şu taktuk neyin nesi?

Kodla Büyü

ferhat00233

Site Gezgini
arkadaşlar bilgisayara bir cd takmıştım herhalde ondan win32 sality virüsü bulaştı artık temizledim her halde görev yöneticisi artık açılıyor ama internet giriş sayfası ve adres girince gine www.taktuk.net diye bir adres çıkıyor ve googlenin özel kullanım sitesimi ne yazıyor nasıl düzeltebilirim acaba :D

Hocam sorunun çözümü bu,bi forum sitesinden şu şekilde anlatılmış.
"başlat/çalıştır/çıkan yere regedit yaz/tamam de/HKEY-CURRENT USER tıkla/aşağıda software e tıkla/policies tıkla/microsoft tıkla/internet explorer tıkla/control panel tıkla/şimdi sağ tarafta homepage yazan birşey görmen lazım.onun değerini 0 yap.
en son ordan çık internet explorer ı aç....araçlar/internet seçenekleri/giriş sayfasında ne olmasını istiyorsan yaz ve uygula tamam de "

hijackthis diye bir program var. Küçük bir program kurulum gerektirmiyor. Google'da aratın bulursunuz. Onu çalıştırın bir scan yaptırın, çıkan listede taktuklu şeyleri tikleyin ve fix düğmesini tıklayın.

ya ben regedit yazınca Bilgisayarınızı etkileyen kısıtlamalar nedeniyle bu işlem iptal edildi.Lütfen sistem yöneticinize başvurun. şeklinde bi yazı çıkıo ama bilgisayarda tek kullanıcı yani tek oturum var zaten çözemedim ya :(
ama şu ikinci öneri işe yarıyor teşekkürlerr :)

arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum ben şu taktuk u kaldıramadım.regedit ve hijackthis işe yaramadı..hijackthisle taktuklu adresleri kapadım ama pc i yeniden başlattığımda yine yine aynnı soruu gösteriyor..ne yapmam gerekiyor?

regedit aç ctrl+f Start Page yada Start_Page arat bul değiştir.
birde başka antivirüsler tarat

regedit açılmıyo işte bilgisayarınızı etkileyen kısıtlamalar nedeniyle bu işlem iptal edildi.lütfen sistem yöneticinize başvurun. şeklinde bi yazı çıkıyor kısıtlamalar ne olabilir...

ben diğer arkadaşa yazmıştım. bulamadım demiş te :)
sizinki virüs büyük ihtimal.
örneğin antivir i kurup taratın. birde ccleaner.
kurdurmuyorsa zaten kesin virüe.
o zaman hdd söküp başka bilgisayara ikinci hdd olarak takıp taratın. yada dos ortamında taratmaya çalışın.

bir de son zamanlarda kurduğunuz programlara bakın. onların biriyle alakalı olabilir:)

Geri