10 ayrı sınıfa 10 ayrı sınavmı

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar ortak sınav yapmak istemiyorum malum kimi ben dersimi vermem bilmem ne der uğraşamam kimseyle, lakin diğer türlğ de 10 ayrı sınıfa giriyorum 10 ayrı sınav mı hazırlayacağım diye düşünüyorum. Sizler nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz?

valla bende 5 sınıf için sınav yapmayı düşünüyorum ben isteyeceğim 1 dersi bakalım verirlerse ne ala vermezlerse yazarım bir köşeye şeytan azapta gerek :)

bir süredir ben de bu mevzuyu düşünüyorum :) 10 tane sınıf var. hepsine de aynı soruları hazırlamak olmaz. en iyisi test sınavı hazırlayıp soru tiplerini değiştirmeden seçenekleri değiştirmek. böyle yapmayı düşünüyorum.

Kesinlikle sıkıntı olmuyor hocam. gidip soruları öğrenmek akıllarına gelmiyor. emin olabilirsiniz.. yada öğrenciler zaten birbirine vermiyor. bencil öğrenciler..

hocam bende 15 sınıf var. 2 veya 3 tane soru grubu oluşturacağım. onları soracağım. Yada aynı sorularla hepsini yapacağım. diğer branş öğretmenlere sorduğumda 5. sınıflarda soru paylaşımı pek olmaz hocam dediler.

Ben ifrit olurum ortak sınavı kabul etmeyen olursa o yüzden paşa paşa kendi dersimde yaparım şimdilik 3 ayrı sınav kağıdı hazırladım ama sıkıldım devamını hazırlayasım yok hiç:(

Yönetmelik gereği bütün sınavlar ortak olacak.Asıl yanlışı idare yapıyor.Bence siz bir kurul yapın.Yaklaşık sınav tarihlerini bildirin,idare bir çizelge hazırlasın.O gün o saatte dersi olan öğretmen sınavı yapsın.Yoksa sizin de başınız ağrır.
ÖZÜR DİLERİM.KONU BAŞLIĞINA BAKMAMIŞIM.ORTAOKUL MUŞ.Yazdıklarım lise içindi.

Bizim okulda da altışar sınıf var. 6. Sınıflara pazartesi günü aynı saatte yapacağım. Bir sınıf bende, beş arkadaştan da sınav yapmalarını rica ettim. Sağolsunlar kırmadılar.

14 sınıf var hepsine aynı soracağım, soru çeşitliliği çok fazla, boşluk doldurma , test , doğru yanlış, klasik hepsinden var oldukça zengin bir sınav, çoğunu hatırlamazlar hatırlasalarda ifade edip anlatamazlar. neredeyse deftere yazdırdığım herşeyi sordum yani soruları oradan gösterseler bütün defteri göstermiş olacaklar. 1-2 de yazdırmadığım ama çok sık bahsettiğim konulardan sordum. belki cuma günü en şanslı olabilecek sınıf 1 soru kapar. en şanssız olanlar ise pazartesi sınava girecekler olabilir, defterin önemini vurguladım ama algılamamış olan varsa onlar :)

soruları birbirlerinden almak akıllarına gelmiyor ve zaten akıllarında tutamıyorlar.

biz ne biçimdik yaaa.hocalar bizi tenefüse bile çıkarmazlardı soruları alırız diye.şimdiki nesil neden bu kadar üşengeç anlamıyorum.tabi adam 100 alsada geçecek sınıfı 0 alsada geçecek.kimin umrunda :lol: ne yorulcak soru almayla yaa :sleep:
bilmiyorum ama yinede bizimkiler alır diye düşünüyorum.napsam bilemedim.hiç soru hazırlayasım yok

ben de aynı konuyu düşünüyorum. ben 6ların hepsine 5lerin 4 şubesine giriyorum. 5lerde diğer öğretmen arkadaşlar pek bişey işlememişler BTY kitabını çıkartıp hepsine dağıtarak ordan sorumlu tutmayı ve ortak sınav yapmayı düşündüm fakat kitap haline getirmek ve bunun maliyetini çocuklardan toplamak ayrıca düşündürüyor yoksa bırakayım diğer şubeler ne yaparlarsa yapsınlar mı bu sefer de dersin eğiticiliği önemi o şubelerde düşmüş oluyor çünkü bi dersin branş öğretmeni anca daha ince düşünüyor. 6 larda ise yine ortak düşünüyorum şimdilik.forumdaki sorulardan harman, yazıdrdığım konulardan sorular ve yazdırmadığım yerlerden de bi iki soru belki..

Bu hafta 10 tane sınıfa ayni sınavı uyguladim. 5 ve 6ların planı aynı. Kimse soruları almadı. Akıllarına bile gelmedi sanırım. Keske alsalardı:)

5 ve 6 lara aynı konuları anlatıyorum ve aynı soruları soracağım.sıkıntı olacağını düşünmüyorum.ortak yapmayacağım.hepsi test ve 20 soru.arkadaşların dediği gibi akılda kalıcı terimler ve konular olmadığı için pek ayrıca küçük oldukları için de sorun olmayacağını düşünüyorum.zaten ortak yapmak zorunda değiliz.

buka_' Alıntı:
Bu hafta 10 tane sınıfa ayni sınavı uyguladim. 5 ve 6ların planı aynı. Kimse soruları almadı. Akıllarına bile gelmedi sanırım. Keske alsalardı:)

soruları almışlardır da sizin haberiniz yoktur. :))) o kadar saf değiller.

Ben 5 ve 6 ları aynı saatte sınav yapacağım. Benim onca dersimi aldılar, birşey demediysem onlar da diyemez. Ayrı sınav yapıp aynı soruları sormak haksızlık olur. Çocuklar sandığınız kadar saf değiller

asacan' Alıntı:
buka_' Alıntı:

soruları almışlardır da sizin haberiniz yoktur. :))) o kadar saf değiller.

Soruları alsalardı kesin birileri gelip şikayet ederdi. Özellikle beşler arkadaşlarının yaptığı her şeyi gelip öğretmene söylüyorlar.

Ben de 10 sınıfa giriyorum ve hepsine aynı sınavı yapıcam hatta belki soruların yerini bile değiştirmiycem
şöyle ki geçen haftalardan itibaren sürekli 18 kasımda sınavınız var dediğim sınıf
dün yine gelmiş "hocam sınav bugün mü?" diye soruyo
Oğlum bugün ayın 8'i sınav 18'inde diyorum, aynı soru yine soruluyor
yani aynı soruları diğer sınıfa da sorduğumu fark edeceklerini sanmıyorum :(

gmaslan' Alıntı:
Ben 5 ve 6 ları aynı saatte sınav yapacağım. Benim onca dersimi aldılar, birşey demediysem onlar da diyemez. Ayrı sınav yapıp aynı soruları sormak haksızlık olur. Çocuklar sandığınız kadar saf değiller
dersleri alabiliyorsanız ne mutlu size :)

Bizdeki uygulama her dersin sınavı tek gün de aynı saatte yapılıyor, o yüzden dersimi vermem mevzusu yaşanmıyor hemde o haftaki derslerin çoğu sınav için kaynamıyor.

Örneğin Türkçe sınavı sabahçılar (7-8) 3. ders saati 22 şube birden sınav oluyor, her öğretmen kendi girdiği sınıfın sorularını hazırlıyor vs. Öğlenci grup 5-6 larda öğlen 3. ders saati 22 şube birden toplu şekilde sınav oluyorlar..
Okul büyük ise böyle bir teklif sunulabilir, herkes için de en iyisi olur.

Hakkaten ya değil soruları almak bir önceki ders genel tekrar yaptığım halde sınavda Hocam biz bunu öğrenmemiştik diyebiliyorlar:)))

12 sınıfa giriyom hepsine aynısını sorucam.. birbirlerinden soruları almayı akıl edebiliyolarsa zaten geçmeyi hak etmişlerdir :cry:

iyi hoşta sınavları ortak yapmak zorundasınız.ders filan vermem eskiden di. sonra başınız ağrımasın.

Bende 12 sınıf var, haftaya p.tesiden cumaya hepsine aynı sınavı yapıcam.. Bizimkilerin umrunda değilki hiçbir şey gidip soruları alsınlar karşı sınıftan.

ben bu zamana kadar en az 3-4 dersin sınavını yaptım. 12 şubeye giriyorum ve ortak sınav yapacam. öğretmen arkadaşlardan da sorun çıkcağını düşünmüyorum aksi halde gelipte benden hangi yüz ile yine dersimde sınav yapmamı isteyebilir ki.

nebiyan55' Alıntı:
iyi hoşta sınavları ortak yapmak zorundasınız.ders filan vermem eskiden di. sonra başınız ağrımasın.

yani.. bizde kurul toplantısında böyle bir karar almıştık. almasak bile ders vermeme gibi bir şey olacağını düşünmüyorum çok kırık tipler yok ise

Geri