2. dönemin başında egzersiz başvurusu yapılabilir mi?

Kodla Büyü

zdebre

Site Gezgini
öncelikle yeri burası değilse kusura bakmayın?
soru; başlıkta da belirttiğim gibi 2. dönemin başında halk oyunları egzersizi açmayı düşünüyorum. egzersizler için herhangi bi başvuru tarihi felan var mı? başvursam egzersizimi onaylarlar mı?

bunları okurken "halk oyunları çalışması uzun zaman gerektiren bi etkinlik. 2. dönem nasıl yetiştirmeyi düşünüyosun?" diyenler olacak diye düşünyorum.
ilk dönemin başında formatör olduğum için, çalışma saatlerimden dolayı, haftasonu yapacak şekilde planını yaparsan kabul görür dediler. bende haftasonu gelemem deyip başvurmadım. kasımda formatörlükler iptal oldu 20 gün kadar sonra bt rehberliği cıktı.(Gaziantepteyim biraz sıkıntılı bi 20 gündü). Aralık ayına gelmiştik o saatten sonra başvuru yaparsam kendini bilmez bi idareci çıkarda "Aralık ayı olmuş hocam neyin peşindesin?" der diyerekten 2. dönemin başlamasını bekledim.

çocukları çalıştırmaya gelince: aynı okulda çalıştığım - beraber kursa gidip sertifikayı beraber aldığımız bi yakın arkadaşım - ilk dönem halk oyunları egzersizini açtı. çocukları beraber çalıştırdık. ekibide geniş tuttuk. beni gören idareci arkadaşlar senin egzersizin yok sen neden uğraşıyorsun gibi tepki veriyorlardı. bende severek yardım ettiğimi ikinci dönem BT Rehberliği erken belli olursa bende egzersiz açmak istediğimi söylüyordum. yani sadece kendi isteğim doğrultusunda 1 dönem boyunca çocukların çalışmalarına katkıda bulundum.
vel hasıl kelam 2. dönem oldu, BT Rehberliği çıktı ve ben egzersiz başvurusu yapabilecek miyim onu merak ediyorum. dediğim gibi okul idarecileri bu işi sırf parasını almak için yapmadığımın fazlasıyla farkındalar. yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Hocam ilçe milli eğitim müdürlükleri kafalarına göre uygulama yapmaktalar sizin ilçeniz ne der bilemem?
ders dışı egzersizin amacı illa ki öğrenciyi halk oyuncu yapacaksın ve yarışmalara sokacaksın demek değil ya da örneğin basketbol alanında egzersiz yapıyorsan basketbol takımı kurup müsabakalara katılmak zorunda değilsin bu bir ders dışı çalışma sen yeter ki çalıştır...
kimse yönetmelik okumadığı için ya da okusa da kafasına göre yorumladığı için okul müdürleri ya da ilçe mem ler yanlış uygulamalar yapıyor "yok müsbakaya katılmak zorundasın yok ekim ayının başından mayıs ayı sonuna kadar"....gibi
burada önemli olan senin resmi tatil günlerine ve ders saatine denk gelmeyecek şekilde çalışma planı hazırlaman 2. dönem olması hiç fark etmez ve müdür de ilçe de onaylamak zorunda yönetmeliğe uygunsa
tekrar ediyorum yönetmelikte 2. dönem olmaz falan demiyor okulun açık olduğu her iş gününde çalışma yapılabilir diyor

tencere' Alıntı:
Hocam ilçe milli eğitim müdürlükleri kafalarına göre uygulama yapmaktalar sizin ilçeniz ne der bilemem?
ders dışı egzersizin amacı illa ki öğrenciyi halk oyuncu yapacaksın ve yarışmalara sokacaksın demek değil ya da örneğin basketbol alanında egzersiz yapıyorsan basketbol takımı kurup müsabakalara katılmak zorunda değilsin bu bir ders dışı çalışma sen yeter ki çalıştır...
kimse yönetmelik okumadığı için ya da okusa da kafasına göre yorumladığı için okul müdürleri ya da ilçe mem ler yanlış uygulamalar yapıyor "yok müsbakaya katılmak zorundasın yok ekim ayının başından mayıs ayı sonuna kadar"....gibi
burada önemli olan senin resmi tatil günlerine ve ders saatine denk gelmeyecek şekilde çalışma planı hazırlaman 2. dönem olması hiç fark etmez ve müdür de ilçe de onaylamak zorunda yönetmeliğe uygunsa
tekrar ediyorum yönetmelikte 2. dönem olmaz falan demiyor okulun açık olduğu her iş gününde çalışma yapılabilir diyor
teşekkürler hocam. ben belgeleri hazırlayıp veriym o zaman göndeririz. kabul ederlerse de etmezlerse de ben bu çocukları çalıştırmaya devam edicem zaten.

Geri