18 tahtadan 3ün anakartı yandı

Kodla Büyü

Recep.Hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulumuzda 18 tahta var, imaj sonrası 3ünün anakartı yanmış,

sorun;açılışta fatih yazıyor ilerlemiyor, servis garanti kapsamında yapıyor ama sıkıntı ne kaynaklı olabilir.

elektirik tesisatında mı , imaj dosyam veya harici bellek kaynaklı mı ?

recepata' Alıntı:

sorun;açılışta fatih yazıyor ilerlemiyor, servis garanti kapsamında yapıyor ama sıkıntı ne kaynaklı olabilir.

hocam imaj sonuçta bir yazılım anakartı yakmaz ki
sorun nerde bu konuda çok bilgim yok ama
bu olmamalı

Okulda elektrik altyapısı kuruldu mu bu birinci soru, kurulduysa bu anakartı yanan tahtaların prizlerinde akım koruması çalışıyor mu bu da ikinci.

Usb anakart yakacak voltajla çalışan bir port değil. Flash, imaj olayı değil hocam o. Büyük ihtimalle şebeke kaynaklı.

Akım korumasının çalışıtıp çalışmadığını nasıl anlarız hocam, alt yapı kurulumu yapıldı.

recepata' Alıntı:

İlk ekran geliyor ve sonrasında devam etmiyorsa USB lerde sorun olmuş olabilir farklı bir flashdisk kullanarak deneme yapınız. USB arıza yapmış olabilir diye düşünüyorum.

tati' Alıntı:
recepata' Alıntı:

İlk ekran geliyor ve sonrasında devam etmiyorsa USB lerde sorun olmuş olabilir farklı bir flashdisk kullanarak deneme yapınız. USB arıza yapmış olabilir diye düşünüyorum.

hocam hiç birşey takılı değilken de aynı, fatih logosu geliyor devam etmiyor.

Hocam anakartın yandığı sonucuna nasıl varıldı? Yani teşhis kesin anakartın yandığı mı? Başka bir sorun olabilir mi?

İlginç bir durumdur 2 senedir takibatını yaptığım E.T'lerden ikisinde imajları yeniledikten sonra aynı sorunla karşılaştım bu hafta. Şu ana kadar hiç yaşamadığımız bir sorundu ve aniden iki tahtada baş gösterdi bu problem.

Determinant' Alıntı:
İlginç bir durumdur 2 senedir takibatını yaptığım E.T'lerden ikisinde imajları yeniledikten sonra aynı sorunla karşılaştım bu hafta. Şu ana kadar hiç yaşamadığımız bir sorundu ve aniden iki tahtada baş gösterdi bu problem.

evet hocam bende 2-3 yıldır kuruyorum, bu sene başında oldu bu sıkıntı,

anakartının yanıp değiştiğini servis söyledi.

Bizim tahtaları teslim ederken topraklama mevzu ile uğraşmışlardı. Bir değer varmış prizlerde o değer yakalanmadan tahtaları teslim etmemişlerdi diye hatırlıyorum. Eğer sizin de topraklama olayında sıkıntı vardıysa böyle bir durum söz konusu olmuş olabilir.

Geri