2010 Eylül ataması* ASKERE giden atama isteyebilirmi

Kodla Büyü

ard5168

Üye
2010 eylülde göreve başlayıp Aralık 1 - Haziran 1 tarihleri arasında 6 ay askere gittim. askerliği düştükten sonra 2 yıl 10 ay görev yapmış oluyorum. 2013 eylül ayında 3 yılım dolmuş oluyor. 2013 aralık 31 de 3 yıl 4 ay olmuş oluyor. fakat askerliği düşünce 2 ay ile kaçırıyorum. askerliği hizmet süresinden bu zamana kadar saymadılar.
klavuzda da

"4- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;
a. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda, sözleşmeli öğretmen veya asker
öğretmen olarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile
diğer eğitim kurumlarında ders okutmak ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak
görevlendirildiği süreler,
b. 2012 ve 2013 yılında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra
farklı sebeplerle Bakanlığımızca eski görev yerine iade edilenlerin ise, eski ve yeni
görev yerlerindeki hizmet süreleri
birlikte değerlendirilir. " diyor. kısa dönemden hiç bahsetmiyor. sanırım fiilen çalıştığı süreden saymıyorlar. kimileri askerliğin sayıldığını söylese de bu maddedenn sayılmadığını anlıyorm. bilgisi olan varsa paylaşırsa sevnirim.
(konulara baktım ama göremedim buyüzden açtm konuyu)

malesef isteyemiyorsunuz hocam, sadece asker öğretmenliği mevcut okulunuzda yaptıysanız sayılıyor onun dışında hiçbir askerlik sayılmıyor süreden...

Maalesef bende aynı durumdayım hocam. 2014 şubatta şansımız olacak ama o zaman da sadece özür grubu atamaları var...

haksızlık değilmi hocam bu yapılan. illa bayan mı olmamız gerekir. hem vatani görev için askere onların istediği bir zamanda bütün planlarını alt üst ederek git , hizmet et hem de seninle aynı anda atanan bir başka kişi senden önce atama istesin. ben doğuda görev yapıp yüksek hizmet puanı alırken batıda çalışan puanı benden düşük olan bir bayan , şu an açık olan benim istediğim bir okula sırf benden önce isteyebildiği için gidebiliyor. bu büyük bir haksızlık. bildirmek lazım böylesi durumları. dillendirmeden hiçbirşey yapılmıyor mebde.

http://www.meb.gov.tr/katilimmodulu/katilim_icerikleri.php

katılım modülüne yazdım, acaba değerlendirmeye alıyorlarmı. bu durumda olan arkadaşlar yazsa da belki bir ihtimalle gale alırlar.

"2010 temmuz9 da atanıp 2010 eylül ayında göreve başlayan bir öğretmenim. il dışı atama da , atama isteyebilmek için gereken 3 yıl şartını tamamlamama rağmen, 2010 aralık celbinde kısa dönem olarak (337 kd) askere gittiğim için atama isteyemiyorum. aynı tarihte göreve başlamış ve benim hizmet puanımdan daha düşük bir hizmet puanı olan bir bayan benim atama isteyeceğim okula benden önce gidebiliyor. vatani görevimizi yerine getirmek için , bütün planlarımızı bir kenara bırakarak 6 ay için askerlik görevine gitmem, benimm bir yıl atama isteyememe sebep oluyor. ve dahası bu dönemde isteyceğim okul açık iken normu doluyor , seneye istesem bile şartlar ,dengeler değişmiş oluyor. 31 aralıkta başlayan öğretmenlere bile -ki doğal olan bu- atama hakkı verilirken benim durumumda olan öğretmenlerin askerlik görevleri hizmet süresinden sayılmıyor. bunun haksızlığa sebebiyet verecek bir durum olduğunu düşünüyor ve önleminin alınması için ricada bulunmak istiyorum.

özetle kısa dönem askerlik yapan bir öğretmenin , yaptığı askerliğin mecburi bir görev olmasından dolayı, hizmet süresinden sayılması ve atama hakkı verilmesi gerektiği düşüncelerimi tarafınıza aktarmak istedim."

Geri