2 haftadır uğraşıyorum lütfen yardım...

Kodla Büyü

siranli2907

Site Gezgini
BT sınıfında bi bilgisayarımın ekranına görüntü hiçbir şekilde gelmiyordu.Şunları denedim.

*Ekran kablosunu değiştirdim
*Ramları değiştirdim
*Bios pilini çıkarıp yeniden taktım
*İşlemciyi çıkarıp yeniden taktım
*Kabloları çıkarıp taktım
*Ram yuvalarını anakartı bi güzel temizledim.

Sonuç aynı hala görüntü gelmiyor.Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Hocam ekran kartınız harici ise ekran kartını değiştirin. Ekran kartınız harici değil ise harici bir ekran kartı takın.

o bilgisayara çalışan bir bilgisayarın ekran kartını takıp denediniz mi

Ya da hocam benim bi keresinde başıma geldiği gibi, harici ekran kartı var ancak siz onboard vga girişine monitörü bağlayıp görüntünün gelmesini beklemek gibi bir gaflete düşmediniz umarım :)
Hocam monitörü başka kasa ile denediniz mi yani sorun monitörde de olabilir.

Hocam büyük ihtimalle sorun ekran kartında.Eğer anakartın onboard ise Vga kablonu onboard olan kısma tak ve bioastan ayarını değiştir.Kolay gelsin...

Aynı sorun bendede var bir türlü görüntü alamadım.bütün parçalar değişti aynı sonuc, bir tek anakart kaldı değişmedik :D

arkadaşlar benim labta vestel promegalarda oluyodu bu şekilde . Bios pili çıkarıp elektrik kablosunuda çıkarıp güç düğmesine birkaç kez basıyordum.2-3 saat bekledikten sonra açtığımda açılıyordu.Deneyebilirsiniz.

Ekrana elektrik geliyor mu?Ekranın görüntü düğmelerinden ekran karartılmış olabilir.Benim başıma gelmişti.

başıma gelmişti benimde. müdür yardımcısı monitor bozuk diye çağırmıştı beni. 1 saatten fazlauğraşmıştım her şeyi söküp tekrar takmıştım. sonra monitörün düğmesine basılmadığını farkettim.
onboard ile diğer ekran kartının girişlerini şaşırıp niye görüntü gelmiyor diye baya söylendiğim de oldu.
Dalga geçecek bazı arkadaşlar çıkacak ama.. belli bir saatten sonra kafa kalmıyor adamda, napalım.

Bir keresinde (6 yıl önce) sabah 8 den beri okulda koşuşturmaktan yorulmuştum. Baktım saat 5'i geçiyor. artık yeter eve gideyim dedim. Müdüre de haber vereyim de ayıp olmasın diye müdürün odasına gittim müdür yok. her yere baktım gene yok. En son hizmetli odasına bakayım dedim. içerde bir kaç kişi muhabbet ediyor.
Direk daldım ve
- müdür burdamı, dedim.
Cevap : Müdür gitti.
Ben de kapıyı kapatıp çıktım.
Komik olan "müdür burda yok" diyen müdürün kendisi. O gün müdür bey baya acımıştı bana ve kendini çok yorma demişti..

bilgisayarın içine sıçmısın nasıl çıkacak ama yinede sölim en güzel yolu format atmak veya bi güzel temizleyiciyle temizlemek :D sorun varsa sorabilirsin (İyi Günler :D )

monitör LCD ise, monitörlerin bir parçasında şişme ve yanma sonucu görüntü gidebiliyor. bunula ilgili forumda konu açılmıştı. O şekilde olmuş olabilir.

Arkadaşlar benimde bu senenin başında (2008 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan Exper makinalar) 5 makinam kasaya elektrik geliyor, ışıkları yanıyor fakat monitör açılmıyordu. RAM leri değiştirdim düzelmedi. PowerSupply değiştirdim, bir tanesi açıldı. Diğer dördünün anakartında sorun varmış. Ana kartın üzerindeki kondansatörleri kontrol edin uç kısmında hafif şişme varsa, çok büyük ihtimal sorununuz anakarttadır. Ben hepsini söktüm. Elektronikçide bu kondansatörleri değiştirdim. anakart başına 15 Lira masraf yaptım. Gelip taktım hepsi çalıştı.

Sizde eğer RAM lerde sorun yok ise, öncelikle powersupply değiştirip bakın. olmazsa anakartı kontrol edin derim.

yasarsahbaz' Alıntı:
Hocam ekran kartınız harici ise ekran kartını değiştirin. Ekran kartınız harici değil ise harici bir ekran kartı takın.
Hocam ekran kartı dahili yarın başka bi ekran kartı ile deneyeyim.İlgilendiğiniz için teşekkürler

Eslivya' Alıntı:
Ya da hocam benim bi keresinde başıma geldiği gibi, harici ekran kartı var ancak siz onboard vga girişine monitörü bağlayıp görüntünün gelmesini beklemek gibi bir gaflete düşmediniz umarım :)
Hocam monitörü başka kasa ile denediniz mi yani sorun monitörde de olabilir.
Hocam monitörde sıkıntı yok çalışan diğer monitörlerle de denedim.Sonuç aynı

soloriron' Alıntı:
arkadaşlar benim labta vestel promegalarda oluyodu bu şekilde . Bios pili çıkarıp elektrik kablosunuda çıkarıp güç düğmesine birkaç kez basıyordum.2-3 saat bekledikten sonra açtığımda açılıyordu.Deneyebilirsiniz.
3 saat değil 3 gün bekledim yine aynı hocam

admin777456' Alıntı:
bilgisayarın içine sıçmısın nasıl çıkacak ama yinede sölim en güzel yolu format atmak veya bi güzel temizleyiciyle temizlemek :D sorun varsa sorabilirsin (İyi Günler :D )
Hocam ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor nasıl format atcağız acaba :)

serkanatabey' Alıntı:
Arkadaşlar benimde bu senenin başında (2008 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan Exper makinalar) 5 makinam kasaya elektrik geliyor, ışıkları yanıyor fakat monitör açılmıyordu. RAM leri değiştirdim düzelmedi. PowerSupply değiştirdim, bir tanesi açıldı. Diğer dördünün anakartında sorun varmış. Ana kartın üzerindeki kondansatörleri kontrol edin uç kısmında hafif şişme varsa, çok büyük ihtimal sorununuz anakarttadır. Ben hepsini söktüm. Elektronikçide bu kondansatörleri değiştirdim. anakart başına 15 Lira masraf yaptım. Gelip taktım hepsi çalıştı.

Sizde eğer RAM lerde sorun yok ise, öncelikle powersupply değiştirip bakın. olmazsa anakartı kontrol edin derim.
Yarın bi kontrol edeyim hocam.Teşekkürle ilginiz için

ekran kartında sorun yoksa
bütün hardisk cd gibi kabloları sök dene
hardisk kablosu ters takılma bozulma gibi durumlar ekrana kesinlikle görüntü gitmez
1de kısa devre anakartta kasılma olma ihtimalı yüzünden anakartı kasadan sök dışarıda çalıştır. çalışan ram dene ram de yapar

arkadaslar bugun 6 saat dersim olduğu için deneme fırsatı bulamıyacağım.Ama önerilerinizi en yakın zamanda deneyeceğim.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

Geri