2 lab 1 sınıf olan bölümde kaç şeflik olur

Kodla Büyü

albeyaz

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar okulda 14+14 kişilik 2 lab. var ve 3 öğretmen olmamıza rağmen müdürümüz yeni yönergeye göre 1 alan şefine izin veriyor ama diğer 2 öğretmene şeflik veremeyeceğini söylüyor. Onun yorumuna geçmeden yönergeyi paylaşayım isterseniz

Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerinin oluşturulması

MADDE 6- (1) Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, standart atölye/laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında faaliyet gösteren uygulama sınıflarında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

(2) Bir kurumda bir alan/bölüme ait (uygulama sınıfları hariç olmak üzere) sadece bir atölye veya laboratuvarın bulunması halinde ayrıca atölye ve laboratuvar şefliği oluşturulmaz. Alan/bölüm şefi bu atölye veya laboratuvar ile ilgili iş ve işlemleri de yürütür.

(3) Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitülerinde mevcut alanlara ilave olarak özel yönetmeliğindeki görevleri yerine getirmek üzere, birer “Araştırma”, “Tanıtım ve Pazarlama”, bölüm şefliği ile gerekli alan/bölümlerde ise “Tasarım” bölüm şeflikleri oluşturulur.

(4) Fizikî mekân darlığı ve donanım eksikliği nedeniyle birden çok grubun aynı atölyede eğitim-öğretim ve üretim yapması durumunda ayrıca atölye ve laboratuvar şefi görevlendirilmez.

Müdürümüz bu sene 11. sınıfımız olmadığını 10. sınıfların tek grup ve 12. sınıfların sadece 2 saat okulda ders göreceğini düşünerek yönergeye göre şeflik olmayacağı yorumunda bulunuyor. Okulda durum şöyle

Bölümde 10. ve 12. sınıf öğrencileri var
10. sınıf 1 (13) 12. sınıf 2(19) grup oluşuyor
Ayrıca adalet ve hasta bakım alanları da bu lab. ları haftada 2 saat kullanacak.

12. sınıflarımızın 2 saatlik dersinde 2 lab mecbur kullanılacak
Hasta Bakım bölümü 2 grup ve 2 saatlik derste 2 lab yine kullanılacak

yani haftada 4 saat 2 lab aynı anda kullanılacak

Müdürümüze sonuçta 2 lab. ta kullanılır durumda öyle olunca madde 6/1 e göre 2 şeflik oluşturulabilir dedim isterseniz araştırayım dedi oda hocam sen araştır dedi sonuçta müdürüm zıt giden biri değil sadece kuralları uygulayan biri şimdi bilgi edinmeye yazsam doğru dürüst cevap gelir mi emin olamadım o yüzen sizlere sormak istedim. Bu durumda olan ya da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .

Not: Amacım şeflikte ısrar değil eğer şeflik olmazsa norm fazlası oluyorum var o yüzden araştıma ihtiyacı duydum. Şimdiden Teşekkürler

albeyaz' Alıntı:
b]MADDE 6- (1) Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, standart atölye/laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında faaliyet gösteren uygulama sınıflarında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

hocam açılan her alan için bir alan şefi olur. bunun dışında atölye sayısı 1'den fazla ise atölye sayısı kadar atölye şefliği oluşturulur diyor yönetmelik.

peki atölye sayısı 1 taneyse ne olacak? onun cevabını da zaten vermişsin. bakınız madde 2

her ilin uygulaması farklı hocam.

1 alan
1 dal
2 lab şefi
toplamda 4 şef olabilir, tabii il sıkıntı çıkarmazsa..

arkadaşlar şeflik verilmiyor bu yüzden norm fazlası olacağım ve ortaokula gönderecekler
bilgi edinmeye yazdım ama haftaya normlar güncellenecek o zamana kadar cevap gelir mi ? belli değil
sizce ne yapmalıyım

Geri