2.üniversite ders muafiyeti

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
daha önce de bir çok kez yazmıştım hatırlayanlar vardır belki. Trakya üniversitesi ingilizce öğretmenliğini kazandım. 5 oturum hazırlık atlama sınavı oldu, onları da geçtim, 1.sınıfa kaydımı yaptırdım. Muaf olabileceğim derslerle ilgili dilekçe vermiştim onun sonuçları geldi. 19 ders için başvuru yaptım, 12 dersten muaf oldum yalnız kafamı kurcalayan bir durum var.

Öğretimde planlama ve değerlendirme diye bir ders almıştım böte okurken. 2006 mezunuyum. O ders 2006 yılında 2 bölüme ayrılmış. Ölçme değerlendirme ile öğretim yöntem ve ilkeleri olarak 2 ayrı ders olarak okutuluyor artık eğitim fakültelerinde. Şimdi ingilizce öğretmenliğinde de var bu dersler ama muaf olamamışım. Sonuçta ikisinin bir arada olduğu dersi yıllar önce almıştım. Bir saçmalık yok mu bu işte?

Bir de okul deneyimi, öğretmenlik uygulaması vs onlar da sayılmamış. Ben eğitim psikolojisi almıştım, şimdiki adı eğitim sosyolojisi. onu da saymamışlar.

11 yıllık öğretmenim tekrardan öğretmenlik dersleri alıcak olmam çok saçma geliyor. Sizce tekrardan dilekçe versem işe yarar mı? ya da farklı olarak ne yapmam gerekiyor bu yollardan geçenler varsa ve bilgi verirlerse sevinirim..

Bu muafiyetleri kontrol eden muhtemelen araştırma görevlisidir. Direk onunla gorus

geçen cuma günü öğrenci işlerine sonucumu sormaya gittiğimde oradaki biri ben ilgilendim senin işinle dedi. onu saymadık bunu saymadık yok bilgisayarla ingilizce aynı mı vs bir şeyler söyledi, ama sonuç daha bölüme iletilmedi 4-5 gün sonra belli olur dedi, o yüzden çok da üzerinde duramadım konunun. Zaten üniversite farklı bir şehirde, devamsızlıktan kalıcam tayin isteyip oraya gidene kadar derslere giremicem. ama en azından ders sayımı azaltsam iyi olucak benim için.

hocam kazandığnız bölüm 1.öğretim mi nasıl devam etmeyi düşünüyorsunuz çalışırken?Ben de 2. bir üniversite düşünüyorum ilk.mat.öğretmenliğine gittim üniversiteye kazanırsam devamsızlıkta yardımcı olur msunuz dedim.Bir şey yapamayız devam etmeniz gerekir gibiye getirdi ben de ikinciöğretimi olan bölümlere bakmaya başladım...

hocam kazandığnız bölüm 1.öğretim mi nasıl devam etmeyi düşünüyorsunuz çalışırken?Ben de 2. bir üniversite düşünüyorum ilk.mat.öğretmenliğine gittim üniversiteye kazanırsam devamsızlıkta yardımcı olur msunuz dedim.Bir şey yapamayız devam etmeniz gerekir gibiye getirdi ben de ikinciöğretimi olan bölümlere bakmaya başladım...

1.öğretim malesef. mesela bu dönem 4 dersim var. okulumda btryim 8 saat dersim var. müdüre pazartesi idare edin en azından gidip 2 derse giriyim dedim kabul etmedi. haziranda edirneye tayin isticem, sonrasına da bakıcam artık. gerekirse btr olmam, o şekilde girebildiğim derslere girerim. gidip konuştum hani en azından 2 derse gelsen diğerleri belki idare edilebilirdi dediler. ama okul müdürüm sıcak bakmıyor, milli eğitime mi gitsem konuşsam bilemedim.

Hocam bu muafiyet olayları çoğu zaman üniversitenin keyfine kalmış bir durum ne yazık ki. İyi bir öğretim görevlisine denk gelirseniz ve sizin için uğraşırsa uyan tüm derslerden muaf olabilirken aksi durumda hiç muaf etmeyebiliyorlar. Bir de son 5 yılda alınan derslerden muaf olunabilir diye bir şey çıktı demişlerdi bir ara sanırım ya kalktı ya hiç uygulanmadı.

Hocam bu muafiyet olayları çoğu zaman üniversitenin keyfine kalmış bir durum ne yazık ki. İyi bir öğretim görevlisine denk gelirseniz ve sizin için uğraşırsa uyan tüm derslerden muaf olabilirken aksi durumda hiç muaf etmeyebiliyorlar. Bir de son 5 yılda alınan derslerden muaf olunabilir diye bir şey çıktı demişlerdi bir ara sanırım ya kalktı ya hiç uygulanmadı.

ben mezun olalı 11 yıl oldu, son 5 yıl şartı aranmadı ama işte bazı öğretmenlik derslerinin sayılmaması canımı sıktı..

Trakya egitim fakultesinde tanidik hoca var.edirne de calisiyorum.konunun muhattabi kim bilmiyorum ama yapilacak bisey varsa danisirim adiniza

Geri