20 Mayıs Tatil mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyolcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eyolcu

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaslar yönetmeliğe göre tatil olduğunu anlıyorum ama çoğu okulda idareciler tatil değil diyor, anlamadım gitti, fikri olan var mı?

sayın hocam bakanlık yönetmeliği değiştirmez, yeni yazı göndermez ise ilköğretim kurumları için kesinlikle tatildir.

İlköğretim için 19-20 tatil tabi son dakikada yazı gelmezse.
Liselerde 19 mayıs atatürkün samsuna çıktığı 07:00 de başlar 23:59 a kadar sürer tatil...
20 mayıs değil. Yine tabi bakanlık son dakka yazısı filan yollamazsa

cyln' Alıntı:
İlköğretim için 19-20 tatil tabi son dakikada yazı gelmezse.
Liselerde 19 mayıs atatürkün samsuna çıktığı 07:00 de başlar 23:59 a kadar sürer tatil...
20 mayıs değil. Yine tabi bakanlık son dakka yazısı filan yollamazsa
Hocam ben de aksine liselerin 19-20'sinde tatil olacağını, ilköğretimlerin sadece 19'unda tatil olacağını düşünüyorum.

Tatiller yüzünden doğru dürüst ders işleyemiyoruz. Bir de hep aynı sınıflara denk gelmesi çok kötü oluyor.

resmi açıklama yapılmış ancak hala ayrı bir açıklama bekliyoruz. 2013 - 2014 çalışma takvimine göre 19 mayıs 2014 günü örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tamamı kutlama yapacak TATİL :) çalışma takvimi Ankara içinmiş ÇALIŞMA TAKVİMİ
6Rrm89.png

resmi açıklama budur.

20 mayıs tatil değil. Mesai devam...

Ekli dosyalar

• downloadfile-1.jpeg
    downloadfile-1.jpeg
    76.2 KB · Görüntüleme: 875
Gönderilen tüm yazılara ve tüm haber sitelerine bakın ortaöğretim kurumları yönetmeliğinden bahsediyor. Kısaca İlkokul ve Ortaokul için 20 Mayıs kesin tatil arkadaşlar.
Hatta hatırlayanlar bilir gecen yıl bakan da gaza gelip önce tatil değil demişti. Ardından yönetöelik değişmediği için yeni bişeymiş gibi gazeteler müjde 20 mayıs tatil mansetleri atmıştı. Bu yılda değişen bişey yok ilköğretim kurumlaı yönetmeliğinde. O yüzden liseler devam ilk ve orta okul tatil arkadaşlar.

5/5/2012 tarihli ve 28283 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal ve Resmî Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği hükümlerine göre
MADDE 5 – (1) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan günü saat 08.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur.
MADDE 6 – (1) Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da karaya çıktığı saat olan 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0505-7.htm

ozgurel' Alıntı:
Gönderilen tüm yazılara ve tüm haber sitelerine bakın ortaöğretim kurumları yönetmeliğinden bahsediyor. Kısaca İlkokul ve Ortaokul için 20 Mayıs kesin tatil arkadaşlar.
Hatta hatırlayanlar bilir gecen yıl bakan da gaza gelip önce tatil değil demişti. Ardından yönetöelik değişmediği için yeni bişeymiş gibi gazeteler müjde 20 mayıs tatil mansetleri atmıştı. Bu yılda değişen bişey yok ilköğretim kurumlaı yönetmeliğinde. O yüzden liseler devam ilk ve orta okul tatil arkadaşlar.

kadrom ortaokulda 20 mayısta da lisede dersim var bana tatil deyip gitmesem oluyor mu ? :D

Arkadaşlar Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 14. maddesi aynen şöyle: MADDE 14- (1) Okulların hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatili dışındaki resmî tatil günleri 17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile 5/5/2012 tarihli ve 28283 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal ve Resmî Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği hükümlerine göre belirlenir ve yıllık çalışma takviminde belirtilir.

Burada geçen Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'ne göre ise Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da SAMSUN' da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlar ve 19 mayıs günü saat 24.00'de son bulur. Yani ortaöğretim kurumlarında sadece 19 Mayıs günü tatil.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 11. maddesi d fıkrası ise şu şekilde:
MADDE 11-d) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü törenden sonra başlar ve 20 Mayıs günü akşamı sona erer.
Buradan da anlaşılacağı gibi İlk-Orta Okullarda, bakanlıktan yazı da gelse başka bir şey de gelse yönetmelik değişmediği için 19-20 Mayıs günleri tatil.

arkadaşlar dün akşam haberlerde bakanlığın bir açıklaması yapıldı 20 mayıs günü okullar tatil değil...

yazıdan anladığım kadarıyla ilkokul ve ortaokullar bahsedilmemiş yani tatil demek bu direk kurum söylemiş ortaöğretim kurumlarından bahsetmiş :)
bize tatil demek bu :)

Geri