1.000.000 TL lik soruuu

Kodla Büyü

gezegen10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Heredot'un yazdığı Mısır firavununun dilin kökeni deneyinde doğunca çobana verilecerek kapatılan

Heredot'un yazdığı Mısır firavununun dilin kökeni deneyinde doğunca çobana verilecerek kapatılan, o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun söylediği ilk kelime nedir?A) VerB) AnneC) EkmekD) SuÇoban bir gün çocuklardan birinin "bekos" diye bağırdığını duyar ve bunun Frigce olduğu sonucuna varır. Çünkü "bekos" kelimesi Frigce ekmek anlamına gelir. Bu şekilde, Friglerin Mısırlılardan ve öteki milletlerden daha eski olduğu ve Frigce'nin insanların orijinal dili sonucuna varırlar. Heredot dışında, günümüze ulaşan ve bu hikayeyi doğrulayan başka bir kaynak yoktur

bi kere çalışıp para kazanmış olsa yapmazdı gitti 235bin 5-10 yıl çalışsa anca kazanır. ben 60bin deyken tamam derdim :mrgreen:

Konuşmalarını dinleyen hiçkimse bu kızın kazanmasını istemezdi. Ben inşallah "Ver" cevabını verirsin dedim o an. Ve olan oldu. Bana sorarsanız ben de "Ver" diye cevap verirdim ama çeki aldıktan sonra...

bencede açgözlülük değilde tamamen cesaret örneği verdi.. :+1:
Aç gözlü olsa diğerleri gibi hiç riske atmadan 125 i alıp sıvışırdı.

ne kadar ilginç sorular çıkıyor demek ki 1 milyon luk sorular yunan mitolojisinden 250 binlerde ilginç canlılar aleminden geliyor yok iki kalbi olan yok 5 milyon yıl yaşabilen deniz anası

Geri