1500 Sözleşmeli BT öğretmeni Kadro 20 Mayıs Eylemdeyiz

Kodla Büyü
İŞTE TÜRKİYEDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLER GERÇEĞİ

HAYAL Dİ GERÇEK OLDU

1. Bilişim Teknolojileri Mesleği en Güzide Meslek idi

" Bugün Üniversitelerde en kötü bölüm oldu "

2. Bilişim Teknolojileri Ders Okullarda 2 şer saat ve zorunlu idi

" Önce seçmeli hale sonra 20.07.2010 tarih 75 sayılı kurul kararı ile kaldırıldı"

3. Bilişim Teknolojileri sınıfları Okular da Yenileniyor ve ardı ardına kuruluyordu

" 5 Senedir Yenilenmeyen Sınıflar çürümeye Terk edildi "

4. Her okulda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Vardı

" Şuan Okullarda Fazlalık Durumunda norm fazlası 12 Bin öğretmen "

5. Öğrencilere Temel Bilgisayar Okuryazarlığı dersi veriliyordu bilişim derslerinde

" Yerine Serbest etkinlik dersi getirildi çocuklar bahçede oturuyor öğretmenleri öğretmenler odasında sınıfta çay içiyor "

HAYALDİ GERÇEK OLDU. ….. PARTİSİ
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

OKULLARDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİNİ KALDIRDI
ÖĞRETMENLERİNE İSE BAŞKA BİR OKULA BAŞVURMALARINI
İSTEDİ AMA ORTADA SEÇEBİLECEĞİ DERSTE YOK OKULDA YOK


Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN okullarda Bilişim Teknolojileri sınıfları açtık öğrencileri teknolojiyle buluşturduk dedi. Her sınıfa akılı tahta her öğrenciye e-kitap dağıtacağız demesine rağmen MEB adeta bunun tersi uygulamalara gitmektedir. 20.07.2010 Tarihli 75 Sayılı Talim Terbiye den alınan Kurul kararı ile Bilişim Teknolojileri dersi ilköğretim 1,2,3,4,5 sınıflardan kaldırılmış, 6,7,8 sınıflarda 1 saat ve seçmeli hale getirilmiştir. Dersin seçilip seçilmeyeceği ise okul müdürünün insafına bırakılmıştır. Bu da 12 Bin Bilişim Teknolojisi Öğretmenimizi mağdur etmiştir. MEB’in uygulaması tam anlamıyla bir tezatlılıktır. Şu çok iyi bilinmelidir ki bilişim teknolojileri sınıfları öğretmensiz öğrencilerin de dersi görmeden bilgisayar öğrenmesi imkânsızdır. Bir insana bir araç verilmeden önce eğitimi verilmelidir. Nasıl araba kullanan bir kişi ehliyet almak zorunda ise bilgisayar kullanacak olan kişinin de bilgisayar dersini görmesi gereklidir. Bu apaçık ortadayken bakanlığın dersi arttırıp zorunlu 2 şer saat yapması gerekirken aldığı bu karar 12 bin Bilişim teknolojisi öğretmenimizi şoke etmiştir. Öğretmenlerimizin çoğu okulunda norm fazlası haline gelmiştir. 13.05.2011 de Okullara yazı gönderen MEB öğretmenlerimizin yer değiştirmesi istemiştir. Oysaki şu çok iyi bilinmelidir ki bu kesinlikle çözüm değildir. Öğretmenimiz gideceği okulda seneye yine norm fazlası olacaktır. Bunun nedeni 4. ve 5. sınıflardaki bilişim teknolojileri dersinin kaldırılması 6,7,8 sınıflar da 1 saat ve seçmeli olmasıdır. Öğretmen gideceği okulda seneye yine norm fazlası durumuna gelecek ve bu kısır döngü sürekli devam edecektir. MEB ‘in bu uygulaması kesinlikle bir çözüm değildir.

Eski uygulamada bilişim sınıfı olan her okulda en az 1 bilgisayar öğretmeni çalışabiliyorken bu uygulamada ders olmadığından Bilişim Teknolojisi sınıfı kapanmak zorunda kalacaktır. Bilgisayarlar ve sınıftaki tüm donanım kaderine terk edilecektir. Okulda Bilişim teknolojisi öğretmeninin olmayışı ise tam anlamıyla Başbakanımızın yapacağı uygulamanın çöpe atılması veya kendi kaderine terk edilmesi demektir.

Biz sendika olarak 9 aydır yaptığımız her türlü görüşme ve etkinliklere rağmen bakanlık adeta bu konuya kulağını kapatmış hiçbir çözüm yollu göstermemiştir.

Sendika olarak bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini, Bilişim Teknolojileri dersinin zorunlu ve 2 şer saat haline getirilmesini öğretmenlerimizin normlarının tekrar geri verilmesini ve yer değiştirmeye maruz bırakılmamasını istiyoruz.

Kamuoyuna ve Tüm yetkililere Duyurulur.

EĞİTİM-SÖZ-SEN
M.Sefa TETİKOĞLU
Basın Yay. Sorumlu Başkan Yrd.
Tel:0505 883 50 29
 
arkadaşlar
tüm tv ve gazetelerde klavye kırma eylemi yer aldı lakin bu eylem konusunda ben herhangi bir yerde birsey görmedim..

benim mi gözümden kaçtı noldu? konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim
 
sen tv islemiyorsun herhalde
birde sadece 1 eylem yaptım bu iş hal olsun diye bekleyenlere çıldırıyorum
kardeşim senden daha inatcı bir hükkümet var karşında ancak sende onun kadar inatçı olursan
bir şeyler olacak yoksa hiç bir şey olmaz .............
 
sefatetik' Alıntı:
sen tv islemiyorsun herhalde
birde sadece 1 eylem yaptım bu iş hal olsun diye bekleyenlere çıldırıyorum
kardeşim senden daha inatcı bir hükkümet var karşında ancak sende onun kadar inatçı olursan
bir şeyler olacak yoksa hiç bir şey olmaz .............
:alkis: :alkis: :alkis:
 
sözleşmeliler ile ilgili türk eğitim sen onlarca eylem yaptı ama sonuç alınamadı. hükümet kendine güveniyor. sözlemeli arkadaşlarında bir kısmı zaten hükümeti destekliyor ve sözleşmeliği savunan sendiakaya üye oluyor. Bu şartlarda yapılacak en iyi iş 12 haziranı beklemek
 
sefatetik' Alıntı:
sen tv islemiyorsun herhalde
birde sadece 1 eylem yaptım bu iş hal olsun diye bekleyenlere çıldırıyorum
kardeşim senden daha inatcı bir hükkümet var karşında ancak sende onun kadar inatçı olursan
bir şeyler olacak yoksa hiç bir şey olmaz .............

güzel insan
istersen önce yazdıgımı iyice bi idrak et sonra konus tamam mı?

ben 1 eylem yapıldı niye iş hallolmadı diye sormadım..

dedim ki klavye kırma eylemi yapıldı tv ve gazetelerde haber oldu... 20 mayıs eylemi konusunda ben görmedim birsey...

yapıldı mı yapılmadı mı katılım oldu mu olmadı vs vs...

anlastık mı güzel insan...
 
Tüm arkadaşlara Duyrulur ;
Ben tüm partilere bilgilendirme yazısı verdim ama konuyu gündeme almalrı bize bağlı biliyorsunuz .
Herkes şimdi bakbakanlığa yüklensin ... aşağıdaki yazıyı başbakanlığa gönderelim


Kime : bimer@basbakanlik.gov.tr bu mail yollayalım ....

Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğanın Dikkatine
Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN "Okullarda Bilişim Teknolojileri sınıfları açtık, öğrencileri teknolojiyle buluşturduk" dedi. "Her sınıfa akıllı tahta her öğrenciye e-kitap dağıtacağız." demesine rağmen MEB adeta bunun tersi uygulamalara gitmektedir. 20.07.2010 Tarihli 75 Sayılı Talim Terbiye den alınan Kurul kararı ile Bilişim Teknolojileri dersi ilköğretim 1,2,3,4,5 sınıflardan kaldırılmış, 6,7,8 sınıflarda 1 saat ve seçmeli hale getirilmiştir. Dersin seçilip seçilmeyeceği ise okul müdürünün insafına bırakılmıştır. Bu da 12000 Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizi mağdur etmiştir. MEB’in uygulaması tam anlamıyla bir tezatlıktır. Şu çok iyi bilinmelidir ki bilişim teknolojileri sınıfları öğretmensiz kalması, öğrencilerin de dersi görmeden bilgisayar öğrenmesi imkânsızdır. Bir insana bir araç verilmeden önce eğitimi verilmelidir. Nasıl araba kullanan bir kişi ehliyet almak zorunda ise bilgisayar kullanacak olan kişinin de bilgisayar dersini görmesi gereklidir. Bu apaçık ortadayken bakanlığın dersi arttırıp zorunlu 2 şer saat yapması gerekirken aldığı bu karar 12 bin Bilişim teknolojileri öğretmenimizi şoke etmiştir. Öğretmenlerimizin çoğu okulunda norm fazlası haline gelmiştir. Kaldı ki, seçmeli dersten norm oluşturulamayacağı apaçıktır. 13.05.2011 de Okullara yazı gönderen MEB norm fazlası öğretmenlerimizin yer değiştirmesini istemiştir. Oysaki şu çok iyi bilinmelidir ki bu kesinlikle çözüm değildir. Öğretmenimiz gideceği okulda seneye yine norm fazlası olacaktır. Bunun nedeni 4. ve 5. sınıflardaki bilişim teknolojileri dersinin kaldırılması 6,7,8 sınıflarda 1 saat ve seçmeli olmasıdır. Öğretmen gideceği okulda seneye yine norm fazlası durumuna gelecek ve bu kısır döngü sürekli devam edecektir. MEB'in bu uygulaması kesinlikle bir çözüm değildir.

Eski uygulamada bilişim sınıfı olan her okulda en az 1 bilgisayar öğretmeni çalışabiliyorken bu uygulamada ders olmadığından Bilişim Teknolojisi sınıfı kapanmak zorunda kalacaktır. Bilgisayarlar ve sınıftaki tüm donanım kaderine terk edilecektir. Bu da 1998 yılına dönülmesine sebep olacaktır. Okulda Bilişim teknolojileri öğretmeninin olmayışı ise tam anlamıyla Başbakanımızın yapacağı uygulamanın çöpe atılması veya kendi kaderine terk edilmesi demektir.

Biz sendika olarak 9 aydır yaptığımız her türlü görüşme ve etkinliklere rağmen bakanlık adeta bu konuya kulağını kapatmış hiçbir çözüm yollu göstermemiştir.

Sendika olarak bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini, Bilişim Teknolojileri dersinin zorunlu ve 2 şer saat haline getirilmesini öğretmenlerimizin normlarının tekrar geri verilmesini ve yer değiştirmeye maruz bırakılmamasını istiyoruz
 
Arkadaşlar lütfen bu yazıyı başbakanlığa gönderelim yoksa durumumuz vahim.........
 
Geri
Üst