şubat 2009 a kadar görevlendirmeler durduruldu...

Kodla Büyü

bana_haber

Üye
Görevlendirmesi henüz çıkmayan eğitici ve okul formatörü arkadaşlarlar boşa beklemesinler...

http://www.adapostasi.com/haber/2754/og ... ruldu.aspx

Öğretmen tayin ve görevlendirmeleri durduruldu

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretimin aksamadan yürütülmesi amacıyla öğretmen tayin ve görevlendirmelerini yarıyıl tatiline kadar durdurdu
6 istisna durum
Konuyla ilgili bir genelge yayınlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğretmen tayin ve görevlendirmeleri ile ilgili 'herhangi bir talep ve teklifte bulunulmaması' talimatı verdi. Bakan Çelik, tayin zorunluluğu oluşabilecek 6 durumu ise istisna tuttu. Buna göre, hastalığı nedeniyle hayati tehlikesi bulunanların sağlık durumu özrüne bağlı tayinleri ile 'özel hayatını etkileyen olumsuz nedenlere bağlı olarak bulunduğu ilde görevini verimli bir biçimde yerine getirme imkânı kalmadığını savcılık veya güvenlik birimlerince düzenlenmiş belge ile belgelendirenler' tayin isteğinde bulunabilecek. Ayrıca terör eylemleri nedeniyle eşi ve yakınları şehit olanların olağanüstü hâllere bağlı yer değiştirme işlemleri ile norm kadro fazlası olanların tayin işlemleri de sürecek. Bunlarla birlikte yaz tatili döneminde özür durumundan dağıtım için il ve ilçe emrine verilmiş olanlar ile soruşturmaya dayalı görev yeri değişikliği teklif edilenlerin yer değiştirmeleri de devam edecek. Bunların dışında kalan 'her türlü atama ve görevlendirme dâhil yer değiştirme işlemleri' yarıyıl tatiline kadar yapılmayacak. Yönetmeliğe göre öğretmenlerin her türlü atama ve yer değiştirme işlemleri okulların tatil olduğu dönemde yapılıyor. Bakanlık da okullar açıldıktan sonra ilgililere durumu hatırlatmak için birkaç yıldır benzer genelgeler çıkarıyor.
Haber Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba

şimdi geçici görev bekleyen formatör öğretmen arkadaşlara görev çıkmayacak yani. bu yazıdan bunu anladım. neyse geçmiş olsun.

hayatsuyu1979' Alıntı:
haydiii şimdi gel de çık işin içinden çıkabilirsen bizde hala görevlendirilmeyi bekliyoruz kendi okulumuza

hocam gerçekten kötü olur böyle bişey olursa. Napalım İl ve İlçe Milli Eğitimler karınca hızıyla ilerliyor okullar açıldı bunlar halen geçici görev verecekler. malesef Milli eğitimde işler hep böyle

2008-2009 eğitim ve öğretim yılı ders etkinliklerinin 8 Eylül 2008 tarihinde başlayacağı dikkate
alınarak, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtildiği
şekilde; hastalığı nedeniyle hayati tehlikesi bulunanların sağlık durumu özrüne, özel hayatını
etkileyen olumsuz nedenlere bağlı olarak bulunduğu ilde görevini verimli bir biçimde yerine
getirme imkânı kalmadığını savcılık veya güvenlik birimlerince düzenlenmiş belge ile
belgelendirenler ile terör eylemleri nedeniyle eşi ve yakınları şehit olanların olağanüstü hâllere
bağlı yer değiştirme işlemleri, norm kadro fazlası olanların, yaz tatili döneminde özür
durumundan dağıtım için il/ilçe emrine verilmiş olanların, soruşturmaya dayalı görev yeri
değişikliği teklif edilenlerin yer değiştirmeleri hariç olmak üzere her türlü atama ve
görevlendirme dâhil yer değiştirme işlemleri, söz konusu tarihten itibaren yarıyıl tatiline kadar
durdurulmuştur.

Bu konuda herhangi bir talep ve teklifte bulunulmaması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica
ederim.

Görevlendirme dahil yer değiştirme işlemleri demiş. Genelde formatörler kendi okullarında görevlendiriliyor.

Ayrıca bu atamaya yönelik hareketler için sonuçta bir okula vekaleten müdür görevlendirilemez mi? yarıyıl tatiline kadar bir okul müdürsüz kalabilir o zaman. Bence formatörlük ile alakasız. Yarın ilde görevlendirme yazısını yazacağız. Herhangi bir problem olursa burada paylaşırım.

nosTRa' Alıntı:
2008-2009 eğitim ve öğretim yılı ders etkinliklerinin 8 Eylül 2008 tarihinde başlayacağı dikkate
alınarak, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtildiği
şekilde; hastalığı nedeniyle hayati tehlikesi bulunanların sağlık durumu özrüne, özel hayatını
etkileyen olumsuz nedenlere bağlı olarak bulunduğu ilde görevini verimli bir biçimde yerine
getirme imkânı kalmadığını savcılık veya güvenlik birimlerince düzenlenmiş belge ile
belgelendirenler ile terör eylemleri nedeniyle eşi ve yakınları şehit olanların olağanüstü hâllere
bağlı yer değiştirme işlemleri, norm kadro fazlası olanların, yaz tatili döneminde özür
durumundan dağıtım için il/ilçe emrine verilmiş olanların, soruşturmaya dayalı görev yeri
değişikliği teklif edilenlerin yer değiştirmeleri hariç olmak üzere her türlü atama ve
görevlendirme dâhil yer değiştirme işlemleri, söz konusu tarihten itibaren yarıyıl tatiline kadar
durdurulmuştur.

Bu konuda herhangi bir talep ve teklifte bulunulmaması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica
ederim.

Görevlendirme dahil yer değiştirme işlemleri demiş. Genelde formatörler kendi okullarında görevlendiriliyor.

doğru diyosunda hocam bak hataydan geri dönmüş demekki bizleride görevlendirmeyebilirler. Oysaki il koordinatörleri zamanında yapsalar şu işi hiç bi sorun olmayacak. bence bütün suç onlarda

hayatsuyu1979' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
durdurulmuştur.

ederim.

doğru diyosunda hocam bak hataydan geri dönmüş demekki bizleride görevlendirmeyebilirler. Oysaki il koordinatörleri zamanında yapsalar şu işi hiç bi sorun olmayacak. bence bütün suç onlarda

Hocam İl koordinatörlerin çok fonksiyonu yok suç milli eğitim ve şube müdürlerinde buna emin ol.

basbag' Alıntı:
hayatsuyu1979' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
durdurulmuştur.

ederim.

Hocam İl koordinatörlerin çok fonksiyonu yok suç milli eğitim ve şube müdürlerinde buna emin ol.

ya valla hocam ilk aklıma gelen şeyi yazdım yani il koordinatörlerimiz kusura bakmasın valla. Şimdi eğer formatörleride kapsarsa bu olay bütün planlarım alt üst oldu demektir yani.

hangi illerde onay çıkmış bir de ona bakmak lazım.
Asıl sorun bana göre başka okula görevlendirme isteyenlerin durumu ne olacak. Sonuçta bitefo görevlendirmesi başka birşey nereye görevlendirilirse görevlendirilsin kendi okulunda derse giriyor. ama valilik olurunda gçrevlendirme istediği okula yazıldığında bakanlık yazısına ters düşülmüş olunuyor.

Bence kendi okulunda görevlendirme isteyenlerde bir sorun çıkması zayıf ihtimal.

aakcakaza' Alıntı:
Afyonda da henuz onay cikmadi, bekliyoruz, cikacak mi, bakalım :?:

afyon 'da da formatörlük yapması teklif edilenlerin yazısı atama şubesine gönderildi ancak malum yazıya takılmış duruyor ne olacağı belli değil il koodinatörününde yapacağı bişi yok arkadaşlar...

Bilecik'teyim ve formatörlüğüm onaylandı (8 Eylül - 31 Aralık).

MEB´ten Atamaların Durdurulmasına İlişkin Açıklama
12.09.2008
Milli Eğitim Bakanlığı 9 Eylül 2008 tarihinde yayınladığı yazı ile atamaların durdurulmasına karar vermiş, kanuoyundan gelen tepkiler ve uygulamada birliğin sağlanması açısından MEB´den yeni bir açıklama yapılmıştır.

İL MÎLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE

İlgi: 09 Eylül 2008 tarih ve B.080.PGM.0.23.10.04-456/77812 sayılı Genelge.

Atamaların Durdurulması konulu İlgi Genelge hakkında tereddütler oluştuğu, hâlen yürütülmekte olan bazı atama ve yer değiştirme işlemlerini kapsayıp kapsamadığı hususu değişik kanallarla Bakanlığa ulaştığı duyumları üzerine aşağıdaki açıklamalara gerek görülmüştür.

İlgi Genelgemde belirtilen durumlar yanında Bakanlığımızca yayınlanan Kılavuz hükümleri kapsamında belirli bir takvim çerçevesinde yürütülen iş ve işlemler ilgi Genelge kapsamında değildir.

Bu amaçla;

1- Sıradan ve yeni açılan eğitim kurumlarına öğretmen ataması nedeniyle 2008 Yılı Öğretmenlerin Jl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu hükümleri kapsamında yürütülen iş ve işlemler,

2- Anadolu, Fen. Sosyal Bilimler. Spor Liselerine yapılan öğretmen atamaları nedeniyle Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri Ue Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Başvuru ve Atama Kılavuzu (2008-2) kapsamında yürütüleji iş ve işlemler,

3- Bilim ve Sanat Merkezlerine yapılan Öğretmen atamaları nedeniyle Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Başvuru ve Atama Kılavuzu (2008) kapsamında yürütülen İş ve işlemler,

4- Sınav sonucuna göre eğitim kurumları müdür yakmalığına başvuru süreleri 24´07/2008 tarihi itibarıyla sona eren ve başvurusu alınanlardan işlemleri bugüne kadar tamamlanmama nedeni anlaşılmayan ve hâlen işlemleri devam eden eğitim kurumları müdür yardımcılığına ilişkin atamalar kapsamındaki iş ve işlemler.

5- Öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına ücretli Öğretmen görevlendirilmesi ile yöneticiliği boş bulunan okullara aynı okul öğretmenlerinden yapılacak görevlendirmelere ilişkin iş ve işlemler

İlgi Genelge kapsamında değerlendirilmeyecek, ilgili kılavuzu ve takvimine göre sonuçlandırılacaktır.

11 Eylül 2008
Necmettin YALÇIN
Personel Genel Müdürü

bana_haber' Alıntı:
Görevlendirmesi henüz çıkmayan eğitici ve okul formatörü arkadaşlarlar boşa beklemesinler...

http://www.adapostasi.com/haber/2754/og ... ruldu.aspx

Öğretmen tayin ve görevlendirmeleri durduruldu

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretimin aksamadan yürütülmesi amacıyla öğretmen tayin ve görevlendirmelerini yarıyıl tatiline kadar durdurdu
6 istisna durum
Konuyla ilgili bir genelge yayınlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğretmen tayin ve görevlendirmeleri ile ilgili 'herhangi bir talep ve teklifte bulunulmaması' talimatı verdi. Bakan Çelik, tayin zorunluluğu oluşabilecek 6 durumu ise istisna tuttu. Buna göre, hastalığı nedeniyle hayati tehlikesi bulunanların sağlık durumu özrüne bağlı tayinleri ile 'özel hayatını etkileyen olumsuz nedenlere bağlı olarak bulunduğu ilde görevini verimli bir biçimde yerine getirme imkânı kalmadığını savcılık veya güvenlik birimlerince düzenlenmiş belge ile belgelendirenler' tayin isteğinde bulunabilecek. Ayrıca terör eylemleri nedeniyle eşi ve yakınları şehit olanların olağanüstü hâllere bağlı yer değiştirme işlemleri ile norm kadro fazlası olanların tayin işlemleri de sürecek. Bunlarla birlikte yaz tatili döneminde özür durumundan dağıtım için il ve ilçe emrine verilmiş olanlar ile soruşturmaya dayalı görev yeri değişikliği teklif edilenlerin yer değiştirmeleri de devam edecek. Bunların dışında kalan 'her türlü atama ve görevlendirme dâhil yer değiştirme işlemleri' yarıyıl tatiline kadar yapılmayacak. Yönetmeliğe göre öğretmenlerin her türlü atama ve yer değiştirme işlemleri okulların tatil olduğu dönemde yapılıyor. Bakanlık da okullar açıldıktan sonra ilgililere durumu hatırlatmak için birkaç yıldır benzer genelgeler çıkarıyor.
Haber Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba
Fikir verir mi bilmem.
Yazının tarihi 10 Eylül 2008.
İstanbul'da dün okul formatörleri görevlendirildi.
:)

yani bu açıklama ne oluyor görevlendirmeler onaylanmaya başladığına göre formatörleri ilgilendirmiyor olabilir ama ilden ile değişiiklik gösterebilir diye düşünüyorum. Sivas hala ses seda yok.

Geri