12 saat ders girildiği halde norm fazlası oldum!

Kodla Büyü

zülfikar123

Site Gezgini
Arkadaşlar sizce burada bir hata yok mu? Ben 6 saate bir bilişim teknolojileri normu çıkıyor diye biliyorum. Halbuki 12 saat ders girilmiş. Daha norm çıkmamış. Bu nasıl oluyor?

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    30.3 KB · Görüntüleme: 1,392
Peki hocam tam da bu dönem sonunda kurumdaki 3 yılım doluyor. İl içi tayin isteyip merkeze gelmeyi düşünüyordum. Şimdi nolacak kurum değiştirdiğim için tayin hakkım yanacak mı?

her ders için 6 saate 1 norm veriyorlar hocam. fakat bu okul ideresince giriliyor. sonra başka bir sisteme göre il veya ilçe normu belirliyor il milli eğitim. ve en çok ders olan okuldan başlayarak bu normu dağıtıyor. bu norm bitince geriye kalan okullar sizin durumunuza düşüyor anlıyacağın..

zülfikar123' Alıntı:
Peki hocam tam da bu dönem sonunda kurumdaki 3 yılım doluyor. İl içi tayin isteyip merkeze gelmeyi düşünüyordum. Şimdi nolacak kurum değiştirdiğim için tayin hakkım yanacak mı?
norm fazlasından zorunlu değişiklik olacağı için hiçbir hak kaybı olmaz hocam. sen isteğe bağlı değişikliğe başvurmadığın sürüce sorun yok.

bizde norm fazlası atamalarını da il içi tayinle yaptılar zaten hocam.. Sizde de öyle olabilir.

cehcah' Alıntı:
zülfikar123' Alıntı:

isteğe bağlı yer değiştirme istedin mi? eğer resen atanırsan ilk il içi tayininde tekrar tayin isteyebilirsin.

Hocam isteğe bağlı yer değiştirmede bulunmadım. Kurumdaki çalışma sürem şu an 2 yıl 7 ay olarak görülüyor. Gelecek hafta dilekçeleri alacaklarmış.

Dilekçede herhangi bir kurumu tercih etmek benim il içi tayin hakkımı öldürür mü? Yoksa dilekçede hiç bir kurumu istemesem mi il içi tayin için?

zülfikar123' Alıntı:
cehcah' Alıntı:
zülfikar123' Alıntı:

isteğe bağlı yer değiştirme istedin mi? eğer resen atanırsan ilk il içi tayininde tekrar tayin isteyebilirsin.

Hocam isteğe bağlı yer değiştirmede bulunmadım. Kurumdaki çalışma sürem şu an 2 yıl 7 ay olarak görülüyor. Gelecek hafta dilekçeleri alacaklarmış.

Dilekçede herhangi bir kurumu tercih etmek benim il içi tayin hakkımı öldürür mü? Yoksa dilekçede hiç bir kurumu istemesem mi il içi tayin için?
Aynısı benimde başıma geldi hocam. yazın başında norm fazlası oldum. tercih yaparak okul değiştirdim. yazın sonunda il dışına başvurdum. yapacağınız tercih isteğe bağlı yer değiştirmeye girmiyor. sadece norm fazlalarının açık okulları tercih edeceği bir zorunlu yer değişikliği mem yaptığı

ilgili il MEM ve ilçe MEM de atama ile ilgili bölümü arayın durumu belirtin hocam. işinizi garantiye alın.

bilişimbtr' Alıntı:
Aynısı benimde başıma geldi hocam. yazın başında norm fazlası oldum. tercih yaparak okul değiştirdim. yazın sonunda il dışına başvurdum. yapacağınız tercih isteğe bağlı yer değiştirmeye girmiyor. sadece norm fazlalarının açık okulları tercih edeceği bir zorunlu yer değişikliği mem yaptığı

geçen sene benim okulum kurum değişikliğinden dolayı kapandı bizi başka okula resen atadılar res en atandığım okulda norm fazlası duruma düştüm okulda iki öğretmen vardı bende norm fazlası duruma düştüğüm için başka bir okula tayin istedim. peki bu durumda ben bu yıl veya bu yılın devamında il içi tayin isteyebilirmiyim ?

cehcah' Alıntı:
Benim bildiğim dilekçe verip okul tercih edersen, il içi hakkın olmuyor, ama resen atarlarsa il içi hakkın mahfuz kalıyor. İl dışını her iki durumda zaten etkilemiyor.

Hocam zaten diyorlarki dilekçe mutlaka verecekmişiz. Ama atanmak istemiyorsak "İlan edilen kurumlara atanma tercihinde bulunmak istemiyorum.. " kısmına evet dememiz gerekiyomuş.

Herhangi bir okul tercih edersem ve atanırsam o atamanın adı da resen atama olmuyor mu?

allerci' Alıntı:
bilişimbtr' Alıntı:

geçen sene benim okulum kurum değişikliğinden dolayı kapandı bizi başka okula resen atadılar res en atandığım okulda norm fazlası duruma düştüm okulda iki öğretmen vardı bende norm fazlası duruma düştüğüm için başka bir okula tayin istedim. peki bu durumda ben bu yıl veya bu yılın devamında il içi tayin isteyebilirmiyim ?
benim ki il dışı tayindi hocam. ben il içi hakkınıda tercih yapsan da yapmasanda sadeçe norm fazlalarının yer değişikliği olduğu için etkilemiyor. istenebiliyor die biliyorum. ama işi garantiye almak için il milli eğitim atama bölümüne telefon edin yinede. kurum değişikliği de olmuştu bende. o kesinlikle etkilemiyor.

bende 30 saat derse girdiğim halde ve koordinatörlükle beraber ful ek ders aldığım halde norm fazlasıyım. :)
norm güncellemeyi eksik yapmışlar, olan bize oldu :)

benimde sizin gibi 12 saat dersim vardı. bölge normundan dolayı norm fazlasıydım 3 yıl kadar aynı okulda çalıştım, milli eğitim isteğiniz dışında tayin edileceksiniz şeklinde tehditkar bi yazı gönderince norm fazlası olarak tercih yaptım.
tayin isterken norm fazlası seçeneğini mutlaka seçin yoksa isteğe bağlı atanmış olursunuz ve 3 yıl o okulda kalmanız gerekir.
bu yıl yeni atandığım okulda çalışıyorum ama öğrenciler çok iyi olmadıkları için tayin istemeyi düşündüm, milli eğitime gidip tayin isteyebilirmiyim diye sordum, atamada norm fazlası tayin yazdığı için isteyebilirsin hocam dediler.

Geri