100 bin tl konut kredisi

Kodla Büyü

mustafa5885

Aktif Üye
arkadaşlar 100 tl konut kredisi mi kullanmak mantıklı yoksa 40 tl altın borc bulmak ve 60 tl ye de kredi çekmek mi? faiz oranı 0,84 120 ay ev alıp borca girenler bana bir yol gösterin.

Alacağınız evin fiyatı ne kadar?

Ev fiyatının en az %30 hatta daha fazlası elinizde bulunmalı bence. Geri kalan krediyle , borçla kapatılabilir.

Vaktiyle dolar taksitli bilgisayar almıştım. 1. taksidi ödedikten sonra devalüasyon oldu dolar 2 katına çıktı. Çok büyük zarar etmiştim.
Altınla borçlanırsanız bir süre yerinde de sayabilir bir kaç katına da çıkabilir. Geçen 10 yılda altın fiyatları katlandı. Son iki yıldır da hemen hemen yerinde sayıyordu. Dünya piyasası karışık sürekli savaş çığırtkanlığı yapılıyor.

En iyisi geliriniz hangi türden ise borcunuzun da o türden olması. TL borçlandığınızda her yıl maaşınız az da olsa artarken taksitler sabit kalıyor. Altın borçlandığınızda ise durum belirsiz. 6 yıl önce göreve başladığımdaki maaşımla 5 tam 1 yarım cumhuriyet altını alınabiliyorken, şimdiki ile yaklaşık 3 tam 1 çeyrek alınabiliyor.
http://www.kredisayar.com/ buradan 100 bin TL 0.84 ten 120 ay için hesaplattığınızda taksitler 1325 TL çıkıyor.

nosTRa' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
faize bulaşmayan her yol hayırlıdır.

Maaşı da iade ediyorsunuz kanımca. En büyük faiz merkezi devlet dikkatinizi çekerim.
o benim irademin dışında gerçekleşen olaydır,benim o konuda mesul olduğumu düşünmüyorum.maaşım yatar yatmaz mümkün mertebe bankada bekletmeden çekmeye çalışıyorum.benim elimden gelen bu..ama göz göre göre gidip bankadan kredi çekmem..saygılarımla..

helal banka bank asyaya gittim konut kredisi veriyorlar mı diye.Biz kredi vermiyoruz ama şöyle yapıyoruz dedi,evi biz alıyoruz,atıyorum 10 liraya size 13 liradan 100 ay taksitle veriyoruz:)) eee ticaretmiş helalmiş.Bence ev gibi zaruri ihtayaçlarda kredi çekmenin bi mahsuru olmaz.Çünkü başka yol yok.

amisos55' Alıntı:
helal banka bank asyaya gittim konut kredisi veriyorlar mı diye.Biz kredi vermiyoruz ama şöyle yapıyoruz dedi,evi biz alıyoruz,atıyorum 10 liraya size 13 liradan 100 ay taksitle veriyoruz:)) eee ticaretmiş helalmiş.Bence ev gibi zaruri ihtayaçlarda kredi çekmenin bi mahsuru olmaz.Çünkü başka yol yok.

doğru o zaman faize girmez
yersen!

faiz = kar payı ama adamlar kabul etmiyor. gecen sene 0.84 le kredi alip bu yaz 0.69 la yapilandirdim cok kar ettik odeyebilirseniz kredi ile borclanin en azindan taksitler sabit ve 10 seneye kadar tl nin degeri düsecegi icin ilerde daha rahat odersiniz. altin yada dovizle borclanmak akil isi degil zira her an hersey olabilen bir güp güclü bir ekonomimiz var :)

bu konu çokkk su götürür. bildiğinizi yapın ama faizden olabildiğince bence de uzak durmaya çalışarak. kolay gelsin.

arkadaşım ben 105 çektim. albarakaturkten. Faiz değil diyorlar.bizde biraz sorduk bazı yerlerden fetva aldık. o konuyu geçip diğer mesele ise; hocam, 120 aylık kiran ile 0,84 lük faizi karşılatır. eğer taksitleri ödeyebiliyorsan ev herzaman iyidir. Yanılmadan mal sahibi olamazsın. Yanılma payınla birlikte evini al derim. altın yerine hepsini kredi ile hallet bence. tek bir yere borcun olsun.

hocam delimisin her haberde altın çıktı dediklerinde yüreğin ağzınamı gelsin.çek kredini her yıl yavaş yavaş azalsın millet yatırımını altınla yapıyor.demekki her sene yükseliyor.

“Faiz yiyenler, şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların, ‘Alım satım da tıpkı faiz gibidir.’ demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım satımı helal, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.” (Bakara, 2/275)

hocam 40 bin borç alacaksın ama krediyle beraber bunu ödeyeceğini düşününce iyi ihtimalle borcunu 40 ay sonra bitiricen. sana 40 aylık borç verecek biri var mı?

ben altınla bir defa borçlandım 2500 lira gibi bozdurdum, sonra aynı gram altını 5000 liralık altın alarak ödedim ve üzerini hala borçluyum.

faiz kısmının hellaliği haramlığı konusu sana kalmış, yalnız yukarıda yazdığı gibi faiz yiyenler diyor, sen borçlusun faiz için parasını bankaya veren değil.

kutlu_han' Alıntı:
faiz kısmının hellaliği haramlığı konusu sana kalmış, yalnız yukarıda yazdığı gibi faiz yiyenler diyor, sen borçlusun faiz için parasını bankaya veren değil.
kesinlikle sen faiz yiyen deil faiz yüzünden zarara uğrayansın.

faiz haramdır
haram da ateştir
yaklaşma kardeşim
amma velakin diyanet ilk ev için devlet bankasından krediye cevaz veriyor

by_katliam' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
kutlu_han' Alıntı:
mantığa bak :mrgreen:
faiz yemeyin diyor ayetler

cahraz' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
kutlu_han' Alıntı:
faiz yemiyorsun ama faiz veriyorsun,yani almadığın sürece fazla para vermek helal öyle mi:)

by_katliam' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
kutlu_han' Alıntı:
faiz yemiyorsun ama faiz veriyorsun,yani almadığın sürece fazla para vermek helal öyle mi:)
arkadaşım kim falza para vermek ister söylermisin.kim 10 milyar alıp 16 milyar vermek ister dediğin kendiyle çelişiyor.sen versene 3 yıl paranı arkadaşına altına çevirmeden hayat sigortası yapmadan vermezsin heralde ama klavyeden atıp tutmak kolay.

kim verir kim vermez bilmem ama şunu iyi biliyorum sana kim 1 tl verip 2 tl istiyorsa bu faizdir.ötesi yok 8)

arkadaşlar konu gittikçe günaha girmeye başlıyorsunuz ayetleri kafanıza göre yorumlamayın lütfen.

ahir zamanda fazie bulaşmayan kalmayacaktır hadisine göre bulaştık zate biz bu işe. ama bilerek yemek bambaşka bişe.

Geri