2 monitör + 1 projeksiyon nasıl çalıştırılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aycaha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aycaha

Aktif Üye
merhaba arkadaslar
gecen arkadasın biri sordu ben tıkandım kaldım. NSS yuklu Vestel promega lab var.
arkadas çift monitör kullanmak istiyor. Bunun yanında da projeksiyon da istiyor.

söyle olacak.
monitörün birinde güvenlik kamerası goruntusu
diğerinde de normal goruntu.
Projeksiyonla da ders anlatacak.

hepsi de aynı anda olsun diyor.

simdi ben
çift monitör olayını biliyorum
projeksiyon ve monitörün beraber kullanılmasını da biliyorum ama
çift monitör + projeksiyon olayını bilmiyorum.

yardımcı olur musunuz? hem öğreneyim hem öğreteyim...

Bu sizin dediğiniz için mutlaka ekran kartında çift çıkış olması lazım
1. çıkışta VGA çoklayıcı kullanmalısınız veya, tamamında olmasa da, pek çok projeksiyon cihazında monitor out çıkışı vardır. Önce ekran kartından projeksiyona, ardından monitor out ile 1. monitöre görüntü aktarabilirsiniz. Yalnız en doğru olanı VGA çoklayıcı kullanmak, zira diğer yöntemde projeksiyon her zaman açık kalak zorunda.
Ekran kartının ikinci çıkışına da güvenlik kameraları için kullanılacak monitörü bağlarsınız.
Kullanımı
Görüntü ayarlarından ekran kartının iki çıkışını da aktif hale getirip, projeksiyona gidecek görüntü birincil monitör, güvenlik kamerası monitörüne gidecek görüntü ise genişletilmiş masaüstü olarak ayarlanmalı.
Güvenlik kameralarını izleyeceğiniz programı çalıştırıp, program penceresini ikinci monitöre taşıyarak kullanabilirsiniz.
1. monitör ile projeksiyonda ise aynı görüntü olacak. Burada da farklı görüntüler elde etmek isterseniz; bunu sadece durağan görüntülerde elde edebilirsiniz, örneğin bir resim, bir pdf dosyası, sununun bir sayfasını görüntülerken. Fakat video vb. görüntülerde bunu yapamazsınız. Şöyle ki: bilgisayardan projeksiyonda görüntülenecek dosyayı açtıktan sonra projeksiyonun kumandasından "freeze" düğmesine basınca projeksiyonda görüntü sabitlenir. Artık bilgisayarda ne yaparsanız yapın projeksiyonda görüntü değişmez.
Bilmem, anlaşılır oldu mu?

+ Olarak; güvenlik kamerası yazılımı için güçlü bir makina kullanılması gereklidir. Yoksa verim alamazsınız.

ekran kartı çift çıkıilı olmalı. mesela ben ekran kartımın bir çıkışını televizyona bağladım. bilgisayardan filmi çalıştırıyorum televizyondan film izliyorum. bilgisayarıda normal olarak kullanabiliyorum. film sadece televizyonda görünüyor.

unknownrealmman' Alıntı:
Bu sizin dediğiniz için mutlaka ekran kartında çift çıkış olması lazım
1. çıkışta VGA çoklayıcı kullanmalısınız veya, tamamında olmasa da, pek çok projeksiyon cihazında monitor out çıkışı vardır. Önce ekran kartından projeksiyona, ardından monitor out ile 1. monitöre görüntü aktarabilirsiniz. Yalnız en doğru olanı VGA çoklayıcı kullanmak, zira diğer yöntemde projeksiyon her zaman açık kalak zorunda.
Ekran kartının ikinci çıkışına da güvenlik kameraları için kullanılacak monitörü bağlarsınız.
Kullanımı
Görüntü ayarlarından ekran kartının iki çıkışını da aktif hale getirip, projeksiyona gidecek görüntü birincil monitör, güvenlik kamerası monitörüne gidecek görüntü ise genişletilmiş masaüstü olarak ayarlanmalı.
Güvenlik kameralarını izleyeceğiniz programı çalıştırıp, program penceresini ikinci monitöre taşıyarak kullanabilirsiniz.
1. monitör ile projeksiyonda ise aynı görüntü olacak. Burada da farklı görüntüler elde etmek isterseniz; bunu sadece durağan görüntülerde elde edebilirsiniz, örneğin bir resim, bir pdf dosyası, sununun bir sayfasını görüntülerken. Fakat video vb. görüntülerde bunu yapamazsınız. Şöyle ki: bilgisayardan projeksiyonda görüntülenecek dosyayı açtıktan sonra projeksiyonun kumandasından "freeze" düğmesine basınca projeksiyonda görüntü sabitlenir. Artık bilgisayarda ne yaparsanız yapın projeksiyonda görüntü değişmez.
Bilmem, anlaşılır oldu mu?

teşekkürler çok güzel anlatmışsınız fakat sürükleyerek dvr programını 2. monutor 'e taşıyamıyoruz herşey tasınıyor fakat kameraların kullandıgı dvr programı tam ekran oldugu icin taşıma yapamıyoruz bunu nasıl çözebiliriz açaba DVR PROGRAMI = H.264 - 9808

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Geri