Şunların cezası müdüre nasıl yansır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçen sene gündeme getirmiştim. Müdür ile ilgili mobbing davası meselem vardı. Sendikam direk dava açma, savcılığa suç duyurusunda bulun. İşleri savcı kamu adına yürütür, daha uygun olur dedi ve ben de öyle yaptım.

Savcılığa yaptığım suç duyurusunun soruşturmasına anca başlanmış. Soruşturma 2 koldan yürüyor. 1. Milli eğitimin yaptığı 2 Savcılığın yaptığı.

Muhakkik atandı, ifadeler alınıyor. Şahitler doğruyu söyleyeceklerini bana belirttiler ve evraklar da bu yönde. İddialarım kısaca şunlar: Eğer bu iddialar düzgünce isbatlanır ise bunları yapan müdüre ne olur? Siciline işlenmesi ile mi kalır, başka kuruma mı verilir? İdarecilik görevlendirmesi mi sonlanır?

1. Başka kurumda formatör olarak görevlendirildim. Formatörlüğünün 3 gününü orada 2 gününü burada geçireceksin, yoksa başka yerlerden açığını bulur sicilini bozarım dedi ve ben de görevlendirme yazısının o yönde olmadığını istesemde kabul edemeyeceğimi söyleyip kabul etmeyince sicilim bozuldu. Ayrıca diğer kurumdaki görevlendirmeni sonlandırırım demişti, görevlendirmemin sonlanmasına dair istek yazısı göndermiş üst kurumlara. Yazı mevcut.

2. Direk hakaret etmesede dolaylı yoldan laf ebeliği ile namus, şeref gibi kelimeleri onur zedeleyici biçimde kullanma.

3. Hiç olmayacak şeylerde bile tutanak falan tutarak baskı altında olduğumu hissettirip tedirginlik verme.

------------

Şahitler bugünlerde ifade veriyorlar ve doğruları söylediklerini söylüyorlar bana. Bu yaptıkları isbatlanır ise sonuç ne olabilir? Ayrıca müdür EBS'li.

Re: Şunları cezası müdüre nasıl yansır?

sicilim bozuldu derken sicil notu kalktı diye biliyorum.
eğer şahitler senin lehine yorum yaparlarsa hakimler acımaz.meb deki durum karışık.
geçmiş olsun.

gazierin' Alıntı:
eğer şahitler senin lehine yorum yaparlarsa hakimler acımaz.meb deki durum karışık.
geçmiş olsun.

Sicil derken disiplin cezası ile tecziye edilme. Uyarı aldım. Hani var ya uyarı, kınama, maaştan kesim vs.

Biraz araştırdım. Küçük düşürücü sözler söyleme kısmı derece kademe ilerlemesine giriyor. Derece kademe ilerleme cezası alan birisinin de üzerinden idareciliği alınırmış. Formatör olmadığım bir yerde çalışmaya zorlayıp sicilimi bozmasını da savcı görevi kötüye kullanmak olarak yorumlayıp iddianamesine böyle yazmış.

Yalnız avukatın teki dediki muhakkik derece kademe ilerleme diye teklif eder ve bir düşük cezası olan maaş kesimi uygulanır ve bu durumda da idareci olarak kalır.

Hakimlerin acıyıp acımaması pek sorun değil. Hakimler ceza alıp da sicilinin bozulması vs. durumlarına karışmaz, karışamaz. Bu mesele il disiplin kurulunun vereceği ceza ile olur.

Hakim en fazla hapis cezası verir, o da uygulanmadan öylece kalakalır zaten.

Re: Ynt: Şunları cezası müdüre nasıl yansır?

Müdür iddianameden sonra nasıl davranmaya basladı çok merak ediyorum. Konuştumu sizinle.

Takip. Merak ettim sonucu ne olacak

cezayı neyden verdi.gerekli müracaatları yaptın mı.meb bir şey yapacağını sanmıyorum.en fazla başka okula öğretmen olarak verirler.hapis cezasi çok daha kötü para cezasına çevirirler.

halk' Alıntı:
gazierin' Alıntı:
geçmiş olsun.

Sicil derken disiplin cezası ile tecziye edilme. Uyarı aldım. Hani var ya uyarı, kınama, maaştan kesim vs.

Biraz araştırdım. Küçük düşürücü sözler söyleme kısmı derece kademe ilerlemesine giriyor. Derece kademe ilerleme cezası alan birisinin de üzerinden idareciliği alınırmış. Formatör olmadığım bir yerde çalışmaya zorlayıp sicilimi bozmasını da savcı görevi kötüye kullanmak olarak yorumlayıp iddianamesine böyle yazmış.

Yalnız avukatın teki dediki muhakkik derece kademe ilerleme diye teklif eder ve bir düşük cezası olan maaş kesimi uygulanır ve bu durumda da idareci olarak kalır.

Hakimlerin acıyıp acımaması pek sorun değil. Hakimler ceza alıp da sicilinin bozulması vs. durumlarına karışmaz, karışamaz. Bu mesele il disiplin kurulunun vereceği ceza ile olur.

Hakim en fazla hapis cezası verir, o da uygulanmadan öylece kalakalır zaten.
ceza almasına gerek yok.her zaman idarecilik görevinden alınabilir.
MADDE 21 – (1) Soruşturma sonucu görev yerlerinin değiştirilmesi teklif edilen yöneticiler, öncelikle alt hizmet bölgelerinde bulunan eğitim kurumlarına olmak kaydıyla hizmet bölgelerindeki başka bir eğitim kurumuna atanırlar.

(2) Soruşturma sonucu yöneticilik görevinden alınması gerekenler ise aynı veya başka bir eğitim kurumundaki durumuna uygun öğretmen kadrosuna il içinde veya iller arasında atanır.

Yeni ceza yasaları mobbing için oldukça yüksek manevi tazminat cezaları öngörüyor.Zannedersem ve yanlış hatırlamıyorsam, Basından okuduğum sonuçlanmış davaların en düşük ceza 75bin ile sonuçlanan bir yargı kararı idi.
Eğer müdürün sözlü mobbing girişimleri şahit ile ispat edilirse, kurtuluşu yok.Emekli ikramiyesi bile alacağı cezayı karşılayamaz.
Önce mobbing davasının lehinize sonuçlanması ve sonra ayrıca manevi tazminat davası açılması gerekir.

GRİNGO' Alıntı:
Yeni ceza yasaları mobbing için oldukça yüksek manevi tazminat cezaları öngörüyor.Zannedersem ve yanlış hatırlamıyorsam, Basından okuduğum sonuçlanmış davaların en düşük ceza 75bin ile sonuçlanan bir yargı kararı idi.
Eğer müdürün sözlü mobbing girişimleri şahit ile ispat edilirse, kurtuluşu yok.Emekli ikramiyesi bile alacağı cezayı karşılayamaz.
Önce mobbing davasının lehinize sonuçlanması ve sonra ayrıca manevi tazminat davası açılması gerekir.

Para peşinde değilim ve tazminat davası açmayacağım. Şu var belki bir ihtimal açsam da 1 liralık temsili dava açarım.

Sürecin nasıl işlediğini tam olarak bilmesem de soruşturmadan sorumlu kişiler hakkaniyetli davranırlarsa bence kesinlikle görevlendirmenin üzerinden alınması lazım. Başkalarının da canının yakması önlenmeli.

1 yılda mağdur ettiği 4. kişiyim. Aynı binada faaliyet gösterdiğimiz diğer bir okulun hizmetlisini fırçalayıp ağlatarak işini bırakmasına sebep oldu. Kendi kurum Hizmetlisini 20 tane bayanın gözü önünde fırçalayarak en sonunda patlayıp onunda kendisine bağırmasına sebep oldu ve ona da bundan ötürü disiplin cezası verdi. Ortamdaki bayanlardan birine de "senin getirdiğin kurdelaları taktırırken kendi personelimle bozuştum" deyip ona kurs açtırmadı vs.

========================

xodeda' Alıntı:
Müdür iddianameden sonra nasıl davranmaya basladı çok merak ediyorum. Konuştumu sizinle.

Kendimi aşırı derecede suçlu hissettirecek davranışlar sergiliyor. Evvelki gün kurs dosyamı didik didik etmiş, hiç bir şey bulamayınca tarih atılan küçük kutucuklar vardı. Onlardan bahane bularak tutanak tutmuş. Bana gösteriyor tutanağı uzaktan. Sonra ters çevirip sümenin altına koyuyor. Hakkında tutanak tuttum ama bunu sana okutmak zorunda değilim diyor falan. Çocuk çocuk hareketler. Ben pek muhatap olmasam da kurumdakiler fena tutuşmuş halde olduğunu söylüyorlar.

==========================
her_dem' Alıntı:
Takip. Merak ettim sonucu ne olacak

Geçen sene, sene sonunda açmıştım ilk olarak konuyu aslında. Bakalım ne olacak göreceğiz. Sonucu yazarım siteye.

Yesil26' Alıntı:
her şeyi anladım ama şu mobbing nedir

Tam Türkçeye çevrilmiş hali bezdiri, yıldırma

gazierin' Alıntı:
cezayı neyden verdi.gerekli müracaatları yaptın mı.meb bir şey yapacağını sanmıyorum.en fazla başka okula öğretmen olarak verirler.hapis cezasi çok daha kötü para cezasına çevirirler.

Cezayı kurs dosyamda toplantı günü ders işlenmiş diye göründüğü için verdi. Ama zaten kendi deyimiyle de bu işin bahanesi. Diğer kurumdan 2 günlüğüne beni formatör olarak getirtmek istiyordu. Valinin görevlendirmesi diğer kurumda olduğu için bunu yazılı halde de veremiyor. Sözlü olarak söyledi. Yaptıramayınca da başka yerden ceza verme yoluna gitti. Bende bunu mobbing diye savcılığa şikayet ettim. Geçen bir işimden dolayı il milli eğitime yolum düştü. Bir kişi ile bu konu açılınca hemen ismimi söyledi. Sen o kişi misin dedi. Meşhur olmuşum resmen.

======================

Hocam girişimlerinizden dolayı sizi kutluyorum, hakkını arayan insanları seviyorum. Başarılar diliyorum :+1:

Hocam sonuna kadar yanındayız. Az önce de Mesut Steel hocamızın Müdür YArdımcısı ile yaptığı tartışmayı okudum.

Yahu bu idarecilerin Bilişimcilerden istediği nedir? Anlamadım gitti.

ne istediği olacak hocam her zamanki mesele : kendi işlerini istediklerini yaptırmak... olmaz dersen en kötü adam olursun...

Geri