Bunu diyebilmesi için minneti olmaması lazım.Müdür istedik vermediniz dese ne olurdu acaba Bu arada bizim okul bahçesinde de basketbol potası yok. Biz istedik ama gelen giden bir şey yok. Hazır bu haber çıkmışken bir daha isteyelim
O konuda ödenek istemiş olsa bile bakan beye "Ödenek istemiştik ama gelmedi" diyebileceğini zannetmiyorumMüdür istedik vermediniz dese ne olurdu acaba Bu arada bizim okul bahçesinde de basketbol potası yok. Biz istedik ama gelen giden bir şey yok. Hazır bu haber çıkmışken bir daha isteyelim
Bina güzelliğiyle eğitim iyi olamıyo malesef. Çocukların ağızlarına gem vuramamışlar. Bu yeni nesil sorgulayan susmayan nesil. Kimbilir bakana neler dediler? Bizim nesil olsa susturup sakın konuşmayın derlerdi.https://halilurrahmanortaokulu.meb.k12.tr/ Okul güzel aslında, okulun fiziki imkanlarından başka bir dert var herhalde
Üslup , kullanılan cümle ve ortam hakkında birşey diyemem . Ancak yıllar önce kendi başıma gelen bir olayı hatırlattı bana . Okul müdürüm ile ilçe mem e okulumuza PC , projeksiyon , birkaç parça bişey daha isteyip ricada bulunmak için birlikte gittik . İlçe MEM bana sorun getirme müdür bey çık köyünde hiç mi zengin yok ona git , esnafları gez , kendin bul dedi ve bizi gönderdi . Şimdi o gün şöyle düşünmüştüm sen ilçe olarak al benden bir dilekçe ile gönder o da alsın üst yazı ile bakanlığa göndersin . Hele bi en tepeye gitsin de ordan red cevabı alayım ben umudumu o zaman yitireyim . Burdaki bakan beyin sözünün üstünde yine alt tabakadaki sorunlar ilçeden yukarı gitmiyor diye düşündüm . Belki bizim ihtiyaçlarımız en tepeye kadar gitse yapacaklar kim bilir . Hiç en tepeye gitmediği için bir fikrim yok . Geçen yıl Ziya Selçuk zoom da bt öğretmenleri ile konuşmuştu hatırlarsınız kaç kişi sorun iletti Bir kişi çok eski PC ler var dedi Selçuk Nasıl yok bize il memlerden böyle bir talep gelmiyor demedi mi . Yorumsuz nokta
Sabah haberi okuyunca aynı sahne gelmişti aklıma, rahmetlinin Ağam eğlenir benimle lafı kulaklarımda çınladı Acelem vardı paylaşamamıştım, teşekkürler hocam.
Bu sahne aklıma niye geldiyse!!!
Bu ihtimali düşünmüştüm.Neden mi? Yillar önce artvinin bir ilcesindeki dağın dibindeki yolu bile nerdeyse olmayan bir meslek lisesinde asker öğretmenlik yaoarken bir müdür rotasyonla okula geldi.Bilgisayarcıyım diye o yıllarda peyda olan 4-5 yıllik stratejik plan angaryasını bana kitledi.Bana,Stratejik planda okula yurt yaptırilmak istendiğini ve plan ve bütcesini hazırlattı.Ben de içimden diyordum ki boş işlerle beni uğraştırıyor.Ben bunlarla boşuna uğraşıyorum diye içten içe mudüre yükseliyordum.Günlerce stratejik planla ugraştım.Hatta o zaman için maliyetini 1 milyon olarak sallayıp geçmiştim .Ben muteahhitmiyim ne bileyim inşaat maliyetini, artvinin dağinda gorev yapıyorum daha 20li yaşlardayım.Müdüre en sonunda icimdekini dedim; beni boşuna ugraştiriyosun bakanlik buna bakip yurt yapar mi dedim, bana demisti ki, biz plana yazalim bakanlikta bir yerde kayitli olsun illaki birileri buna dikkat çeker ve yaparlar demisti ben de hee hee dedim öfkeli bir sekilde angarya isi bitirip kurtulmaya çalışmıştım .Yıllar sonra o okulu merak ettim ve sitesine girip baktım bir de ne göreyim yurt ben ayrildiktan sonra 5 yil icinde yapilmiş.Demek ki devletten yazili olarak birseyi illaki isteyeceksin diye kulagıma küpe olmuştu.Bakan okula gitmeden önce bir senaryo yazmış, okula gidince o senaryoyu oynamış.
Okullarda ödenek sıkıntısı olduğunu bakan biliyor fakat bütçe olmadığı için çözüm bulamıyor.
O da bir okula gidip müdürlere öğrencilerin karşısında video çekilirken "siz ne iş yaparsınız? para istediniz de para mı vermedik" deyip olayı medyaya taşımış.
Yani medya aracılığıyla MEB bütçesi ile ilgili, ilgili kişilerden yardım istemiş. Olayı gündem yapmış şimdi herkes okullardaki ödenek sorununu konuşuyor.
Bakan amacına ulaştı mesaj ilgililere gitti ve ülkede gündem oldu.
Toplum yararına Büyük kazanımlar elde etmek için birilerini kurban etmenin mahsuru yoktur.
Buna benzer bir olayı bir okul müdürü öğretmene yapsaydı hemen soruşturma başlatırlar? Sen kimsin derler?
Her neyse koltuk derecesi çok yüksek kişilerin yaptıkları mantıksız şeyleri basit bir şekilde değerlendirmemek gerekiyor.
Bundan sonra herkes ödenek isteme yazılarını gönderir. Göndersinler devletin dili yazı hem isteyenin bir yüzü kara.
Bu ihtimali düşünmüştüm.Neden mi? Yillar önce artvinin bir ilcesindeki dağın dibindeki yolu bile nerdeyse olmayan bir meslek lisesinde asker öğretmenlik yaoarken bir müdür rotasyonla okula geldi.Bilgisayarcıyım diye o yıllarda peyda olan 4-5 yıllik stratejik plan angaryasını bana kitledi.Bana,Stratejik planda okula yurt yaptırilmak istendiğini ve plan ve bütcesini hazırlattı.Ben de içimden diyordum ki boş işlerle beni uğraştırıyor.Ben bunlarla boşuna uğraşıyorum diye içten içe mudüre yükseliyordum.Günlerce stratejik planla ugraştım.Hatta o zaman için maliyetini 1 milyon olarak sallayıp geçmiştim .Ben muteahhitmiyim ne bileyim inşaat maliyetini, artvinin dağinda gorev yapıyorum daha 20li yaşlardayım.Müdüre en sonunda icimdekini dedim; beni boşuna ugraştiriyosun bakanlik buna bakip yurt yapar mi dedim, bana demisti ki, biz plana yazalim bakanlikta bir yerde kayitli olsun illaki birileri buna dikkat çeker ve yaparlar demisti ben de hee hee dedim öfkeli bir sekilde angarya isi bitirip kurtulmaya çalışmıştım .Yıllar sonra o okulu merak ettim ve sitesine girip baktım bir de ne göreyim yurt ben ayrildiktan sonra 5 yil icinde yapilmiş.Demek ki devletten yazili olarak birseyi illaki isteyeceksin diye kulagıma küpe olmuştu.