00filozof00' Alıntı:
Yönetmeliğin 122. maddesine göre teorik eğitim kapsamında gönderilebilir.
...
Bilişim teknolojileri alanında 122 madde kapsamında değerlendirilebilecek bir işletme olduğunu düşünmüyorum.
Yönetmelik maddesine bakalım isterseniz
- Bir sınıfın aynı meslek alanı/dalındaki öğrencilerin tamamının aynı işletmede mesleki eğitim görmesi
- teorik meslek derslerinin eğitiminin işletmede yapılabilmesi için en az 8 kişilik öğrenci grubunun bulunması (üstteki madde ile çelişiyor)
- işletmede eğitim birimi bulunması
- işletme yönetiminin istemesi
- Bu durumdaki öğretmenlerin ek ders ücreti işletme tarafından ödenir.
....
Bilişim alanında İstanbul' da bile 8 öğrenciyi yerleştirebileceğiniz işletme sayısı çok az.
Hadi diyelim 8 kişiyi yerleştirdiniz sınıfın geri kalanını ne yapacaksınız?
Hadi diyelim o işletmeleri de buldunuz. Bu işletmelerde eğitim birimi var mı?
Hadi eğitim birimi de var diyelim o işletmede dersi verecek usta öğretici var mı?
Hadi o da var diyelim işletme durduk yere kendi düzenini bozup bu sorumluluğu almak ister mi? Birde üstüne görevlendirilen öğretmene ücret öder mi !!!!
Alan Turizm ve otelcilik olsa anlarım. Aynı otele 8 değil 28 kişi bile gönderebilirsiniz. ama alan bilişim olunca o madde sadece TEORİDE geçerli bir maddeden öteye gidemiyor....
Bazı şeyler BEN YAPTIM OLDU demekle maalesef olmuyor. Okul müdürü böyle bir kararı tek başına alamaz...
Teorik eğitim
MADDE 122- (1) Meslek derslerinin teorik eğitimi, okulda veya işletmelerin eğitim birimlerinde yapılabilir.
(2) Teorik eğitim;
a) Bir sınıfın aynı meslek alanı/dalındaki öğrencilerin tamamının aynı işletmede mesleki eğitim görmesi, işletmede eğitim birimi bulunması ve işletme yönetiminin istemesi durumunda o işletmede,
b) Birbirlerine yakın, değişik işletmelerde mesleki eğitim gören bir sınıfın aynı meslek alanı/dalındaki öğrencilerin eğitimi, bu işletmelerden uygun olanında,
c) (a) ve (b) bentlerindeki olanakların mevcut olmaması durumunda okulda
yapılır.
(3) Ancak, teorik meslek derslerinin eğitiminin işletmede yapılabilmesi için en az 8 kişilik öğrenci grubunun bulunması gerekir.
(4) İşletme yönetiminin istemesi durumunda okul müdürlüğünce, ilgili meslek derslerinin teorik eğitimini yaptıracak öğretmenler işletmede görevlendirilebilir. Bu durumdaki öğretmenlerin ek ders ücreti işletme tarafından ödenir.