11 işçinin ölümü kaza değil, kader...

Kodla Büyü
bdogretim' Alıntı:
"Evet, mânen terakkî etmeyen avâm içinde, kaderin cây-ı istimâli var; fakat, o da mâziyât ve mesâibdedir ki, yeisin ve hüznün ilâcıdır. Yoksa, maâsî ve istikbâliyâtta değildir ki, sefâhete ve atâlete sebep olsun. Demek, kader meselesi teklif ve mesûliyetten kurtarmak için değil, belki fahr ve gururdan kurtarmak içindir ki, imâna girmiş. Cüz-i ihtiyârî, seyyiâta mercî olmak içindir ki akîdeye dahil olmuş; yoksa mehâsine masdar olarak tefer'un etmek için değildir."

Beslendikleri kaynaktan bir alıntı. Buna göre ya bakanın imanı terakki etmemiş ya da bakan halkın imanının terakki etmediği düşünüyor. Kullandıkları argümanları bari doğru kullansalar. O da yok.
hocam bunun tam türkçe karşılığı varmı acaba. yoksa google translate e mi başvursak :)

Kaçakçı veya terörist olsalardı devlet her birine 127'şer milyar para verirdi,başbakanın karısı yaslarına gider ağlardı tvlerde açık oturumlar düzenlenirdi.Yani bu memlekette sadece canlı değil ölün bile hakkıyla çalışmışsan makbul değildir.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde (NRW) Ruhr bölgesinde maden ocaklarında çalışanların anısına verilen "Steiger Award - Uluslararası Liderlik Ödülü"nün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesi planlanıyormuş.....aslında bunun Çalışma Bakanı Faruk Çelik verilmesi lazım bence ..

Sadece bu mu kader olan? Ortadoğu kan gölüne döndü, bebekler ve çocuklar ölüyor buda kader! Yazmayacağım diyorum ama körleşmem lazım yazmamak için. Çiplerimi aldırmam lazım.

bdogretim' Alıntı:
"Evet, mânen terakkî etmeyen avâm içinde, kaderin cây-ı istimâli var; fakat, o da mâziyât ve mesâibdedir ki, yeisin ve hüznün ilâcıdır. Yoksa, maâsî ve istikbâliyâtta değildir ki, sefâhete ve atâlete sebep olsun. Demek, kader meselesi teklif ve mesûliyetten kurtarmak için değil, belki fahr ve gururdan kurtarmak içindir ki, imâna girmiş. Cüz-i ihtiyârî, seyyiâta mercî olmak içindir ki akîdeye dahil olmuş; yoksa mehâsine masdar olarak tefer'un etmek için değildir."

Beslendikleri kaynaktan bir alıntı. Buna göre ya bakanın imanı terakki etmemiş ya da bakan halkın imanının terakki etmediği düşünüyor. Kullandıkları argümanları bari doğru kullansalar. O da yok.

Siz bi anlatsaniz kader nedir hocam engin bilginizlede ogrensek..baska kaynaklara gitmesek kisaca bahsedermisiniz?

bdogretim' Alıntı:

Üstteki yazı Türkçe'dir diyenler parmak kaldırsın :)

dereli_oglu' Alıntı:
bdogretim' Alıntı:

İçi boş zaten anlamana gerek yok :mrgreen:

html5' Alıntı:
dereli_oglu' Alıntı:
bdogretim' Alıntı:

İçi boş zaten anlamana gerek yok :mrgreen:

Hocam düşüncelerin içi boş olmaz. İnsanların içi boş olur. İnsanların içi de okumakla dolar. Sonuçta hepimiz 1 gecede 600 yıllık dünya imparatorluğunun kültürünü hafızamızdan silmişiz. Format çekilmişiz. O zamanın zengin kültürüyle yazılmış bir eseri, kendi kültürsüzlüğümüzden dolayı anlamayınca içi boş demek gerekmiyor. Yanlış anlamayın bu itham sadece size değil. Ben de, hepimizde aynı durumdayız. Ama, benim o yazıdan anladığım kadarıyla bile burda bizim yazdıklarımızdan daha zengin bir düşünce sunuyor.

Not: Burada, bunu bu şekliyle yazan arkadaşı savunmuyorum. Burası, bunun bu şekilde paylaşılacağı bir ortam değil.

Madem öyle 27 mayıs, 12 eylül, 28 şubat, israilin filistin zulmü, suriyedeki olaylar ve daha böyle binlerce karşı çıkılan olayda kader. Neden itiraz ediliyor? Yada sadece gariban işçiler zengin patronlarının kendilerine değer vermemesi yüzünden almadığı önlemler yüzünden 10 ar 20 şer ölüncemi akla geliyor kader.

Hocam düşüncelerin içi boş olmaz. İnsanların içi boş olur. İnsanların içi de okumakla dolar. Sonuçta hepimiz 1 gecede 600 yıllık dünya imparatorluğunun kültürünü hafızamızdan silmişiz. Format çekilmişiz. O zamanın zengin kültürüyle yazılmış bir eseri, kendi kültürsüzlüğümüzden dolayı anlamayınca içi boş demek gerekmiyor. Yanlış anlamayın bu itham sadece size değil. Ben de, hepimizde aynı durumdayız. Ama, benim o yazıdan anladığım kadarıyla bile burda bizim yazdıklarımızdan daha zengin bir düşünce sunuyor. :alkis: :alkis:

Not: Burada, bunu bu şekliyle yazan arkadaşı savunmuyorum. Burası, bunun bu şekilde paylaşılacağı bir ortam değil.[/quote] :alkis: :alkis:

Şöyle bir yanılgı var insanlarda:

Birşeye kader dendi ise, o bizim ihtiyarımız dışındadır demek DEĞİLDİR.

Benim isteyerek, bilerek, farkında olarak aldığım tedbir DE, yaptığım iş DE kaderdir.

Kader sadece bizim kontrolümüz dışında olan şeyler DEĞİLDİR.

Herşey kaderdir. O yüzden bu olaya kader değil demek yanlış.

AMAAAA

Bu olayın kader olduğunu söylemek de abestle iştigal. DEMEK Kİ BAKAN DA KADERİN MANASINI DOĞRU BİLMİYOR Kİ BUNU SÖYLEMEK İHTİYACI HİSSEDİYOR.

Yani dinsiz, dindar olmayan, dine karşı, dine soğuk, az dindar, kendince dindar vs. vs. vs.

kişiler kader konusunu yanlış bildiği gibi

dindar, ultra dindar, diyalogcu dindar, cemaatçi dindar, tarikatçı dindar, üstadçı dindar vs. vs. vs.

kişiler de kader konusunu yanlış biliyor.

...

Bu olayın kader olduğunu söylemek(doğru kader) ama NE ALAKA DA SÖYLÜYORSUN, demek ki kaderi sen de dini bilgisi az kişiler gibi biliyorsun.

Geri