2. İl İçi-İl Dışı Yer Değiştirme Yapılacak

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
MEB, öğretmenlerin 2016 Eylül 2. il içi ve il dışı yer değiştirme takvimini açıkladı. Açıklanan takvime göre öğretmenler 2. il içi ve il dışı atamalar için başvurusunu 2-8 Eylül tarihlerinde yapacak. Atama sonuçları ise 9 Eylül'de açıklanacak. İşte MEB ve Müsteşar Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalar:

Eylül ayında 2. kez il içi ve iller arası yer değiştirme talebi alınacak! MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 2-8 Eylül tarihleri arasında 2. il içi ve il dışı atamalar için başvuru alınacağını duyurdu.

http://personel.meb.gov.tr/www/ogretmen ... icerik/653

http://www.mebpersonel.com/ogretmen-ata ... 05504.html

onu bilmem de hocam branş değişikliği olur mu ki acep olsa da rahatlasak bi

İkisini birden yapmaları adil olandı. Bakalım neler olacak? Özellikle boş kadrolar açıklanması çok iyi olur...

2014 yılında da böyle yapmışlar ancak peşine eş durumu yapmamışlar. Ocakta yapılmış eş durumu.

il içi için il milli eğitim müdürlükleri boş kadroları yayınlayacak mı acaba?

Haziranda il dışından tayinim çıktı. İzmir hedeflerken kocaeliye gittim zorunlu olarak. Ve şimdi 2. İl dışı yapılıyo haziranda o kadroları veren meb merakla bu il dışı kadrolarını bekliyorum tercih yapamayacak olsamda bize kazık atan meb hakkımı helal etmiyorum. MEB DEMEK ADALETSİZLİK DEMEK...

Bu 2.il içi il dışı olayında özür grubu atamalarını kapsamıyor anladığım kadarıyla güncellenmemiş normla eş durumu seçiyoruz hemen arkasına güncellenmiş normla il dışı il içi bu ne demek şimdi ben anlamadım. :?

pawofeagle' Alıntı:
Haziranda il dışından tayinim çıktı. İzmir hedeflerken kocaeliye gittim zorunlu olarak. Ve şimdi 2. İl dışı yapılıyo haziranda o kadroları veren meb merakla bu il dışı kadrolarını bekliyorum tercih yapamayacak olsamda bize kazık atan meb hakkımı helal etmiyorum. MEB DEMEK ADALETSİZLİK DEMEK...

Forumda ikinci il dışı için bağıranlar belli hocam. Onlara da söyleyebilirsin bu cümleleri...

pawofeagle' Alıntı:

SİZDE TERCİHTE BULUNABİLİYORSUNUZ DİYE BİLİYORUM

theliony' Alıntı:
pawofeagle' Alıntı:

SİZDE TERCİHTE BULUNABİLİYORSUNUZ DİYE BİLİYORUM

Yanlış biliyorsunuz maalesef..

Enddlesss' Alıntı:
3 yıl şartı olacak mı ? Bilgiis olan v ar mı?

Elbette olacak. Merak ettiğim klavuzu açıp okumuyor musunuz?

http://ikgm.meb.gov.tr//meb_iys_dosyala ... urusu2.pdf

İsteğe bağlı yer değiştirmelere;
1- Öğretmenlerden 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda
üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini
tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

3- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;
a) İl içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda, iller
arasında yer değiştirecekler bakımından ise bulunduğu ilde fiilen öğretmen (sözleşmeli
öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirdiği süreler dâhil), veya eğitim kurumu yöneticisi
olarak görevlendirildiği süreler,
b) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, norm kadro fazlası
olmaları, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle idari tasarrufla istekleri doğrultusunda
veya resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde
çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen
hizmet süreleri birlikte,
c) Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında idari tasarrufla yer değişikliği
yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev
yerlerindeki hizmet süreleri birlikte,
değerlendirilir.
4- Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası olan öğretmenler
ile eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan
yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, üç yıllık çalışma şartı aranmaksızın il içinde yer
değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Ancak, bu kapsamda bulunan öğretmenlerden iller arası
yer değiştirme isteğinde bulunacaklar il genelinde alanlarında öğretmen ihtiyacı olmaması
halinde süre şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Geçtiğim dönemde İlk.Mat. Öğret. bitirdim ve Alan Değişikliğini bekliyorum.İnsanlar daha verimli olacağını düşündükleri alanda çalışmaları kesinlikle Eğitim-Öğretimin kalitesini arttıracaktır.
Üstelik şu anda Bilişim Tekn. alanında da okulumda Norm Fazlasıyım.
Bu konuda Alan Değişikliğinin bir takvime bağlanması ve düzenli uygulanması kesinlikle bir ihtiyaçtır.Üstelik Eğitim Bir Sen,Türk Eğitim Sen gibi önde gelen sendikaların Alan Değişikliği yapılması gerektiğini açıklamasına rağmen yapılmaması gerçekten çok enteresan...
147 hattan Alan Değişikliği konusunda bilgilendirme dahi istedim.İnsan Kaynaklarına netten mesaj attım.Artık bir şey yapılması gerekmekte olduğunu düşünüyorum...

Alan değişikliği olursa ben tarih öğretmenliğine geçerim. Yalnız bölüm olarak tarih bölümünü bitirdim. Tarih öğretmenliği ni mi bitirmem gerekiyor onu bilmiyorum

şimdi il dısı olacak mi arkadaşlar

yine aynı yerler mi acılır yoksa yeni yerler olur mu

isin icinde meb olunca ?

konuya hakim arkadaşlara bir soru?

1. bu tayinden sonra özür grubu ataması olur mu?
2. Eşimizin tayini çıkmaması durumunda tayin iptal edilebilir mi?

Kayra_Bilal' Alıntı:
skydive707' Alıntı:

1.olmaz
2.edilir
Hocam çok teşekkür ederim. Bu bilgileri önceki yaşantılarınıza göre mi verdiniz yoksa özellikle 2. madde için ben bir açıklama göremedim(Daha doğrusu yorumlayamadım)

Bence de haziranda il dışı iptal ettiremeyenlerde hak verilmeli...mantıken haziranda il dışı çıkıp iptal ettiren il dİŞİ tekrar isteye biliyorsa...iptal ettiremeyen lerde tercih hakkı sunulmalıdır. ..bizim içinde adalet

Kayra_Bilal' Alıntı:
skydive707' Alıntı:

1.olmaz
2.edilir
hocam kesin iptal edilebilir mi eminmisiniz bende isteyeceğim tekrar, bana çıkıp eşime çıkmama ihtimali var özür grubunu da bekleyemem. o yüzden iptal ettirme hakkımız yoksa hiç kalkışmayalım bu işe

yusufcuk51' Alıntı:
Kayra_Bilal' Alıntı:
skydive707' Alıntı:

1.olmaz
2.edilir
hocam kesin iptal edilebilir mi eminmisiniz bende isteyeceğim tekrar, bana çıkıp eşime çıkmama ihtimali var özür grubunu da bekleyemem. o yüzden iptal ettirme hakkımız yoksa hiç kalkışmayalım bu işe
BENDE CEVAP BEKLİYORUM :))

Geçen yıllarda il dışı çıkanlara ilişik kesmemiş olanlara atama iptal hakkı verildi.İsteyen tayinii iptal ettirdi.

Kayra_Bilal' Alıntı:
Geçen yıllarda il dışı çıkanlara ilişik kesmemiş olanlara atama iptal hakkı verildi.İsteyen tayinii iptal ettirdi.
Ama bu sene bunu yaparlar mı onu da zaman gösterir.Çünkü her an herşey olabilir.Örnek2
il dışı gibi

Geri