10 yıllığına ev kredisi çekmek mantıklı mı??

Kodla Büyü

hanibal07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar selam. Elimizde 50-60 bin civarında bir peşinatla 150-200 bin tl civarına yatırım amaçlı bir ev almayı düşünüyorduk. 5-6 senede öderim diye geçiriyordum. Yalnız dün 300 bin lira fiyat çekilen bir ev bulduk ve gerçekten çok hoşumuza gitti. Ama şöyle bir hesap yaptığımda 250 bine yakın bir kredi çekip 10 senede felan anca ödeyebileceğim. Sizce on yıllık bir yatırım mantıklı mı. Yani insanın gözünü korkutabilecek bir süre. İnsan kim öle kim kala,ne ola ne bite diyor ister istemez.görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda

bende sizin gibi düşünüyorum hocam. 10 yılı göze alamadım bende 90 bin borclanip 130bin e 5 yıl ödemeli bir ev aldım. Kısmense bitince satar daha iyisini alırız dedik.
250bin cekseniz 400bine yakın odemesi olur. Kisacasi Bana en baştan o kadar borç mantıklı gelmiyor. Allah göstermesin bu işin hastalığı da var. Gün geliyor hastaneye gitmek için bile 3 5 bin para lazim olur. O kadar sıkışmamak lazim bence

Hepsi aynı kapı aslında ya yüksek faiz ödeyeceksiniz ya faiz ödemeyip (kiradaysanız eğer) daha düşük bir ev alıp faiz parasını kiraya vereceksiniz ya da aldığınız o düşük evde oturup standartlarınızı düşürecek sonra iyi eve geçeceksiniz. Ayrıca ölümlü dünya 10 yıl ödenirmi diyorsunuz dünya malı ödeyemediğiniz yerde satarsınız gider haaa ilk başta hep faizini ödemiştik ama derseniz o süredede ev değerleniyor be Hocam bence değerleneceğini düşündüğünüz bir evse güzelliğiyle beraber alın oturun olmadığı yerde elinize yapışmıyor ya satarsınız daha düşüğünü alırsınız olur biter

Hocam yerinizde olsam ayni miktari daha kisa vadede odemeleri her yil artirarak cekerdim. Mesela aylik 3000 tl ile baslayip her yil 500 tl artirip 7 yil gibi

Yatirim icin 10 yil uzun bir sure ama evi sevdiysen oturmak niyetin varsa 10 yil cok uzun bir sure degil
Inanin zaman cok hızlı geçiyor. Zaten 6. Yildan sonra odemeler dokunmaz. Bence fazla düşünme al gitsin.

ama şu da var ben 150binlik ev aldım borcu bitti sayılır getirisi 60bin.Arkadaş 250binlik ev aldı iyi bir muhitte.Evinin borcunu ödüyor şu an ki piyasa değeri oldu 450bin

Bence uzun vadeli yatırım 10yıl gibi bir süre Türkiye standartı için uzun. Merdiven basamak basamak çıkılır derler. Varsın ev buzkırıcı hocamın dediği gibi çok değer kazanmasın. 5 yıldan sonra oh be dersin borcum yok dersin. Sonrası satar daha iyisini alırsın.

Aslında kredisiz para temin edilebilsenız eş dost anne baba dan daha kısa sürede ödemeleriniz tamamlanır Faizden Kurtulursunuz. Hepsi temin edilmezde en azından bir kısmı

Buzkırıcı' Alıntı:
ama şu da var ben 150binlik ev aldım borcu bitti sayılır getirisi 60bin.Arkadaş 250binlik ev aldı iyi bir muhitte.Evinin borcunu ödüyor şu an ki piyasa değeri oldu 450bin

yalniz 250binlik evi de kredi ile alınca 400bine yajin bir fiyata geliyor.

Yatırımlık evlerde düşünülmesi gereken şey "kira getirisi" ile "evin fiyatı"dır. Kira getirisi bence max 15 yılda evin kendisini satın alabiliyorsa bu yatırım karlıdır.

selcukoglakci' Alıntı:
Yatırımlık evlerde düşünülmesi gereken şey "kira getirisi" ile "evin fiyatı"dır. Kira getirisi bence max 15 yılda evin kendisini satın alabiliyorsa bu yatırım karlıdır.
Eğer evde oturulmayacaksa kesinlikle katılıyorum hocam

Ben de ev almayı düşünüyorum.
10 yıl çok ve 100 bin e 170-180 arası değişiyor.

Yeni Çeken arkadaşlar nereden çektiği hakkında bilgi verebilir mi acaba

50000 tl param var 100000 tl çekip ayda yaklaşık 1000 tl kira getirisi olan ev almayı düşünüyorum

3 sene önce 135 bin tl ye aldığım ev için 72 bin tl 108 ay( 9 yıl ) vadeli kredi çekmiştim, aylık 960 tl ödüyorum, kredi için geri ödemem yaklaşık 103 bin tl, 60 bin de evi alırken peşin ödemiştim, toplam 160 bin, evi şimdi satsam en az 200 bin, şimdiden 40 bin tl kardayım, 960 tl aylık ödeme de artık etkilemez hale geldi, 2-3 sene sonra hiç etkilemez diye düşünüyorum, diyeceğim o ki 10 yıl değil de 9 yıl çekebilirsiniz çünkü 120 ay vadede oran artıyor

pawofeagle' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
Hocam yaşınız kaç.
bana soruyorsanız yaşım 27
kusura bakmayın ama ben böyle saçma bir soru görmedim yaşınız kaç..gençlik heba olmasın gezsin tozsun diye düşünüyorsanız bile saçma..ev alacaksan hayırlı olsun öncelikle...bütçene göre bak sayın hocam aylık ödeme miktarına göre hesapla gelirin giderin vs kredi ödediğin süreçte ekstradan harcamaların çıkabilir ki çıkarda o yuzden kredini ödedikten sonra sana bir miktar para kalması iyidir derim bütçeni ona göre hesapla ve kredini çek...

herohamster' Alıntı:
pawofeagle' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
Hocam yaşınız kaç.
bana soruyorsanız yaşım 27
kusura bakmayın ama ben böyle saçma bir soru görmedim yaşınız kaç..gençlik heba olmasın gezsin tozsun diye düşünüyorsanız bile saçma..ev alacaksan hayırlı olsun öncelikle...bütçene göre bak sayın hocam aylık ödeme miktarına göre hesapla gelirin giderin vs kredi ödediğin süreçte ekstradan harcamaların çıkabilir ki çıkarda o yuzden kredini ödedikten sonra sana bir miktar para kalması iyidir derim bütçeni ona göre hesapla ve kredini çek...
Kusura siz bakmayın da bodoslama atlamışsınız.
Soruyu 30undan sonra 10yıl bence çok olur diyecektim.
Alakasız yorumda bulunmuşsun

hocamın yaş sorma amacını tahmin ettim yaş ilerlemişse ona göre yorum yapacaktı sağolsun. yaş 27 de yatırım yapmak istiyorum 4 senelik bir kredi çekmeyi düşünüyorum. dediğiniz gibi ödemelerden sonra elimde para kalmalı aylık sonuçta yaşayacaz ve ekstra masraflar her zaman olabilir hele yeni evli birisi için.. :+1:

En iyi yatırım evdir.Hem içinde yaşar hem kira vermez hem de emekliliğe hazır olursun.Yaşım 42 10 sene değil 15 senesine bile yine ev alırım.Mersindeyim şimdi.Kiralar 1000tl.Evler 300bin olmuş.Şurada eskiden 40bine ev alınırdı.Pozcuda dükkanlar trilyondan gidiyor

ev mi arsa mı? çok genel oluyo tabi arsanın yeri evin yeri önemlide şöyle diyeyim.. istanbulda çıkış tarafında kanal istanbul geçecek söylentisi olan yerden bir arsa mı yoksa izmirde gelişmekte olan bir sahil kasabasından ev mi? evin 1000 tl getirisi olabilir

ege iki kişi çalışıyorsanız karı koca öğretmenseniz . kredi çekmek stresli iş 10 yıl çok fazla. ben 36 aylık kredi çektim ara ödemelerle 30 aya indirdim şimdiki aklım olsa 20 -24 aylık çekerdi,m en fazla

Ev hocam.Arsa yasalara tabidir.Bizim bir ilçe merkezinde karayoluna bitişik arsamız var.Yıllarca orada durdu durdu ve üstüne 1 bardak su içtik belediye yeşil alana soktu ev yapamıyoruz.

pawofeagle' Alıntı:
hocamın yaş sorma amacını tahmin ettim yaş ilerlemişse ona göre yorum yapacaktı sağolsun. yaş 27 de yatırım yapmak istiyorum 4 senelik bir kredi çekmeyi düşünüyorum. dediğiniz gibi ödemelerden sonra elimde para kalmalı aylık sonuçta yaşayacaz ve ekstra masraflar her zaman olabilir hele yeni evli birisi için.. :+1:
Genç yaşta alabiliyorsunuz ne güzel hocam. Ben 33 yaşımda alabildim 1 yılını ödedim 4 yıl kaldı . Evlendim evleneli hep borç kadeşleri okut falan. Hele ilerde çocuk olup büyüyünce masraflar artıyo.
Gözü kapalı alın hocam.
Rabbim herkese nasip etsin.

kesinlikle çok yanlış hocam. şimdiki zamanda memurun bile artık iş garantisi yok. çünkü kaldırılacak gibi duruyor bu garanti.
10 sene hayatınızı ipotek altına almak çok yanlış bence...

Geri