10 yıllık kredi kartımla microsoft alışverişi yapılmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muratci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

muratci

Aktif Üye
Akşam saatlerine cep telefonumdan çok sayıda mesaj sesi geldi ilgilenmedim. 1-2 saat sonra kontrol ettiğimde "... nolu kartınızla Blizzard ent*onl store firmasından 1.00 tutarında harcama denenmiş ve onaylanmamıştır" mesajından 8 tane olduğunu gördüm. Hemen mobil bankacılıktan kredi kartını inceledim provizyonda bekleyen usd kısmında 100 ve 91 dolarlık benim yapmadığım Microsoftla başlayan 2 harcama gördüm. Bankayı aradım ve kredi kartını kullanıma kapattım. Ayrıca harcama itiraz formu doldurup faxlamam gerekiyormuş ve 45 gün içinde sonuçlanırmış. Yaklaşık 200 doların akıbeti belli değil. Hala provizyonda bekliyor. Cep telefonuma bir onay referans nosu vs gelmeden nasıl ödeme yapılmış ve provizyonda beklemesine rağmen müdahale edilememesi beni şaşırttı.

Blizzard sitesi online oyun sitesiymiş. Online destekten kartı sorgulattım ve denemelerin avrupadan yapılmadığını muhtemelen amerika kaynaklı olduğunu söylendi. Amerika online chat desteği ben konuşurken tatil oldu, yani mesaileri bitti. Bende telefonla ulaştım. Yayarak ingilizce konuşan bi genç çıktı telefona. Anlattım olayı, Amerikadan bir accauntla denenmiş ama paylaşılamıomuş bilgisi. Hangi kartla hangi account bağlanmış hiçbir kayıt yok mu dedim. Account üzerinden o bilgi silinmiştir vs kıvırdı. Alan memnun satan memnun yani. Sorgulasa, karşılaştırsa, tespit etse hem parayı kaybedecek hem de ona hizmet eden dolandırıcı müşterisini.

Daha sonra bankayı tekrar aradım. Telefon bankacalığı aracığı ile benim karta ulaşmaya çalışanda olmamış 1 haftadır. Havayolu firmaları, otel rezervasyonları vb büyük işlemler dışında kullanmadığım yüksek limitli bir karttı.

10 senedir kullanıyordum. Bir kaç yıl önce yeğenimin benim ipadde oyun levelleri atlarken oyun içi onaylamaları olmuştu. Dolayısıyla apple bazı ufak tefek paralar çekmişti. Apple ı arayıp kredi kartıma iade ettirmiştim. Ama bu olay tamamen farklı.

Tam da bugün Bilgi İletişim Dersinde Bilgi Toplumu e-ticaret konusunda çocuklara kredi kartını internette kullanmanın ve online alışverişin dikkat edilecek hususlarını anlatmışken oldu bu olay. Hem banka görevlisi hem de oyun destek ekibi bunları bana anlatmaz mı bide. Yok tarayıcınıza dikkat edin vs.. Dedim ben bunun dersini veriyorum.

Bu yaz aynı şeyler benimde başıma geldi. Neyse ki Akbank sorunu bana yansıtmadan haletti. Sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun.

Teşekkürler. Olayı takip edip kredi kartını kapattırmama rağmen, provizyondaki işlemler tl olarak kredi kartıma yansımış. Tüm gün microsofta ulaşıp sbebini araştırmaya çalıştım. Ama sonuç yok.

Geri