20 Bin TL'yi Değerlendirmek?

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Hocalarım kenarda 20 bin liram var, siz paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Paramı biraz da olsa büyütmem gerekiyor. Bir süre sonra evlilik var. Önerileriniz nelerdir?

Re: Ynt: 20 Bin TL'yi Değerlendirmek?

Hocam kısa vadede eğer nakte çevirmeyi düşünüyorsanız altın fazla bir kazanç saglamasa da güvenli bir yatırım aracı.
Riskli olmasına rağmen borsa düşünülebilir. Bir hisseye bağlamak yerine küçük iniş çıkışlarda al sat yaparak ufak ufak değer kazancı sağlanabilir

altın alın hocam. bir kaç yıl beklerseniz 2ye, 3e katlanma olasılığı var. beklerken üstüne ilave de yaparsanız süper olur.

Kısa vadeli düşünmüyor olsaydınız fenerbahçe hissesi alın derdim hocam. 100'ü geçmiş bir kağıt şuan 27,60 larda bir iki yıl içinde paranızı 2-3 'e katlayabilirdiniz. :idea:

parayı çoğaltmayı düşündüğünüz araçlar kadar zaman da önemli. Eğer bir iki yıl gibi bir şey düşünüyorsanız sağlam güvenilir bir şirketin hisse senetlerini alırsınız. Borsayı genelde kısa vadeli kazanç gibi düşünürüz ama aslında al - sat yapmadan da yıl sonu temettülerinden de geliriniz olur. Benim uzun zamandır toplu bir param olmadı ama üniversite yıllarındayken cüzi bir para ile bir petrol şirketinin hisselerini almıştım, düştü kalktı bir şeyler oldu ama zaten pek de anlamıyordum öylesine bakıyordum, yılın belirli zamanlarında kâr payı verdiklerini gördüm, büyük şirketler kolay kolay zarar etmez zaten. Bana ödemeyi hisselerimi artırmak suretiyle yapmışlardı atıyorum 10 lot hissem varsa 15 lota falan çıkarmışlard daha sonra araba almak için hepsini sattım. Bu arada bir dönem çok yükseldi ama dediğim gibi hem pek anlamam hem de uğraşmak istememiştim.

Siz de dolar alın, euro alın, altın alın sağlam borsa oynayın veya karma yapın bir kısmı ile döviz bir kısmı ile altın gibi bir şeyler. Yada dursun bir köşede belki nasipte hemen evlilik vardır, hiç uğraşmadan düğün parası yapıp evlenirsiniz :)

Ekonomistler paranın bölünmesini tavsiye ediyorlar.
Bir kısmı altın
Bir kısmı döviz
Bir kısmı bono-hisse senedi gibi şeyler...
En azından olaki bir ikisi batarsa diğer çıkan dengeyi sağlasın

cyln' Alıntı:
Ekonomistler paranın bölünmesini tavsiye ediyorlar.
Bir kısmı altın
Bir kısmı döviz
Bir kısmı bono-hisse senedi gibi şeyler...
En azından olaki bir ikisi batarsa diğer çıkan dengeyi sağlasın
Güzel değerlendirmeler hocam, teşekkürler.

borsaya girilecek tam zamanı hocam. Borsa 93000 lerden bu seviyelere geldi. sana tavsiyem 10.000 liraya kozaa al ve ve kışı bekle..

Geri