200 lira var..Bitmeyen Renkli Yazıcı?

Kodla Büyü

bahhele

Süper Üye
Süper Üye
Renkli yazıcı almamız gerekiyor okula...paramızda sadece 200 lira..almasakmı daha iyidir? dolum yapılabilen yazıcı tavsiye edermisiniz?

Re: 200 lira var..Renkli Yazıcı?

internette araştırınca bitmeyen kartuş ya da kolay dolan kartuş şeklinde birçok ürün çıkıyor. ben kullanmadığım için bunlarla bir şey söyleyemeyeceğim. forumda kullanıp memnun olan arkadaşlarda var. onların fikirlerini alırsanız kafanızda birşeyler şekillenir.

bidene' Alıntı:
http://www.bitmeyenkartus.com.tr/CANON-E514-VE-BITMEYEN-KARTUS-SISTEMI-Marka-Tescilli-TURKIYEDE-ILK-BUYUK-TANKLI,PR-10951.html
en ucuz 260 tl
daha ucuzları var. 150 liradan başlıyor.

her_dem' Alıntı:
internette araştırınca bitmeyen kartuş ya da kolay dolan kartuş şeklinde birçok ürün çıkıyor. ben kullanmadığım için bunlarla bir şey söyleyemeyeceğim. forumda kullanıp memnun olan arkadaşlarda var. onların fikirlerini alırsanız kafanızda birşeyler şekillenir.

iç bilgim olmadığı için bbnete soruyorum hocam..arkadaşlar yardım etsin diye ama sizin ibi düşünen çok az insan oluyor:) bende deneyimli arkadaşlar cevap yazar diye bekliyorum..teşekkürler

bitmeyen kartuşu bende görüyorum ama dolum yapılabilenler hangileridir fikrim yok.bitmiyormuymuş yani? :idea:

birde kuruma filan oluyormuş..bu kurumayı önmlemek için ne yapmamız gerekiyor? bilen arkadaşlar varsa

bidene' Alıntı:
http://www.bitmeyenkartus.com.tr/CANON-E514-VE-BITMEYEN-KARTUS-SISTEMI-Marka-Tescilli-TURKIYEDE-ILK-BUYUK-TANKLI,PR-10951.html
en ucuz 260 tl

Bu sene BT sınıfına bu yazıcıyı aldık. Yaklaşık 4000 adet çıktı aldım. Mürekkep seviyesinde %25'lik bir azalma oldu. Doldurma kısmına gelince yine aynı sitede 30 TL'ye 100ml'lik 4 adet mürekkep alabiliyorsunuz. Ben çok memnun kaldım. Gören arkadaşlarımın bir çoğu sipariş verdi. Hız konusunda çok sıkıntı yaşamam derseniz kesinlikle tavsiye ederim.

bu bitmeyen kartuşların espirisi nedir? dolum yapılanlardan farkı nedir? maliyeti nedir? kullanım kolaylığı ve avantajları neler anlatamazmı biri?200 liranın üstünde hepsi

bitmeyen kartuşlu yazıcılar en basit haliyle hortumları kartuşlara monte edilmiş olan tanklı yazıcılardır arkadaşlar..
Bu yazıcıların 2 türü var birincisi bitmeyen kartuşlu sistem(tanklı yazıcılar) diğeriyse dolan kartuşlu sistem.
Dolan kartuşlu sistemde 4-5-6 mürekkep kartuşu vardır ve boş plastik kartuşları piyasadan alıp şırınga ile doldurabildiğiniz yazıcılardır. Dolan kartuşların en büyük sıkıntısı baskı kafasının kartuşlardan ayrı olmasıdır.
Dolan kartuşlu yazıcı için örnek: http://www.bitmeyenkartus.com.tr/CA...Renk-Kolay-Dolan-Kartuslar-DOLU,PR-24736.html
Baskı kafası için örnek: http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v2/...RBISHED-font-b-print-b-font-font-b-head-b.jpg
Dolan kartuşlu yazıcıların en büyük sorunu baskı kafasının tıkanması durumunda değiştirmenin maliyetli oluşudur. En kötü baskı kafası 200 tl gibi fiyatlara satılıyor. 5-10 bin sayfas sonra tıkanma yaşanıyor. O yüzden bu tür yazıcılar pek tavsiye edilmiyor.

Bitmeyen kartuş sistemi ise yazıcının yanında tank sisteminin olduğu ve mürekkeplerin sürekli kartuşlara bu tanklardan geldiği sistemdir. Bu sistemde baskı kafası yoktur. Baskı kafaları kartuş üzerindedir. piyasadaki 2 kartuşlu olan yazıcılar bu şekildedir. Bitmeyen kartuşlu yazıcılar şu an için sadece CANON ve EPSON yazıcılara kurulabiliyor. Hatta EPSON son çıkardığı tüm yazıcıları fabrika çıkışı tanklı hale getirdi.
Bitmeyen kartuşlu yazıcı: http://www.bitmeyenkartus.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_10951_max.png?rev=1447756828
Bitmeyen kartuşlu Epson yazıcı: http://www.epson.com.tr/files/assets/converted/510m-310m/l/3/5/5/l355_550x310.png.png

Bitmeyen kartuş sisteminin en büyük problemi sistemde hava oluşmasıdır. Bu durum genellikle kartuşlarla hortumların bağlandığı yerlerden hava girmesi sebebiyle oluşur. Kartuş değiştirirken yada mürekkep eklerken bu durumlar oluşabiliyor.

Genel olarak iki sistemde de kaliteli mürekkep kullanılması gerekiyor. Photoink, OCP, Cescesor en iyi markalardır. Piyasada 150 - 200 tl gibi ücretlere 4 litre photoink mürekkep satılıyor. diğerleri biraz daha pahalı oluyor.

Kişisel tavsiyem; yapabilirim diyorsanız boş bir yazıcı alıp bu sistemi kendiniz kurmanız yönünde olur. Böylece sistemde oluşan sorunları kendiniz çözebilirsiniz ve işleriniz aksamaz.

bahhele' Alıntı:
bu bitmeyen kartuşların espirisi nedir? dolum yapılanlardan farkı nedir? maliyeti nedir? kullanım kolaylığı ve avantajları neler anlatamazmı biri?200 liranın üstünde hepsi
bitmeyen kartuşların çipi vs hiç bir şeyi yok.
yandaki tankerlere boya alıp dolduruyorsun azalınca ilave yapıyorsun hepsi bu kadar.
bitince doldurma vs derdi yok kolay kolay da bitmiyor zaten.
50 lira verip alacağınız yedek mürekkep bir kaç sene sizi rahat götürür. tabi kullanıma da bağlı.
kullanımı normal mürekkepli yazıcı gibi farkı yok belli sayfa sayısına ulaşınca resetleme tuşu ile resetliyorsunuz cihazı. dikkat etmeniz gereken kısım yazma kafalarının kurumamasına dikkat etmek lazım. tüm mürekkepli yazıcılarda olduğu gibi kartuş donma sıkıntısı bunlar da da var. o yüzden yazıcı ne kadar sık kullanılırsa o kadar uzun gidiyor. 2 - 3 günde bir renkli çıktı almakta fayda var.

Bitmeyen yazıcıdan bir tek ben memnun değilim herhalde. Bu yazıcıyı aldım ve tanklardaki mürekkebi hiç kullanamadım. Aradım ve hiç ilgilenmemişlerdi. Tabi 2 yıl önceden bahsediyorum.Şu an belki daha iyi yazıcılar mevcuttur.

Re: Ynt: 200 lira var..Bitmeyen Renkli Yazıcı?

Bitmeyen kartuş sistemi tam bir matbaadır.Balkonda duruyor günde ortalama 100 çıktı alıyorum iki yıldan bu yana kullanıyorum. Renkliler dahil toplam dört kilo mürekkebi 70 liraya aldım.
Benzini ucuz. Biraz yavaş yazar ama işi ucuza bitirir

erdal_erdal_0' Alıntı:
http://www.hepsiburada.com/hp-deskjet-ink-advantage-1515-fotokopi-tarayici-yazici-b2l57c-p-BD800049 hocam bunu al hocam orjinal kartuşu 30-40 lira aras normal kullanımda 400 sayfa civarı çıktı alırsın ve mürekkepdi doldurmaydı hiç ugraşmassın ben evde 4 yıldır kullanıyorum alt modelini
bende de var hocam ama ben memnun değilim bunun kartuşundan. hp 650 kartuş kullanıyor. randıman alamadım. en son hp 650 xl sipariş ettim. bugün gelecek kargoda. onu deneyeceğim. olmazsa biraz araştırma yaptım. canon ip 7250 alacağım. wifili, fotoğraf basabiliyor ve kolay dolan kartuş sistemiyle çalışabiliyor. bakalım hp650xl randıman verecek mi.

Hocam mayıs ayında okula 380 liraya EpsonL110 tanklı yazıcı aldım. Öncesinde renkli çıktıyı kırtasiyeden 1liraya alıyorduk. Makinayla bu güne kadar çoğu A4 e basılmış fotoğraf olmak üzere 780 sayfa çıktı almışım. Yani 780 lira etti. Daha hiç mürekkep doldurmadık. Orijinal mürekkep takımı medimarkt ta 100lira. Hepsiburada da muadil takım 35lira. Yani çok karlı oluyor makina. Ha ben fotoğraf bastığımdan sayfa komple dolu olduğu için yavaş çıkıyor ama yazı basarsanız sorun yok. Hız önemli değil derseniz kesinlikle tavsiye ederim. Sadece kendi içinde gelen mürekkebiyle bile parasını rahat çıkarıyorsunuz.
@erdal_erdal_0 hocamın tavsiye ettiği deskjetlerden evde kullandım ama hiç verim alamadım. Her çıktı alam işi için başına oturduğumda 2saatimi harcıyordum. makinanın doğru dürüst bir çıktı vermesi için. Sonunda pes edip eve siyah beyaz lazer aldım.

Re: Ynt: 200 lira var..Bitmeyen Renkli Yazıcı?

Epson L110 da kullanılıyor okulumuzda.Kalite çok daha güzel ve baskı hızı az daha yavaş.Benzini 98 oktan. Kartuş değişimi mutlaka serviste yapılır. 250 tl.
Canon mürekkep tüplü fiyatına 4 kilo 70 tl ya aldım.Kartuş değişimi uğraşan yapar masrafı 120 140 tl.

CANON MG3550 ÇİFT TARAFLI RENKLİ YAZDIRMA ÖZELLİKLİ . BASKI HIZI İDARE EDER. BASKI KALİTESİ YÜKSEK BASKIDA MUHTEŞEM . MÜREKKEP DOLUMU 30 TL OPC 100 ML 4 ADET ÇOK İYİ VE KULLANIŞLI YAZICIDIR. OKULDA KULLANIYORUM. YAZIN KULLANMADIĞIM İÇİN SİYAH KARTUŞ DONDU.DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIM. BU YAZICILARIN TEK DEZAVANTAJIDIR BELLİ BİR SÜRE ÇIKTI ALMASSAN DONUYOR.

Geri