2. Üniversite Sosyoloji Okuyorum!

Kodla Büyü

ozgurgitarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
evet...
2. üniversite okuyorum, yalan değil Nalan...
Sosyoloji...
yakın Tarih...

uzun zamandır ilgi duyuyordum toplum ve siyasete... bir de okulunu okumaya karar verdim...
takıntılı adamım ben...
bir başladım mı, bitirmem gerekir kayıp olmadan...
okulu ve idareyi da ayarladım mı bir kaç gün, ne güzel...

tüm enerjimi buna veriyorum şimdi...
serbest zamanlarımda, okuldan arta kalan zamanlarda, hafta sonları, akşam, yolda,orada burada hep ders çalışıyorum...

Ne için?

1. Bilgi
2. Yetenek
3. İlgi
4. Sevgi
5. Pratik Hayatta Kullanım
6. Ego
7. Riya

8. Aman herkes okuyor benim neyim eksik ki kardeşim

hangisi?
Ego mu, Riya mı, hangisi senin seçeneğin güzel kardeşim..
seç birini, vur ötekine...
Salla Hayata...

peki hayatın asıl gerçekleri nerede biliyor musunuz?

-soruyorum o 2. üniversite okuyan bünyeme : Kuranı Kerim okumayı biliyor musun ?
-eee şey , kem küm, bir ara öğrenmiştim, uzun zamandır,yıllardır ve yıllaaaardır elime almıyorum... unuttum...

-peki Namaz?
-eee şey,kem küm, bir ara 5 vakit kılıyordum, uzun zamandır,yıllardır ve yıllaaaardır boşladım, nasip...

evet, namaz tavan arasında değil, nöron arasında, örümcek ağları ve toz yığını kaplamış üstünü...
Kuran, en son ne zaman açıldığı unutulmuş...

sistem, çevre, arkadaş adına ne dersen de,

Verirler eline kapkalın sosyoloji, filoloji, otoloji b.koloji kitaplarını...
oku kardeşim, oku... kültürlü adam ol...

aman sakın alma eline Kuranı, tesbihi, serme aman seccadeyi yere...

Evet...
2 üniversite mezunuyum...
Her b.ku biliyorum...

Efendim?
Kaç rekattı sabah?
Vitir vacip ne ola ki?
Kaç Sure var Kuran'da?

zerre haberim yok onlardan Nalann...
Hele yaşlanınca, yaşlanınca...

Kazaya bırakmışım hayatımı, eda edeceğim günü bekliyorum...

Mutlulukla...

Hocam fikirlerine katılıyorum. Bana şu cümleyi hatırlattı; "Dostlar ve rütbeler ancak kabir kapısına kadardır."

eskiden medrese de ilim öğrenecek talebelere Kuran-ı Kerim'i hıfz edip etmediğini sorarlar,

cevap olumsuzda, hele git, Allah'ın Kelamını oku, öğren, öyle gel diye gönderirlermiş...

ben şimdi bu yazıdan hiç bir şey anlamadım...bende 2. universite okuyorum felsefe 4. sınıf. şimdi ikinci üniversitede okumak günahmı . 2.üniversitede okuyan odam kuran okuyamazmı yada bilmezmi, kuran bilmek okumak tabikide çok önemli ama adam okumazsa o ve Allah arasında yaparsa sevap alır yapmazsa alalh ona göre cezasını verir...tartışmak yada birilerini kırmak hiç istemem ama bence insan kendini geliştirmeli okumalı...

Geri