2003-2010 Arası BT...

Kodla Büyü

ghost

Site Admin
Yönetici
Mesajlar
736
Arkadaşlar sayfalarca tartıştık, düşüncelerimizi aktardık. Bundan sonrası hazırlık safhası dedim ancak bu ilgi görmedi ve tartışmaya devam ettik.

Bakınız herkes özgürce düşüncelerini ifade etti. Etmedim diyen yoktur. Örneğin ben teknik müdür yardımcılığı yada bt rehber öğretmenliğini destekledim, bir başka arkadaşım derslerin yeniden düzenlenmesi, zorunlu hale getirilmesini destekledi. Muhakkak herkesin düşüncesinde haklılık payları var. Söylemlerimiz farklı ancak buluştuğumuz nokta ortak ;

A) Bilişim Teknolojileri Eğitiminin Önemi
B) Bilgisayar Destekli Eğitimin Önemi

isterseniz geçmişi kısaca irdeleyelim;

Bakın bundan 7 sene önce yıl 2003 ilk BÖTE mezunları verildiği zamanlarda BT dersi 2 saatti bizler normal öğretmendik. Notu, rehberliği, nöbeti olan camianın içindeki herkesden biri. Yıl 2006 olduğunda ise 6-7-8. sınıflarda ders saatimiz 1'e indi. O yıllarda ilk formatörlük toplantılarımızada gitmeye başladık.Buradan anlaşıldığı üzere ders saatlerinin bire indirilmesi esnasında planlanan birşeyler olduğu belli.

Biz zaten ek ders alamıyorduk, 3 yıl boyuncada görmemiştik, bir saate indiğinde 15 saati dahi tamalayamıyorduk haliyle formatörlük bizim artık kabul etmemiz gereken bir görev oldu. Arkasından eğitici formatörlük sınavı yapıldı, çoğumuz kazandı ancak 2 yıl tayin hakkı olmadan çalışma şartı koydukları için yine çoğumuz kabul etmedi. Yine eğiticilerimiz bilişimci değil, orada ne aradığını bile anlamadığım birilerinin oldu. Amaç neydi bilemiyorum ben sadece başkasından duymadığım yaşadıklarımı yazıyorum.

Yıl 2008 yine eğitici formatörlük sınavı yapıldı, bu kez bilişimci arkadaşlarım kabul ettiler bir çoğu eğitici formatör olarak görev aldı. Sonra bir denge tazminatı meselesi çıktı, birşeyler oldu ne olduğunuda tam anlamadan baktım ki bizim bilişimci arkadaşların hepsi yuvaya dönmüş

Bu arada eğitici olarak görev yapan çok kaliteli abilerimizde var bizim onlara karşı hiçbir zaman saygızılığımız olmaz.

Neyse yuvaya döndü ya herkes, tam alışmışız formatörlüğe bakıyoruz İl Mem lerden biri yaz tatilinde formatörlük görevlendirmesi yapıyor, diğerini arıyorum hocam siz görevlendirme yapmıyormusunuz diyorum? bana yaz tatilinde ne yapacaksın okulda diyor.... ama 15 tatilde arayıpta hocam bukez görevlendirme verme diyorum o zaman evde ne işin var diyor. Geçen yıllarda 3 okula gideceksiniz deniyordu, şimdi sadece kendi okulundasın deniyor, siteye bakıyorum bazı arkadaşlarım 3 okula yine birşekilde görevlendiriliyor. Lahana hangi turşunun içinde belli değil, şanslı olan bulur.

Yıl 2010 dersler kuşa döndü, aslında 15 m2 sınıfta 15 bilgisayarla 40 kişi ders işlemek kimsenin haddine değil, çocuklar oyun delisi, eskiden mavi olan perdeler şimdiki labda kırmızı, iyice haşere olsunlar diye sanırım, ne yapacaksın formatörlüğe devam ,

Arkadaşlar arada sırada düşünüyorum, dersler yeniden zorunlu olsa ne olur ? inanın bu sınıflarda bu kadar öğrenciye ders anlatmak zulüm. Bakın biz BT ciler sınıf hakimiyeti kurmaya o kadar alışmışızki geçen yıl matematik anlatırken en şımarığı dahil gözler açık beni dinliyordu ama aynı sınıfın en çalışkanı bilgisayar laboratuvarına geldiğinde tepeme çıkıyordu. :)

Birde dersler zoruınlu olupta yanlışlıkla 1 saat yaparlarsa gitti bizim ek ders, ne yapacağız ondan sonra... kuru ekmeğe talim.. en azından uzun tenefüste yanına peynir alıyorduk.. Düşünsenize hem öğrenciler tepeme çıkacak hemde ek ders almayacağız, birde müdür gelip yine bana " Orhanım şu bizim yazıcıya bir el atsan " diyecek, bende "lafımı olur" diyeceğim tabiki , bu ne zaman değiştiki.

Şuan kendimce ya BT rehber öğretmen yada teknik müdür yardımcısı olmalıyız diyorum. BT Rehber öğretmeni herkes biliyor ama neden Teknik müdür yardımcılığını istediğime gelince, ince bir nokta;
Böyle olursa emir almazsın ,okulun sahibi olduğun için zaten yapmalısın, kimse sana emir veremez, bizde emir almadan güzelce görevimizi yaparız. Sadece öğretmenler odasında lafın geçer işte, "şu bilgisayarlara müdür yardımcısı hiç bakmıyor bu nasıl adam diye", o kadar :) Doğru yada yanlış

Son geldiğimiz nokta bu arkadaşlar , benim yaşadıklarım bunlar fazlasını yada eksiğini yaşayan, düşünen muhakkak vardır.


Anafikre gelince, içimizden birileri halen olurda ; CEBIT'e niye gidiyoruz diye hayıflanıyorsa yukarıdaki yazıyı bir daha okusun, biz orada sonuç alsakta alamasakta bir gün bir yerlerde sonuç alabilmek için artık hep beraber hareket etmeyi öğrenmeliyiz. Yoksa sonumuz hayrola..
 
2002'de 20 saat
2003'de 18 saat
2004'de 28 saaat
2005'de 16 saat
2006'da 18 saat
2007'de 10 saat
2010'da 8 saat dersim var.
Düşüş sürmüş. Bugün bir öğrencim ilk gün ve ilk derste kelime işlem yazılımında etkinliğini yaparken "öğretmenim msn'de konuşurken kısaltıyoruz, v yerine heme w yazıyoruz bu programda altı çiziliyor" dedi. Yani Bilgisayarı bilmek kadar doğru kullanmak için BT Dersine ihtiyaç var.
Bence hem BT Rehberliği hem de İlköğretim 3-4-5.sınıflar için formal bilişim eğitimi (en az 2 saat) olmalıdır. İkinci kademede rehberlik, birinci kademede ise ikinci kademeye formal bir hazırlık yaptırılmalı, öğrenciye bilişim kültürü entegre edilmelidir.
Bizim misyonumuz biraz öğretmenlik, biraz kılavuzluk olmalı gibime geliyor. Çok mu idealist bilemem. Tek bildiğim, bizi bu şekilde düşünmeye zorlayanlar umarım bu siteye girip okuyup, yerinde ve kalıcı bir düzenleme yaparlar. İşler kötüye gidiyor, bilişim eğitimi ve eğitimde bilişimi ellerimizle öldürüyoruz!
 
tdemirparmak' Alıntı:
bilişim eğitimi ve eğitimde bilişimi ellerimizle öldürüyoruz!

Güzel söz hocam , bunu gibi sözleri orada kullanmak gerek... gözlerine sokmak diyecektim aslında :)
 
Ghost Hocam Lütfen ek ders kaygısıyla BT dersinin yok olmasına göz yummayalım.
Bu sadece BT öğretmenleri ve atanacak arkadaşlarının istikbali meselesi değil.
Ben inanıyorum ki BT dersi çok önemli ve öğrencilerimiz için gerçekten çok faydalı
Fakat onlar da aynen bizim üstümüzdeki iadreciler gibi bunun farkında değiller
Hiç unutmuyorum bir 4. sınıf öğrencisi dedi ki:"Öğretmenim ben bilgisayardeki her şeyi biliyorum"
ve bir şube müdürüm dedi ki:"Çocuklar zaten bilgisayarı bizden iyi biliyor (gerçekten kendisinden iyi biliyorlar)"
Anladım ki aralarında perk fark yok...
 
skipper_forum' Alıntı:
Ghost Hocam Lütfen ek ders kaygısıyla BT dersinin yok olmasına göz yummayalım.
Bu sadece BT öğretmenleri ve atanacak arkadaşlarının istikbali meselesi değil.
Ben inanıyorum ki BT dersi çok önemli ve öğrencilerimiz için gerçekten çok faydalı
Fakat onlar da aynen bizim üstümüzdeki iadreciler gibi bunun farkında değiller
Hiç unutmuyorum bir 4. sınıf öğrencisi dedi ki:"Öğretmenim ben bilgisayardeki her şeyi biliyorum"
ve bir şube müdürüm dedi ki:"Çocuklar zaten bilgisayarı bizden iyi biliyor (gerçekten kendisinden iyi biliyorlar)"
Anladım ki aralarında perk fark yok...

Yalçın ben sadece düşüncelerimi yazdım, yanlış anlaşılmasın paragöz olmadığımı bu sitede herkes bilir, ama ek ders üzerine özellikle gitmemiz gerekir..Geçen bir konu içerisindede yazdım, benim şuan bulunduğum okul büyük ve sözüm geçtiği bir yer, bu okulda ek ders problemim olmaz ancak öyle arkadaşlarım varki 2 saat zorunlu yapsalar ordan yine ek ders çıkmaz. Ama bu okulların BT öğretmenine öyle ihtiyacı var anlatamam. Birinden vazgeçsen diğerinden vazgeçemezsin. Merkez okullar az çok gelişmiş, taşradaki okullarımızın gelişmeye ihtiyacı var o çocukları düşünmeden edemiyorum .. Bugün inandığımız şey ne kadar doğru olursa olsun ek ders gerçeği olduğu sürece BT öğretmenleri bu tür okullardan kaçacaklardır. Bu hepimiz için geçerli.

Şimdi bu işi orta noktada buluşturmak adına bir konu hazırlıyorum, inşallah beraberce birşeyler ypacağız. sunumuda sen yaparsın , bir iki sözde ediverirsin. :)
 
ghost hocam yazdıklarınızı okurken bir insan bu kadar mı güzel ifade eder diye içimden geçirdim ağzınıza sağlık hepsine noktası virgülüne katılıyorum, ancak bir bayan olarak ben 1,5 yaşındaki kızımla tüm gün okulda kalıp (artık yaptığımız işleri yazmaya gerek herkes okudu daha önce) 3 müdür yardımcısının yaptığı işe denk bir iş yapmak istemiyorum.... müdür yardımcısı olmakla ek dersimiz gelecek ama ZAMAN YÖNÜNDEN ÖĞRETMEN KALAMAYACAĞIZ...

O yüzden BT Rehber Öğrt. bayanlar açısından da daha uygun çünkü dersler gitmeye mahkum gibi görünüyor. bazı arkadaşlar bazı okullarda derse girmekten memnun sanırım o yüzden dersi kaybetmek istemiyorlar ama biz dersi çoktan kaybettik.. çünkü aşağıda yaşadığınız olayı ve daha fazlasını biz de her gün yaşıyoruz. ÖĞRETMEN olduğumu son 4 yıldır hiiiç hissetmedim.. bu şekilde derse girmek zulüm..

"Arkadaşlar arada sırada düşünüyorum, dersler yeniden zorunlu olsa ne olur ? inanın bu sınıflarda bu kadar öğrenciye ders anlatmak zulüm. Bakın biz BT ciler sınıf hakimiyeti kurmaya o kadar alışmışızki geçen yıl matematik anlatırken en şımarığı dahil gözler açık beni dinliyordu ama aynı sınıfın en çalışkanı bilgisayar laboratuvarına geldiğinde tepeme çıkıyordu. "

bir örnek daha vereyim bu hafta ilk derste çocuklara ders programını veriyorum 6. sınflara beden, resim, bilişim ve fen dersleri var dedim pazartesi günleri bir öğrenci "ooo bugün hiç dersimiz yok " dedi, diğeri de "olur mu oğlum fen var ya" dedi....

yüksek puanlarla (ki o puanlarla matematik ve diğer branş öğretmenlikleri tutarken) geldiğimiz bu noktaya artık tahammül edemiyorum.. hakkımızda hayırlısı ve en güzeli olur umarım.
 
bilgisayar dersinde asla susturamadığım bağırıp çağırdığım sınıfın, (bende hep kendimde bir sorun olduğunu düşünürdüm) ingilizce dersine girdiğimde herkes pür dikkat dersi dinliyordu..
""yüksek puanlarla (ki o puanlarla matematik ve diğer branş öğretmenlikleri tutarken) geldiğimiz bu noktaya artık tahammül edemiyorum"" aynen hocam katılıyorum..yazık oldu bize..
başka bir branşa geçme imkanı tanısalar hiç düşünmeden matematiğe geçmek istiyorum..
 
ghost hocam yazınız süper..tüm Bt öğretmenlerinin içinden geçenleri yazıya dökmüşsünüz.
Maalesef her kafadan ses çıkmaya devam ediyor ama bir türlü ortak paydada buluşamadık
 
BT derslerinin durmu belli. içeriği değişmeden gereksiz gibi görünecek. ders saati artırılıp içeriği değişirse çok istiyorum öğretmen olarak devam etmeyi. ama bu şartlarda ghost hocamın dediği gibi en iyisi bt rehber yada teknik müdür yardımcısı. bayan olarak bt rehber daha cazip geliyor tatilleri ve erken çıkış saati ile. bence artık bu noktada el ele verip eylemlerimizi bu konu üzerinde değerlendirmeliyiz.
 
özlük hakları ve çalışma saatleri rehber öğretmenler gibi olursa hepimiz mutlu oluruz.
Bıktım artık bu belirsizlikten! her sene her sene ne olacak kaygısı yaşamak istemiyorum!
 
Yıl 1999 dünya bankası 1. faz beko marka bilgisayarlar okullara gönderilmeye başlandı.
Yıl 2000 Benim ilk görev yaptığım okula bir lab kuruldu. Müdüre zimmetlendiği için kapısına da kilit vuruldu.
Yıl 2001 Beni bekar öğretmenim diye yaz tatilinde zorunlu olarak formatörlük kursuna gönderdiler. Üstelik o yaz memleketime de gidemedim.
Yıl 2001 Hem sınıf öğretmenliği, boş kalan zamanlarımda da formatörlük yaptım.
Yıl 2002 Hem sınıf öğretmenliği, boş kalan zamanlarımda da formatörlük yaptım.
Yıl 2003 Hem sınıf öğretmenliği, boş kalan zamanlarımda da formatörlük yaptım.
Yıl 2004 Hem sınıf öğretmenliği, boş kalan zamanlarımda da formatörlük yaptım.
Yıl 2005 Hem sınıf öğretmenliği, boş kalan zamanlarımda da formatörlük yaptım.
Yıl 2006 Nihayet sadece formatör öğretmen olarak görevlendirilebildim.
diğer gelişmeler hapimiz için aynı.
yıl 2010 bu dönem Mersin ilinde sınıf öğretmenlerine görevlendirme yapılmadı. Kaç yıl formatörlük yaptıktan sonra bu yıl sınıf aldım. Hem de 1. sınıfı verdiler. Okadar uzak kalmışım ki zorlanacağım her halde.
Bu sınıf öğretmenlerine görevlendirme yapılmamasına bazı altını çiziyorum bazı bilgisayar öğretmeni arkadaşlarımız seviniyor. Şunu unutmayalım ki formatörlük görevlendirmelerinde öncelik branş öğretmeni arkadaşımın. Bıranş öğretmeni arkadaşım görevlendirme istemezse diğer başvuruları kabul ediyorlar. Veya bilgisayar öğretmeni arkadaşım görevlendirmeyi kabul ederse bizlerde başka okullarda görevlendirilebiliyoruz. Unutmayalım ki bu bilgisayarlarla bilişimden anlayan birileri ilgilenmezse 2 günde yok olup giderler. Bu konuda da bir birimizi suçlamak yerine destek olmalıyız. Ben Tarsus ta olduğum için bu etkinliğe katılamıyorum. Umarım bu etkinliklerde SINIF Öğretmeni Branşından olan formatör öğretmenlerinde sorunlarını dile getirirsiniz.
 
1.formatörlük meselesi bence kapalı bir kutu.görev ibareleri eski anayasa gibi.nereye çekmek istersen oraya kayıyor.görevlendirmelerin tanımları çooook yanlış
2.anadolu lisesinde çalışmaya başladım.8 saat dersim var.o kadar.formatörlük kalksa işim harap.okul okul gezeceksin işin yoksa.
3.formatörlükle birlikte öğretmen olduğumu yaşayamıyorum.kendimi okulun teknik bir personeli olarak görüyorum.inanın okuldaki öğretmenler bile çekememzlik diyelim 18 saat ekdes alıyor diye yan gözle bakıyorlar.yaptığımız işi sen yap dediğimizde hemen ortadan kayboluyorlar. bir matematikçiyle fizikçi benden daha iyi dost.sanki ben öğretmen değilim.

sorunları yazsam kitap olur herhalde.

çözüm ghost hocamın söylediği gibi.ya rehber öğretmen yada müdür yardımcılığı. yada formatörlükse görev tanımlamamızın çok iyi yapılması. ama ben öğretmenim diyorsanız iş işten çoktan geçti arkadaşlar.eğri oturup düz konuşalım. eninde sonunda bu ders kalkacak. kuş uçmadan bize buyrulmadan elimizi taşın altına koymalıyız. sesimizi çıkarmalıyız. yoksa buyrulan ve ne denilirse boyun eğen olacağız.ghost hocam fikirlerin harika sonuna kadar arkandayım.
 
skipper_forum' Alıntı:
Ghost Hocam Lütfen ek ders kaygısıyla BT dersinin yok olmasına göz yummayalım.
Bu sadece BT öğretmenleri ve atanacak arkadaşlarının istikbali meselesi değil.
Ben inanıyorum ki BT dersi çok önemli ve öğrencilerimiz için gerçekten çok faydalı
Fakat onlar da aynen bizim üstümüzdeki iadreciler gibi bunun farkında değiller
Hiç unutmuyorum bir 4. sınıf öğrencisi dedi ki:"Öğretmenim ben bilgisayardeki her şeyi biliyorum"
ve bir şube müdürüm dedi ki:"Çocuklar zaten bilgisayarı bizden iyi biliyor (gerçekten kendisinden iyi biliyorlar)"
Anladım ki aralarında perk fark yok...
hocam bende müdür yardımcıma sitem ediyodum kitaplarım eksik diye " amaan hocam" dedi, " siz yaptırırsınız bişeyler bilgisayarda benim kız bile bu yaşta benden iyi bilgisayar kullanıyor " bu arada kızı 4 yasında. daha ne yaptıgımız veya yapmaya calıstıgımızdan amirlerin haberi yook..bu dersin gerekliliği anlatmak için ne yapsak az o kadar cok karşı fikir varkii vay halimizee
 
ghost' Alıntı:
Arkadaşlar arada sırada düşünüyorum, dersler yeniden zorunlu olsa ne olur ? inanın bu sınıflarda bu kadar öğrenciye ders anlatmak zulüm. Bakın biz BT ciler sınıf hakimiyeti kurmaya o kadar alışmışızki geçen yıl matematik anlatırken en şımarığı dahil gözler açık beni dinliyordu ama aynı sınıfın en çalışkanı bilgisayar laboratuvarına geldiğinde tepeme çıkıyordu. :)

Birde dersler zoruınlu olupta yanlışlıkla 1 saat yaparlarsa gitti bizim ek ders, ne yapacağız ondan sonra... kuru ekmeğe talim.. en azından uzun tenefüste yanına peynir alıyorduk.. Düşünsenize hem öğrenciler tepeme çıkacak hemde ek ders almayacağız, birde müdür gelip yine bana " Orhanım şu bizim yazıcıya bir el atsan " diyecek, bende "lafımı olur" diyeceğim tabiki , bu ne zaman değiştiki.
Hocam ben de burada dersin zorunlu ve 2 saat olmasını gerektiğini savundum. Teknoloki tasarım dersi bile 2 saat..Bizim ders daha mı önemsiz?Üstelik adamlar sınıfı 2'ye bölüyo,oh rahat rahat ders işliyolar..

Biz de okulda kadrolu 2 bilgisayar öğretmeniydik ve 2 lab vardı ve sınıfları 2'ye bölüyorduk. Ama geçen sene sonunda müfettişler geldi ve "sınıfları bömek yönetmelikte yok,yasal değil" dediler. Ve hem bizim ek ders gitti, hem sınıflar 40 kişi oldu ve de lablardan biri kapanıp bilgisayarlar sınıflara dağıtıldı.

Aslında bence bütün kalabalık okullarda yapılması gereken uygulamayı gerizekalı müfettişler bitirdi..Milli eğitim asla öğretmen ve öğrenciyi düşünmüyor bence..Ona bakarsanız BT sınıfı yönetmeliğinde "her öğrenciye 1 metrekareden az yer düşmemeli diye br madde var ama onu takan kim..

Ama gelin görün ki, yukarıda yazdılarınız da doğru. 40 kişilik azgın öğrencilerle 15 adet bilgisayarda ve sürekli aklı oyunda olan bir sınıf mevcuduyla- hele de şımarıklarsa- ders işlemek işkence..Ama bziim branş her bilgisayarda bir öğrenci oturmadığı müddetçe uğultulu bir sınıf olmaya mahkum bence..

Eğer Bt rehber öğretmeni olursak bizi hem bu derslere sokarlar hem de yine okulun her işini yaptırırlar gibime geliyor..

Valla herşeyi bırakıp gidesim var hem bu meslekten, hem bu şehirden hatta bu dünyadan..
 
melike hocam sonuna kadar haklısın.ama sonundaki cümlen beni korkuttu.bizler bu ülkenin geleceği öğretmenleriz.bu düşüncenizi destelemiyorum.
ama zaman zaman oluyor işte böyle düşünceler. ha geri zelkalı dediğiniz kimseler için çok hafif bir tepki bence sizin yaptığınız. zekanın gerisi onlarda yok zaten .zekasız onlar. işten anlamaz bir gruptan söz ediyorsunuz. bu insanlar içinde bu kadar sinirlenmeye değmez.
 
Arkadaşlar bence halinize yine de şükredin. Isparta ilinde formatörlük hiç uygulanmadı. Bizler maaş karşılığını bile dolduramıyoruz. Hep başka dersleri almak zorunda kalıyoruz. Ek ders nedir çoğumuz bilmeyiz. ya okul okul gezeriz yada başka yere görevlendiriliriz. Sizin yine bi haftalık 18 saat ekdersiniz var. Halinize şükredin. Selamlar
 
ben 2 yılık öğretmenim bu 3. yılım . başladığım günden itibaren çok sıkıntılı geçiyor.2 yıllık bir öğretmen için okula zorla gelmek ne kadar kötü bir şey.formatörüm. ders sayım da 6 ya düştü.yaptığım hiç bir şey yok.okulun tüm bilgisayarlarını elden geçirdim. düzene soktum. ve şimdi oturuyorum. kendimi o kadar işe yaramaz hissediyorum ki derse girmeyince.ders sayımızın azalmasını biz istemişiz gibi diğer öğretmenlerin abuk subuk esprilerine maruz kalıyorum.bir zaman sonra inanıyorum ki biizm artık okulda gereksiz olduğumuza da inanıp daha farklı uygulamalar yaptıracaklar.çok bunaldım çokkkk....
 
ghost hocam dediklerinize katılıyorum fakat ilk BÖTE mezunları 2002 de verildi bunu düzeltmek isterim çünkü ben 2002 BÖTE mezunuyum. görüşlerinize tamamen katılıyorum ama inanın bişey olmayacak ne kadar birleşsekte ne kadar önemli desekte olmayacak :(
 
2002 mezun olur olmaz (ne büyük bir nimet) 2 ay bile açıkta kalmadan atandım
AMA "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar!" ibaresine karşın bir Kız Meslek Lisesine atandım. 40 saat dersle(sabahlra kadar hiç görmediğim, duymadığım Asembly, işlemci çalıştım derse hazırlık içi) birlikte sınıf rehberliği, sosyal kulüp, tamirat, bakım, onarım yaptım; KİMSE MEMNUN KALMADI BENDEN!

2004 Yüksek Lisansa bağlı özür grubu ataması oldum yine MESLEK LİSESİ. Şikayetçi değildim. Yine de dersime girdim 15 - 20 saat, sınıf rehberliği, sosyal kulüp, sınırsız belirli gün ve hafta kutlaması; yine KİMSE MEMNUN KALMADI BENDEN!

2007 zorunlu hizmet nedeniyle atamam oldu ama ne kerametse 5 yıllık ders çalışmamın üzerine bu defa İLKKÖĞRETİM OKULU'nda oyuncu çobanlığı!!! Çocuklar tavuk öldürdü bütün ders ben ÜZÜLDÜĞÜME ÜZÜLDÜM SADECE!!! Sonra formatör yaptılar beni. Evinde film izleyemeyen, MSN'inin açamayan, bilgisayarını çökerten tüm ilçe halkına neredeyse hizmet ettim, kurumda her türlü tamirat beklendi yapamadığımda da "Ben zaten ne bilirim ki!" oldum. Yine KİMSE MEMNUN KALMADI BENDEN!

2010 zorunlumu bari affettiler AMA ben hala öğretmen miyim sorusunu silemiyorum zihnimden. Neden ben 8-17 çalışmak zorundayım?! Neden ben öğretmenliğimin tadına varamıyorum?! Neden okul çıkışı insanlar gezip tozup da dönerken ben okuldan yeni çıkıyorum?!

BEN BU KAYGILARIMA NEDEN YANIT BULAMIYORUM?! Psikolojik olarak çökertilip ağır depresyon geçirtmek mi niyetiniz.

CEBİT'e katılan tüm arkadaşlarım, hep arkanızdayım ve yüreğim sizlerle... Katılıp katılamayacağım konusunda şimdilik bir yanıt veremiyorum. Ama sizlerle birlikte olmak güzel olurdu...
 
angel_33' Alıntı:
özlük hakları ve çalışma saatleri rehber öğretmenler gibi olursa hepimiz mutlu oluruz.
Bıktım artık bu belirsizlikten! her sene her sene ne olacak kaygısı yaşamak istemiyorum!
:alkis: :alkis: :alkis:
 
skipper_forum' Alıntı:
Ghost Hocam Lütfen ek ders kaygısıyla BT dersinin yok olmasına göz yummayalım.
Bu sadece BT öğretmenleri ve atanacak arkadaşlarının istikbali meselesi değil.
Ben inanıyorum ki BT dersi çok önemli ve öğrencilerimiz için gerçekten çok faydalı
Fakat onlar da aynen bizim üstümüzdeki iadreciler gibi bunun farkında değiller
Hiç unutmuyorum bir 4. sınıf öğrencisi dedi ki:"Öğretmenim ben bilgisayardeki her şeyi biliyorum"
ve bir şube müdürüm dedi ki:"Çocuklar zaten bilgisayarı bizden iyi biliyor (gerçekten kendisinden iyi biliyorlar)"
Anladım ki aralarında perk fark yok...

Benzer mantıkla o zaman şunuda söyleyebiliriz. "Benim çocuğumokula gitmeden okuma yazmayı öğrendi. sınıf öğretmenine veya o derslere girmesine gerek yok." Düz mantık. İstisnaları ayrı tutarım tabi ama zaten nerde gereksiz adam varsa şube müdürüdür.
 
**melike**' Alıntı:
Hocam ben de burada dersin zorunlu ve 2 saat olmasını gerektiğini savundum. Teknoloki tasarım dersi bile 2 saat..Bizim ders daha mı önemsiz?Üstelik adamlar sınıfı 2'ye bölüyo,oh rahat rahat ders işliyolar..

Biz de okulda kadrolu 2 bilgisayar öğretmeniydik ve 2 lab vardı ve sınıfları 2'ye bölüyorduk. Ama geçen sene sonunda müfettişler geldi ve "sınıfları bömek yönetmelikte yok,yasal değil" dediler. Ve hem bizim ek ders gitti, hem sınıflar 40 kişi oldu ve de lablardan biri kapanıp bilgisayarlar sınıflara dağıtıldı.

Aslında bence bütün kalabalık okullarda yapılması gereken uygulamayı gerizekalı müfettişler bitirdi..Milli eğitim asla öğretmen ve öğrenciyi düşünmüyor bence..Ona bakarsanız BT sınıfı yönetmeliğinde "her öğrenciye 1 metrekareden az yer düşmemeli diye br madde var ama onu takan kim..

Ama gelin görün ki, yukarıda yazdılarınız da doğru. 40 kişilik azgın öğrencilerle 15 adet bilgisayarda ve sürekli aklı oyunda olan bir sınıf mevcuduyla- hele de şımarıklarsa- ders işlemek işkence..Ama bziim branş her bilgisayarda bir öğrenci oturmadığı müddetçe uğultulu bir sınıf olmaya mahkum bence..

Eğer Bt rehber öğretmeni olursak bizi hem bu derslere sokarlar hem de yine okulun her işini yaptırırlar gibime geliyor..

Valla herşeyi bırakıp gidesim var hem bu meslekten, hem bu şehirden hatta bu dünyadan..

Hocam son cümleniz hariç, söylediğiniz her kelimeye katılıyorum. Ben 30 saat derse girerken de formatörün yaptığı her işi yapıyordum. Bir şey değişmedi, girdiğim ders saati haricinde...Dersler zorunlu olduğunda da aynı işleri yapmaya devam edeceğiz. Eğer bilişim teknolojileri dersinin amacına ulaşmasını istiyorlarsa, çalışma şartlarımızı değiştirmeleri gerekir. 50 kişiye 15 kişilik BT sınıfında ders anlatmaya çalışıyorum. Haftada 1 saatte, 4 kişiyle birlikte kullandığı bilgisayarda o çocuk ne öğrenebilir. Kazanabilecekleri tek şey birbirlerinin sırasını bekleyerek, saygılı olmayı öğrenmek.(Fazla iyimser oldu, biliyorum...)

20 kişiyi geçen sınıflarda, öğrencilerin 2 gruba bölünerek derse girmeleri sağlanmalı maddesi yönetmeliğe eklenmeli.

Ben BT Rehber Öğretmeni olmanın bilişime daha çok katkı sağlayacağını düşünenlerdendim. Ancak ghost hocamın bahsettiği gibi müdür yardımcısı kadrosuna geçersek en azından birileri gelip, kendi işlerini bize yaptırmaya çalışmaz. Bugün yaşadığım olaydan sonra ghost hocama daha çok hak verdim. Müdür yardımcısı gelip, ben çok yoğunum ders programını (1800 öğrencilik bir okul, şube sayısını tahmin edemiyorum) e-okula giriver demesiyle, "tepemden kaynar sular döküldü" tabirini tam anlamıyla yaşadım. İlk öğretmenliğe başladığım yıllarda olsaydı, "Ben de çok yoğunum, bu benim görevim değil" demesini de beceremezdim. (Bizim görevimiz e-okula veri girmek değil, e-okulu nasıl kullanacaklarını anlatmak...)

Teknik müdür yardımcılığı olsa da, BT rehber öğretmeni olsa da, adı ne olursa olsun, görev tanımımızın net olması çok önemli...

Umarım hakkımızda hayırlısı olur...
 
ankbote' Alıntı:
Teknik müdür yardımcılığı olsa da, BT rehber öğretmeni olsa da, adı ne olursa olsun, görev tanımımızın net olması çok önemli...
Hocam çok karamsar olacak ama bişey daha söyliycem..
Görev tanımımızın net hatta ÇOK NET olması da yeterli olmayacak bence..Örnek verelim; bir ara formatörlerin görev tanımları dolaşıyordu ortalıkta
-Formatör öğretmen nöbet tutmaz
-Formatör öğretmene kulüp vs verilmez..gibi gibi..

Ama tüm bunları paşa paşa yaptırdılar bize.."Hayır demeyi bilseydiniz" diye karşı çıkanlar olabilir belki ama hayır dediğinizde o idareyle tüm gün aynı ortamda olduğunuz için müdürünüz o hayırın acısını nasıl çıkarmıştır Allah bilir..(tahmin edebileceğiniz en piskopat müdürle çalıştım ordan biliyorum)

Yani bizim branş sıkıntılı ve başka hiç bir branşa benzemeyen bir branş..Lanet ediyorum bazen bu bölümü yazığım güne..Kaybettiğimiz saygınlığımzı, prestijimizi kazanmamız artık çok zor gibi ama yine de elimizden geleni yapmalıyız CeBIT'te tabii ki..
 
Akşam akşam moralimi fena bozdunuz arkadaşlar ya.
Ya ben kafama koydum müdür yardımcısı olacam.
Lanet olsun bizi bu hale düşürenlere ya benim
anne sahibi meslektaşlarım ne yapacak?
Fen Bilgisi Öğretmeni full ekdersini alıp saat 12:30 da evine giderken
niye benim BT öğretmenim sabah 8 de gelip akşam 5e kadar evine gidemesin?
 
arkadaşlar yaa wallla ben de çok bıktım artık ne bu böyle. offffffff artık nefret ettm buraya da yazmaktan. öğretmen olmak istiyorum ben. en geç saat 3 olunca çıkmak istiyorum. okulun üniversite mezunu bekçisi olmak istemiyorum :x :x :x
 
Grafik hakkındaki görüşleriniz nedir?
Bilgilerin doğruluğunu teyit ediyor musunuz?
 

Ekli dosyalar

  • lköğretim Bilişim Teknolojileri2.jpg
    lköğretim Bilişim Teknolojileri2.jpg
    56.5 KB · Görüntüleme: 504
Hocam her ilde(hatta her okulda) farklı uygulamalar oldu. Mesela sizin grafiğe göre 2007-2010 arasında 1-2-3. sınıflarda birer saat ders görünüyor ama burada hiç BT dersi seçilmedi bu sınıflarda..Ama şu anda da 4-5'lerde 2 saat BT seçti bizim okul (sanırım biz maaş karşılığını doldurabilelim diye)
 
**melike**' Alıntı:
Hocam her ilde(hatta her okulda) farklı uygulamalar oldu. Mesela sizin grafiğe göre 2007-2010 arasında 1-2-3. sınıflarda birer saat ders görünüyor ama burada hiç BT dersi seçilmedi bu sınıflarda..Ama şu anda da 4-5'lerde 2 saat BT seçti bizim okul (sanırım biz maaş karşılığını doldurabilelim diye)
Hocam bu grafikleri yaparken
Tebliğler dergisini delik deşik edip tüm yılların
İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgelerine bakarak
seçilebilecek maksimum dersin seçildiğini farzederek yaptım.
Acaba 1998-2005 arası kaçırdığım farklı uygulamaya sahip bir
Haftalık Ders Çizelgesi var mı yok mu bilmiyorum (2006 öncesi öğrenciydik takip edemedik)
Yoksa dediğiniz gibi çok çok farklı uygulamalar var.
 
Geri
Üst