Konu güncellenerek şuraya taşındı:
fatih-etkilesimli-tahta-f279/20-adimda-etkilesimli-tahta-guvenligi-guncellendi-t125011.html
fatih-etkilesimli-tahta-f279/20-adimda-etkilesimli-tahta-guvenligi-guncellendi-t125011.html
yataylimit' Alıntı:Aşağıdaki mesajı bir arkadaşa cevap vermek için yazmıştım, bir kopyasını da buraya yazıyorum, belki faydalı olur.
Not: Bu adımlar belirli bir seviyede bilgisayar yönetim beceriniz olduğu düşünülerek yazılmıştır. Maddelerden herhangi biri hakkında detaylı bilgi istenirse yardımcı olabilirim.
1- Derhal yönetici şifresini değiştirin. Bu şifre yakında forumlarda paylaşılacak ve öğrenciler öğrenecek.
2- Netsupport'u kaldırıp kendiniz yeniden kurun.
3- Kullanıcı hesaplarındaki Ebeveyn Denetimlerinden, kullanıcı hesabında mevcut exeler dışında exe çalıştırılmasını yasaklayın.
4- Deep Freeze 7 kurun ve sadece C sürücüsünü dondurun.
5- Biosa şifre koyun.
6- Biosun boot seçeneklerinde USB boot özelliğini kapatın ve dahili diski 1. boot aygıtı yapın.
7- Bios boot ayarlarından açılış sırasında F8'e basılınca boot ekranı gelme özelliğini de ekstra güvenlik için kapatın.
8- Bios seçeneklerinden Wake on Lan özelliğini etkinleştirin. Bu sayede NetSupport ile kapalı durumdaki tahtaları fiziksel müdahale olmadan oturduğunuz yerden açabilirsiniz.
9- Yönetici, Deep Freeze ve Bios şifreleriniz birbirinden farklı olsun.
10- Ağ ayarlarından ağ bulma özelliğini kapatın.
11- Windows Güvenlik Duvarınız açık olsun (yoksa ağ bulma özelliği kapanmaz ve çocuklar yukarıda anlattığım şekilde, telefon üzerinden bağlanarak yasaklı sitelere girerler)
12- gpedit.msc 'den Proxy ayarlarının değiştirilmesini yasaklayın. Bunu yapmazsanız Internet Explorer'ın Proxy ayarlarını değiştirerek harici bir site üzerinden yasaklı sitelere girdiklerini gözümle gördüm.
13- Bağımsız proxy ayarlarına sahip olan Firefox'u kurmayın. Bakanlık istiyor derseniz de, bir dll dosyasını silerek çalışmasını engelleyin. Firefox kurarsanız gpedit.msc 'den yaptığınız proxy ayarı işe yaramaz.
14- D sürücüne yükleyeceğiniz Fatih Eğitim İçerikleri klasörünün güvenlik ayarlarına girerek Vestel kullanıcısının bu dosyalara yazma-silme hakkını kaldırın.
15- NetSupport programından yönetimin rahat olması için her tahtayı, bulunduğu dersliğin adıyla adlandırın. Aksi taktirde Vestel PC olarak görünen onlarca tahtanız olur ve arıza durumunda hızlı müdahale edemeyebilirsiniz.
16- gpedit.msc 'den, Başlat menüsündeki Çalıştır simgesini gizleyin.
17- gpedit.msc 'den Kayıt Defterinin çalıştırılmasını engelleyin.
18- Acronis True Image 2011 veya 2013 yükleyin. Acronis Secure Zone oluşturun ve Deep Freeze aktifken her tahtanın yedeğini bu alana alın.
19- Tools menüsünden Acronis Startup Recovery özeliniğini etkinleştirin. Bu sayede, bilgisayar açılırken F11 tuşuna basarsanız bilgisayarı True Image CD'si ile açmış gibi olursunuz. Büyük kolaylıktır.
20- Ebeveyn Denetimi ayarlarından çocukların Acronis True Image programını kullanmasına izin vermeyin.
20 adımdan uygulanabilir olanlar var ama net support school tutor ve protect parası verilmiş alınmış biz neden kaldırıyoruz.yolcu9' Alıntı:Bunların hepsi güzelde. Bu işlemleri yapmak için lisansız programlar kurmak gerek. adamlar Lisanssız yazılım kurmayın diye bas bas bağırıyorlar.
Lisanssız yazılımların sonu devlet için hiç iyi olmaya bilir.
baron38' Alıntı:Etkileşimli Tahtanın yönetici şifresinin değiştirilmesine windows izin vermiyor... Değiştirebilen var mı?
yataylimit' Alıntı:Teşekkürler samil hocam. Ben tahtalarla ilgili hiçbir şikayet almıyorum. Öğretmenlere şifre vermiyorum. Sonradan eklenmesi gereken program olursa da ağ üzerinden hepsine atıyorum. Öğrenciler hiçbir şey yapmasın demiyorum, hatta olası açıkları öğrenmek için tahtaların şifresini kırana yemek ısmarlayacağım diyorum İşimiz Vestel'e veya Türk Telekom'a kalırsa yandık.
DotCom' Alıntı:yataylimit' Alıntı:Teşekkürler samil hocam. Ben tahtalarla ilgili hiçbir şikayet almıyorum. Öğretmenlere şifre vermiyorum. Sonradan eklenmesi gereken program olursa da ağ üzerinden hepsine atıyorum. Öğrenciler hiçbir şey yapmasın demiyorum, hatta olası açıkları öğrenmek için tahtaların şifresini kırana yemek ısmarlayacağım diyorum İşimiz Vestel'e veya Türk Telekom'a kalırsa yandık.
Ağ üzerinden sadece kopyalama mı yapıyorsunuz , yoksa kurulum da mı yapıyorsunuz?
yataylimit' Alıntı:DotCom' Alıntı:yataylimit' Alıntı:Teşekkürler samil hocam. Ben tahtalarla ilgili hiçbir şikayet almıyorum. Öğretmenlere şifre vermiyorum. Sonradan eklenmesi gereken program olursa da ağ üzerinden hepsine atıyorum. Öğrenciler hiçbir şey yapmasın demiyorum, hatta olası açıkları öğrenmek için tahtaların şifresini kırana yemek ısmarlayacağım diyorum İşimiz Vestel'e veya Türk Telekom'a kalırsa yandık.
Ağ üzerinden sadece kopyalama mı yapıyorsunuz , yoksa kurulum da mı yapıyorsunuz?
İlk sefere mahsus olmak üzere uzaktan yönetim programlarını yükledikten sonra ağ üzerinden hemen her şeyi yapabiliyorsunuz. Buna kurulum (imaj geri yükleme) de dahil.