1997 Model Opel Vektraları nasıl bilirsiniz?

Kodla Büyü
Muzilla' Alıntı:
@lperen' Alıntı:
sonkale' Alıntı:
Çok paradır onlar şimdi.
10.000 ile 12.500 arasıdır ve bu araba ful.

Hocam bir link versen de incelesem örnek olarak.

http://www.sahibinden.com/search.php?a=8&&b[search]=opel&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=23590&c=23590&sKlasik=1&b[page]=1&c=6825&c2=6825

Hocam burdan 1993-1994 modellerine bak tutulanda bu modelledekiler...
 
Hocam çok iyi araştır, temizini bulursan çok keyif alırsın arabandan, başka araba görmez gözün. Ama temizini ara. Bilgisayara bağlattırırsan iyi olur, km'si ile oynanmış ise görürsün.
 
hocam dacia logan dizel 2005 model oneririm 12-13 civarina cikar hem km sini 100.000 altinda bulursun

o olmadi citroen saxo oneriyorum 10 milyara 2000 model dizelini bulursun.

bencede vectra masrafli bi arac
 
Bana kalırsa Renault megane 2002 falan alabilirsiniz. Hem parça açısında hiç sorun yaşamazsınız hem de avrupa arabaların ayarında konforunuz olur.
 
işte benim araba 5 milyar masraf yaptım adam olmadı.. ama 50 bin km kahrımı çekti hiç yolda kalmadım. 250 binde sattım 11 e.

 
vbs' Alıntı:
işte benim araba 5 milyar masraf yaptım adam olmadı.. ama 50 bin km kahrımı çekti hiç yolda kalmadım. 250 binde sattım 11 e.


Arabanın görüntüsü yakıyor Hocam. Ama anlaşılan içi de seni yakmış.

Ben yandım sen yanma diyorsun yani... :roll:
 
ben her geçişimde arabaya bakardım tekrar tekrar :mrgreen: araba komple boyalı çıktı satarken anladık :puhaha: bende niye böyle parlıyo bu araba diyodum :puhaha:

Kırşehir Ankara yolunda 190la giderken rampada doblo geçmişti beni yavaşta olsa. araba tüpte ölüydü benzini gördü mü çoşuyodu.. :+1:

Şu anda chevrolaet kalos var 1 kuruş masrafı yok. tabi kmsi düşük 43 binde daha. bence alacaksan kmsi düşük arabalara..
 
vbs' Alıntı:
ben her geçişimde arabaya bakardım tekrar tekrar :mrgreen: araba komple boyalı çıktı satarken anladık :puhaha: bende niye böyle parlıyo bu araba diyodum :puhaha:

Kırşehir Ankara yolunda 190la giderken rampada doblo geçmişti beni yavaşta olsa. araba tüpte ölüydü benzini gördü mü çoşuyodu.. :+1:

Şu anda chevrolaet kalos var 1 kuruş masrafı yok. tabi kmsi düşük 43 binde daha. bence alacaksan kmsi düşük arabalara..

Hocam beni yine şaşırttın. :?

Toyota biraz daha ağır basmaya başladı.
 
Hocam peki toyota ile 190 basabilecek misin? Arkadan hızlı gelirse geçer tabi. Aynı hızda yanyana seyredip, gaza yüklenince geçer mi acaba? Kaldı ki ben arkadaşın yanıldığı kanısındayım, doblo ile 190???

Hocam masrafsızını bul, temizini bul, iyi baktır, vectrayı al. Toyotalara değerinin üzerinde para istiyorlar bence. Bir kere konfor açısından farklı sınıflarda bu iki araba. Vectra "fakir"in mercedesi. Toyata konfor açısından bir alt sınıfta. Her yeri sensörmüş vectranın, arıza verirmiş, e canım 4 teker 1 motor alırsan elbette masrafın olmaz. Vectrada ne ararsan var, e olunca arıza yapma ihtimali de artıyor elbette. ABS'si olmayan araçta ABS masraf açmaz. Hidrolik direksiyonu olmayan aracın direksiyon kutusu masraf açmaz. Kliması olmayan aracın kliması masraf açmaz.

Ama dediğim gibi temizini bul hocam, bilgisayara bağlat, bilinmedik bir arızası vardır, bulana kadar çok paran gider, gidebilir. Ama temizini bulursan, bakımlarını yaptırdığın sürece bu arabaya binmekten çok zevk alırsın.

1600 motorunu alma, 2000 motorunu tavsiye ederim. Zaten MTV kasko bedelinin %5'ini geçemez davasından bu sene, bu sene olmaz ise seneye 1800 motor gibi vergi ödersin. 1600 motor kaldırmıyor kasayı diyorlar.

Araba için bu yaşlar tam masraf yaşları. Tirigeri, aküsü, lastiği, balatası, baskı balatası vs. O bakımları yapılmış, temiz bir araç bul ben vectrayı tavsiye ederim.

Benim 98 vectram var. Yaptım masraf ama çok denemez. En büyük masrafım direksiyon kutusunun bozulması idi.

Baskı balata değilti birde. E, 150.000 km yapar da baskı balata değişmez mi bir araçta. Toyota da olsa değişir, opel de olsa değişir.

Ha, parçası pahalı. Ama Toyota'nınki de ucuz değil diye biliyorum.

Temiz, diri, bakımları yapılmış bir araç bul, vectra al. Aynı paraya ABS'si, kliması olmayan, konfor sınıfı düşük, aynı yaşta bir araba alacağına...
 
toyota vectradan daha yumşaktır hem süspansiyon hem direksiyon. bozuk yola girince anlarsınız aradaki farkı. vectranın direksiyon hidrolik olmasına rağmen taş gibidir. park etmek zordur. vectra aldıktan sonra karşılacağın arızalara opelin forum sitesinden bakabilirsin..
http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=23

haaaa birde yağ yakması vardır ki tam başa bela. :x
 
Hocam sert süspansiyon = az konfor DEMEK DEĞİLDİR.

Sert direksiyon derken sonuçta bu hidrolik seni yormaz ama kuş gibi de değildir doğru.

Vectra kadar oturaklı, yol tutuşu iyi değildir toyotanın.

Süspansiyonu yumuşak bir arabada yay gibi sallanmak mı konfor? Veya zaten kolayca çevirebildiğin direksiyonu üfleyerek mi çevirmek konfor. Zaten kolayca dönüyor yani üfleyerek dönecek kadar yumaşak olmasa ne olur.
 
Ha ayrıca vectranın süspansiyonu sert, direksiyonu sert de aynı model toyotanınki farklı mı?

Değil. Ama güven vermiyor. Vectraya oturunca o güveni hissediyor insan. Pedalları bile serttir yeni nesil araçlara göre, ama bu bir güven verir. Sonuçta o pedala basmak seni yormuyor ise, ne gerek var üfleme ile oynayacak kadar yumuşak olmasına, vitesi tıkır tıkırdır. Bu sertlik konforsuzluktan gelen bir sertlik değildir.

Konfor derken zaten, sınıf olarak vectranın toyotadan bir üst sınıfta olduğunu vurgulamak için söylemiştim.

Vectra sert ve konforludur. Güven verir, oturaklıdır.

Ha temizini bulursan diyorum, ama temizi olmaz ise zaten hiçbir araba yaramaz. Ama bu arabalar genelde hırpalanan arabalardır. 98 model toyotayı kim ninesin de hırpalasın? Anlatabiliyor muyum? Ama hırpalanmamış, temiz bir vectrayı ayıptır toyota ile kıyaslamayın.
 
Hocam bende 97 model GLS var
Araban temizse hiç bir masraf çıkarmaz. Ama binmeyen arkadaşlar yorum yapmasın. binimi çoook rahat ben bu yaz 12000(onikibin) km yol yaptım ortalama 8,5 lt gaz yaptım. genelde uzun yolda. ben hesaplıyorum 55 lt gazla 650 km yol yapıyorum çok hız yaparsam 620 km ama ortalama 100-110 ile gidersem 700 km yol yapıyorum. denedim arkadaşlar. ama şehir içinde 400 km yol yapıyorum 55 lt gazla.
Bu arada otomatik alırsan şehir içinde rahat edersin.ama yakıt biraz olsun artar
Bu arada arabayı çok yüksek devirde kullanırsan uzun yoldada çok ykar şehir içindede çokyakar 2000 motor çünkü
Masrafa gelince bu arabayı alınca motor elektirik tesisatına bakacaksın. ben değiştirdim 200 tl sonra direksiyon pompasından ses geliyor uzun süre kullanımda buda 250 tl. ama çıkma parça çok fazla piyasada.
2000 motor araca alıştıktan sonra 1600 motor araca binmek istemezsin ::)
Sormak istediğin birşey olursa özelden mesaj atabilirsin
 
Bende aşağı yukarı alperen hocam gibi düşünüyordum ki herkes bir şeyler söylüyor.

Opel parça pahalı temizi yok filan sanki diğerlerinde daha temiz gibi.

Ama hemen satmayı düşünüyorsanız OPel biraz yavaş satılır benim baktıklarım öyle.
 
Hala düşünüyorum doğrusu. Opel Corsalara da bakmaya başladım şu aralar, biraz ekonomik olsun diye. Bu fiyat aralığında 1998-2000 Corsa bulunabilir 100.000 ve altında... Ama teknik olarak karşılaştırıyorum, yakıtta o kadar fazla bir fark yok, motora felan bakınca Vectra nerde Corsa nerde! Gerçekten dağ kadar fark var arada, biraz da konfor ve güvenlik diyince Vectra iyice öne çıkıyor. Neyse, bakalım ilk arabamız bir Vectra olacak mı?

Bu arada az önce dedim ki 1.6 CD Vectra'nın ayağıma gelmesini bekleyeceğim, temizse alacağım, bir benzeri 10.250 veya biraz daha aşağı fiyata satıldı, bana da denk gelir elbet, hele bir de 100.000 altında olursa yeme de yanında yat...
 
96 Astra GL aldım arkadaşlar. Vectra nasip değilmiş bize. Ekonomik bir araç olduğu için de üzülmüyorum, hayırlısı olur inşaallah.

Yardımlarınız için teşekkürler...
 
Güle güle kullanın hocam arabanızı, Allah(cc) kaza bela vermesin, hayırlı olsun.
 
sitelerde' Alıntı:
Güle güle kullanın hocam arabanızı, Allah(cc) kaza bela vermesin, hayırlı olsun.

Amin. Allah(cc) razı olsun Hocam, teşekkürler. Allah(cc) cümlemizi kazalardan belalardan korusun.
 
Geri
Üst