20 MAYIS TATİL Mİ

Kodla Büyü
19 Mayıs 2010 (Çarşamba) günü tören bitiminde başlar, 20 Mayıs 2010 (Perşembe) akşamı sona erer.

ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
(Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının tamamı) 19 Mayıs 2010 (Çarşamba) günü tören bitiminde başlar, 20 Mayıs 2010 (Perşembe) akşamı sona erer.

Hocam ilköğretim öğretmenlerine 19 ve 20 mayıs tatildir. Ama zannedersem idareci ve formatörlere 20 mayıs tatil değil. Ama tam emin değilim...

Meb çalışma takvimine göre 19 20 mayıs tatil. Geçen senede tatil yapmıştık diye hatırlıyorum. İşin enteresanı bu soru her sene sorulur :) Ve kimse net yanıt veremez ilk başlarda. Halbuki her sene aynı şey oluyor. Kendimde dahil bu tatilleri akılda tutma konusunda sıkıntılarımız var sanırım :lol:

Neden olduğunu açıklayayyım bu soruların tekrar tekrar sorulmasını. Ben ortaöğretimde görev yapıyorum, daha önceki okulda 23 nisanlara katılmıyorduk , katılmadığımız gibi de tatil oluyordu. hala ortaöğretimde görev yapıyorum ama bu okulda 23 nisan da okula törene geldik. artı daha önce çalıştığım okulda 24 nisanda okula derse geldiğimi de dün gibi hatırlıyorum. tekrar tekrar bu yüzden soruluyor. Bunda enteresan birşey yok.

20 Mayıs idari izindir.Devlet daireleri çalışır, tatil değildir.Öğrencilere tatildir ama okul idaresi ve formatör görevdedir.Tıpkı yarıyıl tatili gibi........

akin79' Alıntı:
Meb çalışma takvimine göre 19 20 mayıs tatil. Geçen senede tatil yapmıştık diye hatırlıyorum. İşin enteresanı bu soru her sene sorulur :) Ve kimse net yanıt veremez ilk başlarda. Halbuki her sene aynı şey oluyor. Kendimde dahil bu tatilleri akılda tutma konusunda sıkıntılarımız var sanırım :lol:

evet her sene aynı muhabbet ben ilkokulda öğrenciyken bile 20 mayıs hep tatildi şimdi de ilköğretime tatil ve bizde yapıcaz tatili

19 mayıs resmi tatildir..20 mayıs ise ilköğretim ve liselere tatildir diğer devlet kurumları 20 mayısta iş başı yaparlar..

20 mayısta ek ders almak isteyen idareye söyler kalır (kabul ederlerse), tatil yapmak isteyen gitmez ek dersi kesilir. olay budur. bana kimse o günlerde gel demiyor, formatörüm

okul zaten kapalı gidip de boş boş oturmanın bi anlamı yok.

emineelif' Alıntı:
20 Mayıs idari izindir.Devlet daireleri çalışır, tatil değildir.Öğrencilere tatildir ama okul idaresi ve formatör görevdedir.Tıpkı yarıyıl tatili gibi........
Çok doğru. Gerçi ben o gün yüksek lisans dersim olduğundan yırtıyorum :D

mevzuat.gif

Resmî Tatil Günleri

Madde 11 — Resmî tatil günleri şunlardır:

a) Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim öğleden sonra başlar, 29 Ekim günü tören yapılır ve akşamı sona erer).

b) Yılbaşı tatili (1 Ocak günü).

c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, (23 Nisan günü törenden sonra başlar. 24 Nisan akşamı sona erer).

d) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs günü törenden sonra başlar ve 20 Mayıs günü akşamı sona erer.).

e) Zafer Bayramı (30 Ağustos günü).

f) Ramazan Bayramı (Arife günü saat 13.00'te başlar 3,5 gündür).

g) Kurban Bayramı (Arife günü saat 13.00'de başlar 4,5 gündür).

h) Mahalli kurtuluş günü (1 gün).

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html

en son kesinleşmişti arkadaşlar.
19-20 iki gün hem lise hem de i.ö.okullarına tatil. :)
iyi tatiller...

burada cevaplar hep genele verilmiş.herkes öğretmenlere ve öğrencilere tatil olduğunu çok ii biliyor zaten...
ama bizim durumumuz özel. yani idareciler ve formatörlere tatil değil. resmiyette yapılması gereken müdürle anlaşıp işi bağlamak değil, eğer okula gidilmek istenmiyorsa, bir sağlık kuruluşuna gidip o gün için rahatsız olduunuza dair bir belge düzenletmektir.

eskiden ortaokul ve liselere 19-20 mayıs tatilken yeni durumda geçen sene de uygulandı 19 mayıs tatil 20 mayıs tatil değil.

Geri