1.sınıf öğrencisine pc kullanma veya programlama öğretmek ?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar
Kızım şuan 6 yaşında anaokuluna gidiyor. Benim iphoneyi rahat kullanıyor görsel hafızayla. Youtube pepee videolarını kendince bir yöntemle buluyor, hızlı aramalardan aile bireylerini arayabiliyor. Telefona çoğunlukla hafıza ve dikkat oyunları yukledim onları oynuyor.
Geçen hafta paint açtım biraz resim çizdi. Silmek istediğinde ne yapacağını sorunca silgiyi gosterdim. Buna benzer Sıkıştığı konuları açtım ona. Wordde yazılar yazdım aynısını yazmasını istedim yazdı.
Enter-boşluk-backspace tuşlarını gösterdim uyguladı. Daha ileri gidip shift+yön tuşları ile secip ctrl+c ve ctrl-v kısayollarını gösterdim uyguladı.
Bunlardan güç alarak Seneye 1.sınıfta okuma yazma öğrendikten sonra ona bilgisayar kullanmayı veya daha ileri giderek programlama öğretmeye karar verdim. Ne dersiniz?

Re: Ynt: 1.sınıf öğrencisine pc kullanma veya programlama öğretm

Aynen
Imzamda bulunan matematikçi v1.0 ı 5. Sınıfta kodlayan oğlum ,
1. Sınıfta S. basic yordamı ile, ekrana kayan yazı ile adını yazdırtmıştı.

Tabi öncelik okumayı yazmayı öğrenmesi
Sonrası kodların anlamı ve ne işe yarayacağını resimli örnekle gösteren bir programcılık el kitabı
Buna ilgi gösterirse
3. Sınıfta flash 8 de basit çizimleri hareket ettirmek ve sonra yeniden bir programlama dilinde saat hesap makinası gibi basit örneklerle devam edersiniz.(ingilizce ve matematik)şart)
Sonra 4. Sınıfta hedef belirler ve özgün küçük programcıklar yapmaya başlar.Benimki küçük-basit şaka virüsü benzeri programları ve bilgisayar oyunlarını visual basicte yazdı 2-3 sefer ve 4. Sınıfta bir random soru üreteci yaptı. Bunu 5. Sınıfta görselleştirip geliştirdi ve matematikçiyi üretti.
Sonrası OKS çalışmaları yüzünden bıraktı.

Kodlar derken siz hep bisual basicten mi gittiniz?
Bir de resimli programcılık el kitabı nasıl birşey? Daha önce görmedim...

Bu arada strach nasıl olur? Yoksa ona ileriki yıllarda mı girmeli

Simon basic q basic visual basic flash 8
Ayrıca. Yukardaki gibi teknik kitler legolar ve özellikle kenex denen lego setin elektrikli modellerine maaş yatırdım

cyln' Alıntı:
Kodlar derken siz hep bisual basicten mi gittiniz?
Bir de resimli programcılık el kitabı nasıl birşey? Daha önce görmedim...

Bu arada strach nasıl olur? Yoksa ona ileriki yıllarda mı girmeli
Proglamlama öğreten ve acemiler için yazılmış birsürü kitap var
Assembler i bile sevmeye başlamıştı. Nerede ise
Ama bence bu devirde strach iyi gibi

ernestososa' Alıntı:
Ben çocuğumun teoga çalışmasını istiyorum sistem bunu istiyor
Teog, öğrenciyi not peşinde koşturan bir sistem.
Spor müzik resim tektas ve hepsinden öğretmen notundan başarı beklenirken.
Sınavda da akademik başarı ister.
OKS iyi idi.Tek oturum ve stres finish. Mevlam yardımcınız olsun.

ernestososa' Alıntı:
Ben çocuğumun teoga çalışmasını istiyorum sistem bunu istiyor
Zaman yok derdim üniversitedeyken. Sonra
Tez işi aldım
Diğer bolumlerin eğitim dersleri için film kesme işi aldım
Bölüm derslerine çalıştım
Arkadaşlarla vakit geçirdim
Tv filan takıldım
Vee bunların hepsini yetmez dediğim 24 saatte yapar oldum üstelik uykusuzluk derdini de çekmeden...

dil gelişimi önemli 4-5-6 yaşları.sosyal yönünü güçlendirin.akılllı telefonların faydası genelde connecting people.oyunlara alışırsa zamanını iyi kullanamaz.dikkatli olmanız gerekiyor.

furkan35' Alıntı:
dil gelişimi önemli 4-5-6 yaşları.sosyal yönünü güçlendirin.akılllı telefonların faydası genelde connecting people.oyunlara alışırsa zamanını iyi kullanamaz.dikkatli olmanız gerekiyor.
Hocam anasınıfından önce bize yapışmasından illallah ederdik. ittire ittire çocuklara götürürdük. Maşallah simdi sokaktan koparamıyoruz. Sosyal kare oldu :)
Telefon vb. süreli kullandırmaya özen gösteriyoruz

Geri