2. el satış sitelerinde dolandırıcılık olabilir mi

Kodla Büyü

bilgisayarmax

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar merhaba.bana ait bir ürünü 2.e l satış sitesinde yayınlamıştım.bana abdden bi mail geldi.alıcı olarak.baştan pek şüphelenmedim açıkcası.ürünü almak istiyor.benden iban numaramı ve adımı soyadımı istedi.spam olabilir mi.iban numaramı verirsem bankayı arayıp sordum bir sıkıntı olmayacağını söylediler ama.ne dersniz

biraz araştırma sonucu benden ürünü satın almaya çalışanların dolandırıcı oldukları kanaatine kesin vardım.benim bir kaybım olmadı ama belki bilmeden inanabilecek arkadaşlar için burdan yazayım.nijerian scam diye bir dolandırıcılık türü varmış.bilginize.

senin iban numaran ile nasıl bir dolandırıcılık yöntemi kullanıyorlarmış hocam? en faza para yatırırlar diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum?

Nigerian Scam - Kazanç Elde Etmeyi Vadeden E-postalar
Transfer edilecek para karşılığında sizlere komisyon teklif eden, yapılması halinde yüksek kazanç elde edeceğinize vadeden dolandırıcılık modelidir. Piyangodan, çekilişlerden para kazandığınızı haber veren postalar da bulunmaktadır. Amaç kişisel, ehliyet, pasaport, bankanıza özel bilgilerin elde edilerek uluslararası dolandırıcılık şebekesinde bilgilerinizin kullanılmasına yönelik dolandırıcılık faaliyetleri yapmaktır. Hesap numarası istenerek belli bir avansın tarafınızca verdikleri hesap numarasına yatırılmasıyla hesap bilgilerinizin doğru olup olmadığı tespit edilir

serdengeçti hocamın dedikleri gibi olanlar da varmış elbet ancak 2.el satış sitesinde benden aldığı iban numarası ile birşey yapamaz sen parayı yatırdı diye ürünü gönderiyorsun aslında yatan para mara yok ortada.bedavaya ürüne sahip olmak amaçları

bilgisayarmax' Alıntı:
serdengeçti hocamın dedikleri gibi olanlar da varmış elbet ancak 2.el satış sitesinde benden aldığı iban numarası ile birşey yapamaz sen parayı yatırdı diye ürünü gönderiyorsun aslında yatan para mara yok ortada.bedavaya ürüne sahip olmak amaçları

iyide hocam parayı hesabında görmeden kim ürün gönderirki?

Geri