2. Ram'ı takınca açılmıyor!!!

Kodla Büyü

kenan7138

Site Gezgini
Arkadaşlar bizim laboratuvarda 2008 exper bilgisayarlar var. Bunlarda 2 tane 1 gb'lik ram var. 2 tanede slot var. 2 bilgisayar açılırken son yüklemede ekranın altındaki ışık yilden turuncuya düşüyor. Ram'ler sağlam slotlar sağlam. tek tek denedim kasa tek ram'le çalışıyor fakat 2. ram'i takınca açılmıyor tekrar turuncuya düşüyor. Neyaptıysam olmadı. bios pilini söktüm bekledim takdım ram'leri değiştirdim yok olmuyor. Neden acaba???

hocam ramlarin frekansları farklı olabilir. Birde markaları farklıysa bu sorun ortaya çıkabilir. Kingston ramler özellikle bu soruna yol açıyor seçici davranıyor. 2 ramde aynı marka ve frekansta mı

evet hocam ikiside aynı. Bakanlığın verdiği bilgisayarlar. her şeyi aynı yani.hynix diye bir marka.

Hocam Ramleri ayrı ayrı denedinmi ? Ayrı ayrı ramlari aynı yuvaya sok. Yok çalışırsa bu sefer Ramleri tek tek farklı slotlarıda dene.

kenan hocam aynısı önceki yıl benim bilgisayarların birinde de oluyordu, ikisi de tek başına çalışıyordu, ubak fijutsi siemens (experler ile aynı) bilgisayarlar , garantileri devam ediyordu, garantiden ram'lari değiştirdim ve sorun gitti.

Hocam Ramları yuvaları tek tek denedim çalışıyor. ikisini takınca çalışmıyor. Garantileri 31 aralıkta bitti ertesi hafta iki bilgisayarda aynı hatayı verirmeye başladı bekliyorlarmış gibi. Şimdilik tek ram'le çalıştırıyorum. Ne yapalım artık.

Bizim okuldaki yeni Fujitsu bilgisayarların üçünde aynı hatayla ben de karşılaştım. RAM uyumsuzluğu sıkça karşılaşılan bir sorundur. Farklı bilgisayarlarda gayet güzel çalışan ramler aynı anakartta çalışmayabilir. Ramleri tek tek kullanmaktan başka çözümü de yoktur, bios güncellemesiyle falan çözülmez :)
Saygılar...

kenan7138' Alıntı:
Hocam Ramları yuvaları tek tek denedim çalışıyor. ikisini takınca çalışmıyor. Garantileri 31 aralıkta bitti ertesi hafta iki bilgisayarda aynı hatayı verirmeye başladı bekliyorlarmış gibi. Şimdilik tek ram'le çalıştırıyorum. Ne yapalım artık.
Hocam labdaki başka bir maknineden ramleri sök sorunlu bilgisayarda dene. Hynix çok dandik sir ram. Tek tek çaılışır ama ufak bir sorun varsa ikisi birden çalışmaz. Slotları da denedin değil mi tek tek. O zaman sorun ram lerin birindedir ama iki ram olunca çalışmayabilir.

şu anda labda 3 kasa birden (UBAK2008) aynı durumda.... Günlerdir denemeler yapıyorum olmuyor... Ram yuvaları sağlam Ramlar sağlam.... Diğer pc lerde denedim... yuvalarıda denedim.. Tek takınca sorun yok ama ikisi birden takılınca görüntü yok... Forumda aynı konuda başka bir tartışma da da bu görüntü sorununu Ram lere bağlamayı cahillik olarak gören arkadaş olmuş... Ne yapmam gerektiğini şaşırdım... Bu sorunu tek ram le çalıştırmak dışında çözen oldu mu acaba...

en son 2 ram i farklı bir anakartta dene ikiside farklı bir anakartta çalışırsa o anakartta uyumsuzluk yapıyordur. eğer aynı makineden başka varsa onun ram leri ile değiştir ram lerde aynıysa bi anakartı denemiş olursun

whatepity' Alıntı:
şu anda labda 3 kasa birden (UBAK2008) aynı durumda.... Günlerdir denemeler yapıyorum olmuyor... Ram yuvaları sağlam Ramlar sağlam.... Diğer pc lerde denedim... yuvalarıda denedim.. Tek takınca sorun yok ama ikisi birden takılınca görüntü yok... Forumda aynı konuda başka bir tartışma da da bu görüntü sorununu Ram lere bağlamayı cahillik olarak gören arkadaş olmuş... Ne yapmam gerektiğini şaşırdım... Bu sorunu tek ram le çalıştırmak dışında çözen oldu mu acaba...

hocam bende de aynı sıkıntı var görüntü gelmiyor malesef.

BIOS izin veriyorsa RAM'lerin hızını düşürün, CAS latency değerlerini yükseltin veya voltajını artırın. ECC'yi Disable yapın.

cevap bulunan konularda geri dönüş olursa iyi olur sonra aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda faydalanırlar

Geri