11. sınıfta işletmeye göndermek

Kodla Büyü

kürşad

Aktif Üye
arkadaşlar yeni müdürümüz 11. sınıf öğrencilerini de işletmelere göndereceğini söylüyor. okulunda böyle saçma bir uygulama yapılan var mı?

12. sınıfta işletmeye yollamayacaksanız 11. sınıfın sonunda yaz stajı yaptırıp, 12. sınıfta 16 saat okulda işletmede beceri eğitimi dersi verebilirsiniz.
12. sınıfta işletmeye yollayacaksanız sizin müdür kafayı sıyırmış.

kursad' Alıntı:
arkadaşlar yeni müdürümüz 11. sınıf öğrencilerini de işletmelere göndereceğini söylüyor. okulunda böyle saçma bir uygulama yapılan var mı?
..
bırak hocam söylediği ile kalır.
hangi yönetmelik maddesine dayandırarak yapacak bu işi ???

00filozof00' Alıntı:
Yönetmeliğin 122. maddesine göre teorik eğitim kapsamında gönderilebilir.
...
Bilişim teknolojileri alanında 122 madde kapsamında değerlendirilebilecek bir işletme olduğunu düşünmüyorum.
Yönetmelik maddesine bakalım isterseniz
- Bir sınıfın aynı meslek alanı/dalındaki öğrencilerin tamamının aynı işletmede mesleki eğitim görmesi
- teorik meslek derslerinin eğitiminin işletmede yapılabilmesi için en az 8 kişilik öğrenci grubunun bulunması (üstteki madde ile çelişiyor)
- işletmede eğitim birimi bulunması
- işletme yönetiminin istemesi
- Bu durumdaki öğretmenlerin ek ders ücreti işletme tarafından ödenir.
....
Bilişim alanında İstanbul' da bile 8 öğrenciyi yerleştirebileceğiniz işletme sayısı çok az.
Hadi diyelim 8 kişiyi yerleştirdiniz sınıfın geri kalanını ne yapacaksınız?
Hadi diyelim o işletmeleri de buldunuz. Bu işletmelerde eğitim birimi var mı?
Hadi eğitim birimi de var diyelim o işletmede dersi verecek usta öğretici var mı?
Hadi o da var diyelim işletme durduk yere kendi düzenini bozup bu sorumluluğu almak ister mi? Birde üstüne görevlendirilen öğretmene ücret öder mi !!!!

Alan Turizm ve otelcilik olsa anlarım. Aynı otele 8 değil 28 kişi bile gönderebilirsiniz. ama alan bilişim olunca o madde sadece TEORİDE geçerli bir maddeden öteye gidemiyor....
Bazı şeyler BEN YAPTIM OLDU demekle maalesef olmuyor. Okul müdürü böyle bir kararı tek başına alamaz...
Teorik eğitim

MADDE 122- (1) Meslek derslerinin teorik eğitimi, okulda veya işletmelerin eğitim birimlerinde yapılabilir.

(2) Teorik eğitim;

a) Bir sınıfın aynı meslek alanı/dalındaki öğrencilerin tamamının aynı işletmede mesleki eğitim görmesi, işletmede eğitim birimi bulunması ve işletme yönetiminin istemesi durumunda o işletmede,

b) Birbirlerine yakın, değişik işletmelerde mesleki eğitim gören bir sınıfın aynı meslek alanı/dalındaki öğrencilerin eğitimi, bu işletmelerden uygun olanında,

c) (a) ve (b) bentlerindeki olanakların mevcut olmaması durumunda okulda

yapılır.

(3) Ancak, teorik meslek derslerinin eğitiminin işletmede yapılabilmesi için en az 8 kişilik öğrenci grubunun bulunması gerekir.

(4) İşletme yönetiminin istemesi durumunda okul müdürlüğünce, ilgili meslek derslerinin teorik eğitimini yaptıracak öğretmenler işletmede görevlendirilebilir. Bu durumdaki öğretmenlerin ek ders ücreti işletme tarafından ödenir.

hocam alınan yazılı onayı görmeniz mümkünse görmek istediğinizi belirtin
..
ayrıca bırakın alsın. siz de seneye yazarsınız 20 saat koordinatörlüğü bakrsınız keyfinize...

Geri