12. sınıflarda Ders ücreti kesintisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fgur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar öğrencilerin tamamının raporlu olması durumunda ders fiilen işlenmemiş olduğu için ücret kesintisini anlayabiliyorum, fakat bu saatlerde öğretmenin okulda bekleme yükümlülüğü nerden geliyor onu anlamış değilim. Yönetmeliğin hangi maddesinde öğretmen gelir ve ders sonuna kadar okulda bekler gibi bir ibare var, öğrencinin gelip gelmeyeceğini önceden ön göremiyorsa öğretmen gelir bir süre bekler ve öğrenci gelmemişse gidebilir, yada raporlar önceden teslim edildiği için öğrencilerin raporlu olup olmadığı önceden de bellidir ve tamamının raporu o gün için varsa bu durumda okula gelmeme durumu söz konusu olabilir mantık olarak ama öğrenci olsun olmasın öğretmen o süreyi okulda geçirir diye bişi nerden çıkartılıyor ben bulamadım bir türlü, bilgisi olanlardan paylaşmasını rica ediyorum.

en son hakem heyeti kararında "sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılma durumunda ücret ödeneceğine" dair hüküm var. öğrencilerin de bakanlık tarafından izinli sayıldıklarını düşünürsek ücret ödenebilir. ayrıca kamuajansta bugün bir haber vardı. mahkeme öğrenci gelmemesini öğretmenin iradesi dışında kabul edip ücretödeneceğine hükmetmiş.

Arkadaşlar asıl merak ettiğim konu ek ders ücretinin kesilip kesilmediği değil, eğer kesiliyorsa öğretmen neden okulda beklemek zorunda (mı) ? Ya da eğer öğrenci raporunu beyan etmiş ve gelmeyeceği ön görülüyorsa yine de öğretmen okula neden gelmek zorunda (mı)?? Bu konuda bilgi veya belge sahibi olan var mı?

fgur arkadaşım eğer öğrenci yoksa dediğiniz gibi bir süre bekler gidersiniz. ücret konusuna gelince herkes için söylemiyorum ama bizim okulda bir öğretmen arkadaş var sürekli 12 leri istiyor ve çocukları sürekli gönderiyor ders falan işlemiyor. yani işlemediğiniz bir derste para almayı vicdanınıza nasıl yakıştıracaksınız çok merak ediyorum.(böyle yapan arkadaşlar için söylüyorum. diğerleri için söylemiyorum) ama zorunluluktan giren öğretmenler için diyecek bir lafım yok. ama bunu herkes biliyor sene başından beri böyle oluyor sürekli o yüzden 12. sınıf derslerine girmeyin sizde

kadir26' Alıntı:
fgur arkadaşım eğer öğrenci yoksa dediğiniz gibi bir süre bekler gidersiniz. ücret konusuna gelince herkes için söylemiyorum ama bizim okulda bir öğretmen arkadaş var sürekli 12 leri istiyor ve çocukları sürekli gönderiyor ders falan işlemiyor. yani işlemediğiniz bir derste para almayı vicdanınıza nasıl yakıştıracaksınız çok merak ediyorum.(böyle yapan arkadaşlar için söylüyorum. diğerleri için söylemiyorum) ama zorunluluktan giren öğretmenler için diyecek bir lafım yok. ama bunu herkes biliyor sene başından beri böyle oluyor sürekli o yüzden 12. sınıf derslerine girmeyin sizde

Hocam idareci ile bugün okulda tartıştığım için soruyorum, idareci okulda beklemek zorunda olduğumuzun yazdığını söyledi yönetmelikte, hangi yönetmelik dedim cevap yok. Gerçekten öyle bir madde var mı onu öğrenmeye çalışıyorum, doğrusu biraz araştırdım ama ben bir yerde bulamadım, sizde ders boyunca beklemek zorunda olmadığımızı söylemişsiniz ama bunun yasal dayanağı var mı biliyor musunuz?

hocam genelge de öyle birşey demiyor kaldı ki normal zamanlarda bile öğrenci gelmediğinde okulda beklemiyoruz. ben duymadım öyle birşey

Bu konuda alınmış bir mahkeme kararı vardı...

Öğretmen ders saatinde oradaysa öğrencinin gelip gelmemesi önemli değil...

Memurlar nette idi galiba...

Ödemezlerse dava açılabilirsiniz...

Geri