Phyton en çok kullanılan ve bir çok proje erçekleştirebileceğiniz dildir.Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini bilemem ama eğitim müfredatı baştan sona değişmeli. Aynı zamanda bilsemde çalışıyorum ve burada yeni müfredat hazırlanırken ilkokul-ortaokul öğrencilerine python dili öğrenimi geldi. Neden diye sorduğumda kitabı ve öğretim programını hazırlayan arkadaşlar kendileri python biliyorlarmış o yüzdenmiş. Ben böyle saçma bir cevap görmedim hayatımda.Tamam python öğrenmesi nispeten kolay bir programlama dili olabilir ama zorunlu tutulması saçmalık geliyor bana. Ben yaptım olducu ziniyet oldukça bir yerlere gelemeyiz.
Bunu bilişimci olarak biz söyleyince diğer branşlar kendi branşınizi ovuyorsunuz diye üstümüze geliyorDünya, yazılıma ve uzaya gidiyor.Ortada bu kadar zibil gibi kaynak döküman var iken, okullarda oyun tasarımı, oyun programcılığı, yapay zeka v.s. çeşitli konularda çocuk ve gençlerin ilgisini çekecek bir sürü alanda ortaokul ve lisenin her sınıfında ders olmaması ne kadar garip?
Sonra üniversiteyi bitiren neden yurtdışına kaçıyor gidecek elbette.
İlkokul 4.sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimin youtube kanalları var, video çekip düzenlemeyi öğrenmişler.Geçen gün Türkçe kitabında " Elektronik beyinler" metnini işledim.Akıllı ev sistemleri, yapay zeka...üstüne saatlerce konuştuk.Bunlar daha 9-10 yaşında.Telefonu benden iyi kullanıyorlar, sosyal medyayı çok iyi takip ediyorlar.Bu çocuklara ördek boyatmak, ana fikir buldurmak, karenin şeklini çizdirmek, güzel yazı yazdırmak saçma artık.
Hocam python u biliyoum ben de ama müfredat oluşturulurken sahadaki öğretmenden de görüş alınması gerekiyor bana kalırsa ben bunu biliyorum o yüzden bunu yaptımla olmuyor. Aynı zamanda 3-4 hafta python öğret sonra mobil programlama öğret sonra 3d öğret vs şeklinde gidiyor program. Bizim ülkemizin en büyük problemi bu zaten hiçbirşey bilmeden herşeyi bilmeye çalışıyoruz. Python öğrenimi veya diğer öğrenimler sizce 3 haftada bitebilir mi? Yani benim derdim python niye öğretiyoruz değil; neden ilkokul kademesine python öğretiyoruz onu da 3 haftaya sıkıştırıyoruz? derdim bu.Phyton en çok kullanılan ve bir çok proje erçekleştirebileceğiniz dildir.