2008 ve 2009`da atanan öğretmenlerin kademe magduru mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

MEMEK

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar 2008 ve öncesine kadar 2 yılda bir kademe veriliyordu.Ancak 2009`den sonra yapılan değişiklikle bu kaldırıldı. Ancak 2010 Mayısında tekrar getirildi.2010 ve sonrası atananlar bu hakı elde etti.Maalesef 2008 ve 2009`da atananlar bu haktan faydalanamadılar.Bu haktan faydalanabilmek için ne yapabiliriz? Bu konuda kesin bilgisi olan var mı?

Mayıs 2010'daki kararname ile mecburi hizmet affı getirilmiştir. bu nedenle affa uğrayıp mecburi hizmet bölgesinde görev yapmaya devam edenler "2 yıla bir kademe" uygulamasından faydalanamıyor. Yani anlyacağınız mecburi hizmet süresini tamamlamış ya da muaf olan kişiler bu haktan faydalanamıyorlar.

leventgenc' Alıntı:
Mayıs 2010'daki kararname ile mecburi hizmet affı getirilmiştir. bu nedenle affa uğrayıp mecburi hizmet bölgesinde görev yapmaya devam edenler "2 yıla bir kademe" uygulamasından faydalanamıyor. Yani anlyacağınız mecburi hizmet süresini tamamlamış ya da muaf olan kişiler bu haktan faydalanamıyorlar.

hocam bende de aynı durumdaydım. 2010 dan önce atananlara 2-1 veriyorlar bana gelmiyordu 4 senelik öğretmen olmama rağmen. mem e dilekçe verdim muaf olduğum için verilmeyeceğini söylediler. en son muaf tutulmadığım yıllar için van milli eğitime gidip hallettim. kısacası şu (bu ara ben sözleşmeli çalışıp kendi puanımla kadroya geçtiğimden 2013 te muaf tutuldum) muaf olmadan önceki yıllar için alabliyorken, istersem 100 yıl doğuda kalayım 2-1 i bir daha alamam bu da net.

Evet bende de aynı sorun var.Bulunduğum ilçede ilk atama olan herkes 2/1 kademe alırken ben doğudan eş durumuyla yine doğuya o ilçeye gelmeme rağmen bana 3/1 kademe veriliyor.

bende 2009da atandım güya 8 ay sonra muaf oldum ama 4 yıl doğuda çalıştım. muaf olunca hemen istediğimiz yere tayin olabiliyoruz sanki.ama bunu ne dile getirsekte ilgilenen yok. onu geçtim derece muhabbeti vardı 2005 ten önce atananlar 1 derece aldı.bizede geleceği söylendi ama ortada birşey yok. :-1:

Ben İstanbuldaydım, zorunlu hizmet sayılıyordu ancak hiç almadım. Bir yanlışlık mı var?

Geri