o ayrı bir durum. sizce?

* birde 150 tl para istedi dava açma ücreti olarak bu para miktar olarak normalmi yok 110 120 tl civarımı
*52,5 tl vekalete ücret ödedim. kendi için ücreti sendikanın vereceğini söyledi..

kazanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olaiblir mi acaba? teşekkür ederim.

öncelikle avukatın haklı dilekçe verdiğin tarih hak ediş tarihidir. bu durumda kısmen kazansanda kısmende kaybetmiş olacaksın ve kaybettiğin için 600 tl karşı avukata para ödersin. ayrıca avukatın 150 tl fazla almış 120 tl olacak. ama sen laf dinlemedin umarım sorun çıkmaz.

cesur yürek99' Alıntı:
öncelikle avukatın haklı dilekçe verdiğin tarih hak ediş tarihidir. bu durumda kısmen kazansanda kısmende kaybetmiş olacaksın ve kaybettiğin için 600 tl karşı avukata para ödersin. ayrıca avukatın 150 tl fazla almış 120 tl olacak. ama sen laf dinlemedin umarım sorun çıkmaz.

hım teşekkür ederim hocam. o konu için şu an beklemedeyim, ilk fırsata bu değişikliği yapacağım ama şimdilik biraz daha bekliyorum. konuya dönersek;

örnek kararları incelediğimde verilen kararlarda hep kısmı kararlar verilmiş. bu tarihi yazmasam bile muhtemelen kısmi kazanılacaktı zannımca. o zamanda normal olağan bir şeymiş gibi söyleyecekti. çünkü keşke buraya gelseydin dilekçeyi beraber yazardık vs. keske yazmasaydın demedi yani. 2011 de KHK çıkarmışlar ve kurumların avukatlarına para ödenecekmiş şeklinde (sırf bu olay bile yandaş sendikadan uzaklaşmama yeter aslında) neyse hayırlısı olsun.
ben gene 150 tl mevzunu söyleyeceğim 30 tl yol parasımı alıyor benden..

faruk8542' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

hım teşekkür ederim hocam. o konu için şu an beklemedeyim, ilk fırsata bu değişikliği yapacağım ama şimdilik biraz daha bekliyorum. konuya dönersek;

örnek kararları incelediğimde verilen kararlarda hep kısmı kararlar verilmiş. bu tarihi yazmasam bile muhtemelen kısmi kazanılacaktı zannımca. o zamanda normal olağan bir şeymiş gibi söyleyecekti. çünkü keşke buraya gelseydin dilekçeyi beraber yazardık vs. keske yazmasaydın demedi yani. 2011 de KHK çıkarmışlar ve kurumların avukatlarına para ödenecekmiş şeklinde (sırf bu olay bile yandaş sendikadan uzaklaşmama yeter aslında) neyse hayırlısı olsun.
ben gene 150 tl mevzunu söyleyeceğim 30 tl yol parasımı alıyor benden..
hocam ne oldu sonuç?

avukata ne zaman sonuçlanır dediğimde bana "biz sizi bilgilendiririz haber bekleyin" dedi. e devletten bakıyorum arada şu anda dosya açık görünüyor.. 3 ayı geçiyor daha sonuç yok..

avukat geçtiğimiz gün aradı ve sonuç olumlu dedi kuruma verilen dilekçe tarihinden itibaren ödeme yapılacak dedi yani dava kazanılmışş.. yaklaşık 4 ayda sonuçlandı dava. sertifikanın gelmeside 2 ayı bulur dedi. hayırlısı bakalım.

Merhaba, 2007'de adaylığım kaldırıldı. 6 yıl 5 aylık BT öğretmeniyim. Şubat 2010'da eğitim yönetimi ve denetiminde yüksek lisansımı tamamladım. Uzman öğretmenlik için başvuru yapıyorum. 7 yıl şartı kalktı mı? Bilgisi olan en kısa sürede cevap verirse sevinirim. Toplam ne kadara mal oluyor avukatlık ücreti yeni yapanlardan bilgi istiyorum arkadaşlar

Geri