2 önemli sorun

Kodla Büyü

designbote

Üye
Merhaba arkadaşlar 2 önemli sorunum var

1) fujitsu Piremio marka masaüstü bilgisayara A4Tech PK-365 marka webcamı kurmaya çalışıyorum. kurulum tamamlanıyor, fakat donanımda PC cam A$ tech değilde
Look312 diye birşey görüyor, dolayısıyla da webcam çalışmıyor.(WİN 7 kurulu) Farklı bir masaüstünde denedim yine olmadı.(WİN 7 kurulu) Daha önce kurulmuş bir masaüstü bilgisayarda sorunsuz çalışıyor.(WİN XP kurulu)

Sürücüyü kendi sitesinden indirdim yine olmadı.

2) Prescot işlemci, 512 RAM li bir bilgisayarı yeniden kurdum ve kurulum sorunsuz gerçekleşti. Başlangıçta açılmıyordu, açılır hale getirdim bios ayarlarından.
Şimdi ise açılıyor fakat donuyor. Açılduktan 10-15 saniye sonra fare ve klavye kullanılamıyor. Sizce neden olabilir?
Benzer durumu Bil. LAb. öğretmen bilgisayarında da var fakat o açıldıktan 20-30 dak sonra donuyor. Başlangıçta herşey normal, tüm sürücüler normal yüklenmiş olmasına rağmen.

özüm önerilerinizi bekliyorum.

1
driverın kesinlikle doğru değil

2. işlemcin ısınıyor termal macun kullanmanı öneririm

1
driverın kesinlikle doğru değil

2. işlemcin ısınıyor termal macun kullanmanı öneririm

2. de termal macunu kullanıcam teşekkürler.
1. için firmanın kendi sitesinden indiriyorum baska yerden değil. birde, webcamı açtığımda ekran geliyor ama beyaz olarak ve device kısmında PC Camere değil LOOK312 diye birşey yazıyor. ilginç. farklı driver ve farklı bilgisayarlarda tekrar deneyeceğim.

1- kamera bozuk olabilir.
2- birçok şey olabilir. bios ayarlarından açılır hale getirdim derken???? İşlemcinin ayarlarıyla oynadıysanız kilitlenme yapabilir veya işlemci ısınması olabilir. Kurduğunuz bir program veya anti-virüs programı da olabilir.

1) kamera xp işletim sistemli bilgisayarda çalışıyor.

2) yok işlemci ayarlarıya değil sadece boot seçeneklerini değiştirmiştim onları eski haline getirdim.

Kamera kurulumunu yanlış yapıyorsunuz hocam aygıt yöneticisinden kameraya driverı göstererek kurun. Bu ÖSYM nin gönderdiği kamera olması gerek. Onların Wİn7 de kurulumu söylediğim gibi deneyinnn

Donan bilgisayarların HDDleri ömürlerini tamamlıyor olabilir. Elinde farklı HDDler varsa onları dene.

Donma konusu özellikle eski bilgisayarlar için ve işlemci fanını söktüyseniz o yüzdendir yani aradaki macunun sertleşmesi ve bozulmasındandır. Macun alıp o eski macunu temizleyin ve yüzeysel olarak yeni macun sürün. Geçen hafta okulda böyle bir sorun vardı macunla çözdüm.

camera sorununda kameryı taktığımda driveri kurmadan tanıdı diyor ve aygıt yöneticisinden baktığımda LOOK312 diye birsey cıkıyor.

Cameryı açtığımda ayarlar kısmında pc camera yerine look312 yazyor.
kurulmamasının sebebi budur duyi düsünüyorum fakat farklı dirvermarda buldum deneyeceğim.
teşekkürler

Kamera kurulumunu yanlış yapıyorsunuz hocam aygıt yöneticisinden kameraya driverı göstererek kurun. Bu ÖSYM nin gönderdiği kamera olması gerek. Onların Wİn7 de kurulumu söylediğim gibi deneyinnn

hocam camerayı win7 kurulu bilgisayara takınca direk olarak driverı buluyor ve Look312p diye bir şeyle açıyor. bunu kaldırıp kuruyorum tekrar aynı şekilde look312p geliyor. bu arada son 2-3 seferdir farkettim kameranın yeşil ışığı da yanmıyor.
bakalım ne olacak bunun sonu

Hocam webcam max programını indir kur. Otomatik olarak tanır webcamini. Bir dene olmazsa söyle.

webcam max programına gerek kalmadı hocam. yine de teşekkürler.
çözüldü arkadaşlar.

Aygıt yöneticisinde Look312p diye gelen sanırım bu kameranın driveri ama kendini otomatik güncellemediği için look312p diye gösteriyormuş.
Aygıt yöneticisi - Look312p - sağ tuş - sürücüleri güncelleştir - sürücü yazılımı için bilgisayarı tara - bilgisayarımdaki sürücüleri elle seçmeme izin ver - gelen ekranda pc camera yı seçip ileri diyoruz ve sürücüyü bulup kuruyor.

Aslında benzer durumu daha önce yapmıştım ama sürücüyü yeniden kurmak için fakat daha önce değişik bir yoldan denediğim için (donanım ekle) olmamıştı.
herkese teşekkürler

Geri