2006-2009 SEAT ALTEA NASILDIR

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaslar aracimi satinca 1.6 lpg li 30.000 TL ye kadar altea almayi dusunuyorun dfakat cevremdekiler tutulmayan seri diyorlar alinmaz diyorlar kullanan varmi.altea alacagina ibiza al diyorlar
Sizlerden fikri bilgisi olan varmi acaba

leon düşün hocam 2-3 bin daha koy 2006-2007 leon al hiç uğraşma ibizayla falan

hocam altea zor alınıp zor satılan bi araç uzun süre binerim dersen al ama satman 1 sene sürer ibiza küçük aileye gitmez alteanın içine girecek bi araba :D

hocam ibizanın iç hacmiyle altea nın içi hacmi arasında çok fark vardır. tabiki ibizayı daha rahat satarsın. ancak tutulmayan seri nedemekmiş anlamadım. sadece tüketici tarafından çok tercih edilmedi altea. oda tipinden ötürü olsa gerek. genelde altea alacak adam bi parça daha para katıp leon almıştır en çok.

http://www.seatclubofficial.com/forum.php --->şuradan detaylı bilgi alabilirsin.

Sayın hocam yaklaşık 1 yıldır Altea kullanıcısıyım. 2005 model. 158 bin km de iken aldım. Önceki aracım 2004 golf pacific idi. Arada ki farklardan bahsedeyim:
Alteanın artıları
+ iç hacim: Oldkuça rahat bir oturuş sağlayan iç hacimi var. Uzun yolda ferah ferah.
+konfor: Elektro servo direksiyon, yumşak süspansiyon,güvenli sürüş
+maliyet:
+Donanım:Esp, abs, 6 hava yastığı, hız sabitleyici, elektrikli aynalar, otomatik kararan dikiz aynası
+Güvenlik

Donanım ve güvenlik olarak dolu bir araç, Alırken satarken vatandaşın her dediğine kulak asmamak gerek, ben mutluyum aracımla, aynı donanımda başka bir markanın aracını en az 5bin lira üstüne koyarak almam gerekirdi. İyi ki fazla bilinmiyor ve tutulmuyor. Motor 1.6 mpi, 1.9 tdi, 2.0 tdi 2.0 fsi kullanılmakta. 2008'den itibaren 1.4 tsi motorlar XL modelinde kulanılmaya başlandı. Bildiğim kadarıyla da XL'de 2011 modelden itibaren 1.6TDI kullanılıyor. Şuanda TR'de XL 1.6TDI modeli satılıyor. Yurt dışında hala Altea 5p aynı kasa ile satışa devam ediyor.
Kullanılan motor, Auidi, VW, SKoda ve Seat markalarının ortak kullandığı motor. Bir çok parçası CAddy ve Golf 5 Plus ile ortak. Bulabilirseniz 1.9TDI yada 2.0TDI modelini almanızı öneririm. PErformans konusunda beklentilerinizi aşacak motorlardır. 1.6 motor lpg ile uyumu gayet güzel düzgün bir lpg ustası bulursanız sorunsuz kullanırsınız. Muhtemelen bulcağınız model LPG'li olacaktır.
Aracı hemen satmayı düşünüyorsanız alıcısı çıkar mı bilmem fakat farklı bir tipi olduğu için nefret eden olduğu kadar seveni de çok, 2 ayrı okulda 2 farklı arkadaş hemen satıyorsan alacağız dediler. Satılmayacak araç değil fakat aynı donanımı ve konforu bulacağım araç için hem zaman kaybedeceğim hem de para. onun için satmayı düşünmedim.
Hayırlı alışverişleriniz olsun hocam, araç ihtiyaçlarınızı karşılayacaksa alınır. Ankarada iseniz gelin bakın bi sürüş yapın aklınıza yatarsa altea arayışınızı daha detaylı yaparsınız.

bende dsg dizel leon almak istiyorum ama forumlar dsg sikayetlerinden geçilmiyor. sizlerden sorun yasayan var mı acaba?

@erdcannet hocam bende acikcasi sizin dusunduklerinizi dusunmuyor degilim.zaten aracin ici e bakinca icim ferahladi .hocam ordu dayim nazik davetin icin tesekkur ederim sagolasin

BBNET
Geri