11.sınıf web programcılığı dalı dersleri?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jolly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jolly

Seçkin Üye
Seçkin Üye
11.sınıf web programcılığı dalı derslerini kaçar saat olarak hangilerini seçmemiz gerekiyor kız teknik ve meslek lisesi için, toplam 18 olması gerekiyor sanırım.

kendiniz belirleyebilirsiniz.
web tasarımı ve programlama 10 saat
grafik ve animasyon 6 saat
veritabanı organizsayonu 2 saat
uyguluyoruz biz.

Parhelion' Alıntı:
jolly' Alıntı:
serol45' Alıntı:
EML de;
10 saat web tasarı ve prog.
6 saat grafik animasyon
2 saat veritabanı org. seçtik.

kız teknik meslek veya EML arasında farklılık oluyor mu?
olmaz hocam. ama anadolu veya teknik olup olmamasına göre değişir. bkz: http://www.megepbilisim.com

kız teknik meslek için ayrı bir kategori göremedim ama endustri meslek ile aynı saatleri secsem sıkıntı olmaz heralde??

Parhelion' Alıntı:
jolly' Alıntı:
serol45' Alıntı:
EML de;
6 saat grafik animasyon

olmaz hocam. ama anadolu veya teknik olup olmamasına göre değişir. bkz: http://www.megepbilisim.com
..
ben bu ahkam kesmeyi anlamıyorum. nerde yazıyor olmayacağı?
..
olur hocam bal gibi olur. ama ders seçerken öğrenci seviyelerinize ve değişen ders modüllerine dikkat edin derim. zira web tasarım programlama dersi modülleri değişti ve veri tabanı organizasyonu dersi modüllerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi. bence gereksiz yere bir ders daha seçip öğrencilere 3 sınav daha çıkarmayın. öğrenci seviyeniz yetersizse
12 wtp
6 grafik
seçerseniz daha iyi olacağı düşüncesindeyim...

BaRBaRYaN' Alıntı:
Parhelion' Alıntı:
jolly' Alıntı:
serol45' Alıntı:
EML de;
6 saat grafik animasyon

..
ben bu ahkam kesmeyi anlamıyorum. nerde yazıyor olmayacağı?
..
olur hocam bal gibi olur. ama ders seçerken öğrenci seviyelerinize ve değişen ders modüllerine dikkat edin derim. zira web tasarım programlama dersi modülleri değişti ve veri tabanı organizasyonu dersi modüllerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi. bence gereksiz yere bir ders daha seçip öğrencilere 3 sınav daha çıkarmayın. öğrenci seviyeniz yetersizse
12 wtp
6 grafik
seçerseniz daha iyi olacağı düşüncesindeyim...

hocam tabiki sizin seçtiğiniz gibide olur bunlar sadece tavsiye hem yukarda kast edilen eml ve kız meslek arasında fark yok sadece anadolu veya teknik olmasına göre ders saatleri değişiyor demek istemiş arkadaş....

Evet ben de bu konuda Barbaryan gibi düşünüyorum...

12 web + 6 grafik seçtim. Sene başı zümresinde durumu belirtip kayıda geçeceğim. Seneye de işletmelerde beceri eğitimi müfredatının içine veri tabanı organizasyonu dersi modüllerini ekleyeceğim. Yeterli olur sanırım...

Okulumuzda Anadolu Meslek ve Anadolu Kız Teknik türlerinde BT alanı var. Dal olarak Web Tasarım var.
11. Sınıf Anadolu Mesleklerde 10 Saat Web Tasarımı, 5 Saat Grafik Animasyon, 3 Saat de Veritabanı Organizasyonu seçmeyi düşünüyorum.
11. Sınıf Anadolu Kız Teknikte ise 10 Saat Web Tasarımı ve 5 Saat Grafik Animasyon seçeceğim.
12. Sınıf Anadolu Mesleklerde 24 saat işletme, 2 Saat de İnternet Programcılığı olacak. Mesleki İngilizce ve Açık Kaynak İşletim Sistemi modüllerini işletme içerisine koyacağım.
12. Sınıf Anadolu Kız Teknikte 19 saat ders seçmek gerekiyor. Megepbilisim.com'daki ders saati önerilerinde grafik animasyon dersi 11. sınıf yerine 12. sınıfta verilmesi tavsiye edilmiş ancak ben grafik ve web tasarım derslerinin beraberce 11. sınıfta verilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 11. sınıfta bunları verdik. Ayrıca tavsiye edilenler içerisinde Gelişmiş İnternet uygulamaları dersinin ön şartı Nesne tabanlı programlama dersi olduğu için ve ayrıca yeterlilik tablosunu incelediğimizde XAML denilen bir teknoloji üzerinden gidileceğinden açıkçası, öğrencilere faydalı olacağını düşünmediğimden 12. sınıf anadolu teknik bölümümüzde aşağıdaki gibi ders seçmeyi düşünüyorum.
İnternet Programcılığı 5
Mesleki Yabancı Dil 3
Açık Kaynak İşletim Sistemi 3
Veritabanı Organizasyonu 3
Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 5
Her ne kadar 3 saatlik dersler için 2 saat önerilmiş olsa da modüllerin sayısı haftada 3 saati kaldırır diye düşünüyorum. Ağ sistemleri dersinde de ağ temellerini vermeye yetecek kadar (ilk 8 ya da 9 modülü) modül seçerek dersi vereceğiz.
Keşke geçen yıllardaki görsel programlama dersi kalkmış olmasaydı, çocuklar en azından program yazmayla ilgili genel bir bilgi edinebiliyorlardı.
Umarım yeni dersler konularak, öğrencilere farklı yetenekler kazandırma şansı bulabilir, hem de daha fazla seçenek sunabiliriz.

kafam karıştı tam anlamıyla :D herkes farklı bir yol izliyor sanırım.

bizde ise şöyle ayarlıyoruz, problem varsa bildirin arkadaşlar,

web tas.prg- 10
grf. anm- 4
sis. bak. on - 4 - çocuklar donanıma uzak kalmasın diye....(zümrede belirtiyoruz ayrıtılı)

12. sınıfta da veri t.org - 2

saidtr' Alıntı:

web tas.prg- 10
grf. anm- 4
sis. bak. on - 4 - çocuklar donanıma uzak kalmasın diye....(zümrede belirtiyoruz ayrıtılı)

..
12. sınıflar için internet programcılığının Web Tasarım daki zorunlu dersler arasında olması gerekiyor. bi araştırın hocam. eğer öyleyse vt org. yerine ip vermeniz daha yararlı olabilir... çocuklar vt org. daki konuları zaten web tasarım prog. dersinde gördüler...

jolly' Alıntı:
serol45' Alıntı:
EML de;
6 saat grafik animasyon

yok aynı..

12 saat web tasarı ve prog.
6 saat grafik animasyon

2 derste 18 saat yaptık bitti. 3. ders olarak başka bir ders almadık..

12 saat web 6 saat grafik seçtim
veri tabanını seçmedik ama bi eksiklik olmaz umarım

<
BaRBaRYaN' Alıntı:
saidtr' Alıntı:

web tas.prg- 10
grf. anm- 4

..
12. sınıflar için internet programcılığının Web Tasarım daki zorunlu dersler arasında olması gerekiyor. bi araştırın hocam. eğer öyleyse vt org. yerine ip vermeniz daha yararlı olabilir... çocuklar vt org. daki konuları zaten web tasarım prog. dersinde gördüler...

hocam, int.prg. teknik liselerde zorunlu, eml lerde değil.
ama biz yine 12 lerde seçmeli 4 saat müdür seçin dedi, İP yi seçtik.
yoksa matematik dersi olacaktı...

bizim son hali şöyle oldu, 12 lerdeki seçmeli 4 saati de bize verdi müdür. (sorun varsa belirtin arkadaşlar, düzeltelim geç olmadan)

11. sınıf
WTP - 10
GA - 5
SBOnarım - 3

12.sınıf
VTO - 2
İprg. - 4 saat olarak ayarladık...

saidtr' Alıntı:
bizim son hali şöyle oldu, 12 lerdeki seçmeli 4 saati de bize verdi müdür. (sorun varsa belirtin arkadaşlar, düzeltelim geç olmadan)

11. sınıf
WTP - 10
GA - 5
SBOnarım - 3

12.sınıf
VTO - 2
İprg. - 4 saat olarak ayarladık...

Sorun yok Said Hocam... Fakat 5 saat Sistem Bakım ve Onarım dersinin süresini kısıp WTP'ye ilave etseniz, dersin işlenişi açısından daha faydalı olabilir. Sistem Bakım ve Onarım dersinin temeli 10. sınıf BTT'de alınmakta; bakım-onarım kısmınıysa işletme eğitimi ve laboratuvar içi uygulamalar da -farkına varmadan da olsa- vermekteyiz. Bu, tamamen kişisel görüşümdür; elbette takdir sizin...

Saygılarımla...

-----------------------------------
Hakan BABAÇ
hakanbabac@gmail.com

hocalarım 12 saat web tasarım + 6 saat garfik animasyon seçtim bunun bir sakıncası olmaz umarım??

arkadaşlar 10,11 ve 12. sınıfların derslerini biri yazabilir mi? Bizim okulda birileri kafalarına göre yapıyor ve yapanlar bizim branştan değil...
bizde 12.sınıflar ders saysısı düştü diye sadece 2 saat lik veritabanı seçildi ama bakıyorum ki diğer arkadaşlar 6 saat olmak üzere iki farklı ders seçmiş...

hocam 12. sınıfta 2 saat seçebiliyoruz ama seçmeli derslerden de 4 saatini seçerseniz toplamda 6 saat 2 farklı ders seçebilirsiniz.. bizde yeterli öğretmen olmadığı için biz sadece 2 saat seçiyoruz seçmeli dersleri kültür derslerinden seçiyor idare..

jolly' Alıntı:
kafam karıştı tam anlamıyla :D herkes farklı bir yol izliyor sanırım.

hocam web dalından mezun olacak öğrencinin web tasarımı ve programlama dersindeki tüm modülleri alması şartı var. bunun dışında bilgisayar bölümündeki tüm modüllerden dilediğini dilediğin dersleri seç.

18 saat ders var 11. sınıfta..

web tasarımı ve programlama dersi en az 10 en fazla 13 saat verilebiliyor sanırım.. mesela sen 12 saatlik web tasarım dersi yaptın. geriye kalan 6 saatlik dersi istersen 2 saaat 2 saat 2saat olarak üç farklı dersten modüller seçerek ders oluşturabilirsin. istersen tek bir dersten seçersin tüm modülleri böylece 6 saatlik bir dersin olur.. tek dikkat etmen gereken şey bir modülü verebilmek için diğer bir modülün geçilmiş olup olmama şartı varmı buna bakacaksın.. mesela

internet programcılığı 3-4 modülünü doğrudan seçemezsin önceden mutlaka internet programcılığı 1-2 modüllerini göstermiş olman gerekir.

BaRaNaY' Alıntı:
arkadaşlar 10,11 ve 12. sınıfların derslerini biri yazabilir mi? Bizim okulda birileri kafalarına göre yapıyor ve yapanlar bizim branştan değil...
bizde 12.sınıflar ders saysısı düştü diye sadece 2 saat lik veritabanı seçildi ama bakıyorum ki diğer arkadaşlar 6 saat olmak üzere iki farklı ders seçmiş...

hocam 12. sınıfta 2 saatlik mecburi alan dersi var. birde 4 saatlik seçmeli ders var. eğer siz bu 4 saatlik seçmeli derside alanınızdan seçemli ders olarak seçerseniz 2 saat mecburi ve 4 saatte seçmeli ders için modüller belirleyip ders oluşturabilirsiniz..

hatta isterseniz tüm modülleri tek bir ders içerisinden seçerek 6 saatlik tek bir ders oluşturabilirsiniz.

bizim okulda 12. sınıflarda bilişimde 4 saatlik seçmeli dersin 2 saati matematik 2 saati meslek dersi olunca bende sistem bakım onarım dersini işlemeye karar verdim. yani veri tabanı organizasyonu değilde sistem bakım onarım dersi buna 2 saatde seçmeli olarak yine sistem bakım onarımdan modül ekleyerek 4 satlik bir ders oluşturduk.

tayinci42' Alıntı:
BaRaNaY' Alıntı:

hocam 12. sınıfta 2 saatlik mecburi alan dersi var. birde 4 saatlik seçmeli ders var. eğer siz bu 4 saatlik seçmeli derside alanınızdan seçemli ders olarak seçerseniz 2 saat mecburi ve 4 saatte seçmeli ders için modüller belirleyip ders oluşturabilirsiniz..

hatta isterseniz tüm modülleri tek bir ders içerisinden seçerek 6 saatlik tek bir ders oluşturabilirsiniz.

bizim okulda 12. sınıflarda bilişimde 4 saatlik seçmeli dersin 2 saati matematik 2 saati meslek dersi olunca bende sistem bakım onarım dersini işlemeye karar verdim. yani veri tabanı organizasyonu değilde sistem bakım onarım dersi buna 2 saatde seçmeli olarak yine sistem bakım onarımdan modül ekleyerek 4 satlik bir ders oluşturduk.

Aynı dersin bir kısmı seçmeli (sizin örneğinizde 2 saat), bir kısmı zorunlu(geri kalan 2 saat) olması bana garip geldi. bir teftişte başınız ağrıyabilir. bence program koordinatörleri ile iletişime geçin

Geri