2 yıllık programlama mezunları formasyon alsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrtrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mrtrk

Aktif Üye
arkadaşlar forumdaki son dönemde böte / tef tartışmasına yeni bir boyut getirelim. ben ders programlarını inceledim. bilgisayar programcılığı mezunu arkadaşların aldıkları derslerede baktım pekala formasyon alıp meslek lisesinde derse girebilirler. haksa herkese verelim kimsenin hakkı yenmesin.
buna karşı çıkacak bötelilere şimdiden söyliyim iki yüzlüsünüz.

not: sene 2002 de ben hala öğrenciyken meslek yüksek okulunda programlama okuyan arkadaşların iddaları 2 yılda bizim 4 yılda görüğümüz tüm dersleri gördükleri ve öğretmenliğin onlarında hakları olduğuydu. itiraf edin tanıdık geldi dimi:)

umarım bu mesajım sizin konuya yazılan ilk ve son mesaj olur,
öğretmen arkadaşları gereksiz bir tartışmanın içine çekmeye çalışma girişiminizi kınıyorum,
umarım daha güzel şeylere kafa yorarsınız sn. hocam.

mrtrk' Alıntı:
arkadaşlar forumdaki son dönemde böte / tef tartışmasına yeni bir boyut getirelim. ben ders programlarını inceledim. bilgisayar programcılığı mezunu arkadaşların aldıkları derslerede baktım pekala formasyon alıp meslek lisesinde derse girebilirler. haksa herkese verelim kimsenin hakkı yenmesin.

not: sene 2002 de ben hala öğrenciyken meslek yüksek okulunda programlama okuyan arkadaşların iddaları 2 yılda bizim 4 yılda görüğümüz tüm dersleri gördükleri ve öğretmenliğin onlarında hakları olduğuydu. itiraf edin tanıdık geldi dimi:)
Yazık

Sistemin cırkı çıktı artık. Böteliler sadece ortaokullarda ve genel liselerde, Tefliler sadece Mesleki liselerde derse girse, eğitim fakültesi mezunları dışındaki herkese formasyon kapatılsa, Teflilere mühendislik tamamlama, sağlıkçılara lisans tamamlama vb. verilmese yani kısaca her şey kalın çizgilerle ayrılsa sanırım sistem daha basit ve adil olurdu. Bir de üniversite ve bölüm sayısı az ve öz olsa sanırım daha nitelikli kişiler yetişir. Ülke diplomalı işsizlerle doldu, herkes üniversite mezunu yapılmaya çalışılacağına, farklı sektörlere yönlendirme yapılsa daha iyi olurdu.
Konuyu açan arkadaşa boşuna kızmayın arkadaşlar, şimdi bize imkansız gibi gelse de ileride bu eğitim politikalarıyla o da olur. Bazı bölümlerde lisans tamamlama var diye biliyorum, nitekim şu habere bakarsanız daha iyi anlaşılır: http://www.memurlar.net/haber/491191/

yakuphan' Alıntı:
mrtrk' Alıntı:

Yazık

bende böte-tef başlıklarına bakarak yazık dedim ve başlığı açtım :) bötelilere mebe mail atmıyor diye meslektaşlarına gerizekalıllar diyen var. böte>tef diyenler var. benim meslek lisesinden mezun ettiğim öğrencim ben oradan ayrıldıktan sonra öğretmen yok diye meslek lisesinde ücretli öğretmenlik yaptı. gayette güzel yaptı. iyi yetiştirmişim.
hodri meydan olay işi yapmaksa buyrun :)

Geri