2012-2013 Formatör Görevlendirmeleri ANA KONU

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 4vc1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

4vc1

Üye
Arkadaşlar, forumu biraz araştırdım ancak belli başlı toplu bir konu yok. Birkaç konu dağınık şekilde yer alıyor. Biliyorsunuz bu seneki Formatör görevlendirmeleri tam bir muamma. Olacak mı olmayacak mı hala belli değil. Ankara gibi MEB'in yerleşkesi olduğu bir il 27 Ağustos tarihinde formatörlük için başvuruları alacağını açıklarken, aynı gün Bursa varolan görevlendirmeleri iptal ediyor. Saçma sapan bir durum içerisindeyiz. 4+4+4 sisteminin de gelmesiyle işler iyice bir çorba oldu. Ben samsundayım, arkadaşlardan birisi de samsunda il eğitici formatörürünün konu ile ilgili duruma açıklık getirmeye çalışan mailini başlıklardan birinde paylaşmıştı. Ben de bu konuya giriş misali olarak o maili tekrar buraya kopyalıyorum ki samsundaki son durumun bu o olduğunu bilin.

"2012-2(Eylül-Aralık) Dönemi Okul BT Formatör Öğretmen Görevlendirmeleri Hakkında Önemli Açıklama;

19.07.2012 tarihli ve 20257 sayılı yazımız ile duyurusu yapılan ve 3 Eylül- 31 Aralık 2012 tarihleri arasında BT Sınıfı bulunan okullara yapılacağı belirtilen BT Formatör Öğretmen Görevlendirme çalışmaları büyük oranda tamamlanmış ve ATAMA BÖLÜMÜ ne onay alınması için değerlendirilmek üzere, hazır hale getirilmiştir.

Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün ve Bakanlığımızın Valiliklere ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine geçen haftalarda verdiği talimat ve gönderdikleri bilgi çerçevesinde VALİLİK ONAYI ile alınan Geçiçi Görevlendirmelerin VALİLİKLER tarafından kesinlikle yapılmamasının istenmesinden dolayı, BT Formatör Öğretmen Görevlendirme sürecinde ONAY aşamasında tereddüte düşülmüştür.

BT Formatör Öğretmenlerin VALİLİK ONAYI ile görevlendirmesi konusunda BAKANLIĞIMIZ YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE görüş sorulmuştur.

Bundan dolayı gelecek görüşün olumlu veya olumsuz olması durumuna göre; 3 Eylül 'de başlaması düşünülen BT Formatör Onaylarında geçikme yaşanabilir veya maalesef yapılmama durumu da olabilir.

Bu yüzden şuan için beklemedeyiz gelişmelerden e-posta aracılığı ile sizleri bilgilendireceğimizi belirtir, olumlu gelişmelerin olmasını temenni eder, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE sizlere başarılar dileriz. "

Mail bu şekilde. Bursada görevlendirmelerin iptal edildiğini biliyoruz bir de.

Ek olarak sizlerin de fikirlerini almak istediğim bir durum var ancak onu da formatör görevlendirmelerinin akibeti belli olduktan sonra sorarsam daha manalı olacak.

bursa da iptal ettiler bimer mailimizi attık bakalım ordan ne cevap gelecek. sağolsun kemal bey bu sorunla ilgileniyor bursa da arkadaşlarda onun istediği doğrultuda hareket edersek görevlendirmeler tekrar olur gibime geliyor.

yeni bişey var diye açtım. Kopyala - yapıştırdan başka bişey yok.
Yeni konu açmak millete ne kadar çok cazip geliyor ya hayret.

3 Eylül 2012 tarihinde sayın bakanın eba da yaptığı konuşma da 3 ilde pilot olarak bütün görevlendirmeleri bitirdiklerini söyledi. bu 3 ilden birinin bursa olduğunu biliyorum. diğer ikisi de yanılmıyorsam kayseri ve samsundu ama tam hatırlayamadım. isteyen meb duyurular kısmında konuşması var.
yani söyleyeceğim pilot olarak bazı yerlerde kaldırdıysalar yakında heryerdekini kaldırırlar.

Eskişehir mem i aradım, ayrıca okul müdürümüzde aradı, formatör görevlendirilmesi bu sene kesinlikle yapılmayacak denildi. Okulumda ders yok. Başka okula görevlendirilebileceğimi söyledi müdür ancak diğer okullarda da ders olduğunu pek sanmıyorum. Müdür başka okula gidersiniz derken okuldaki diğer işlerimide yapmaya devam edeceğimi sanıyor sanırım. Görevlendirmem yok hala beni arayıp iş istiyor, web sayfasıyla vs ile ilgili. Ben de gitmem durumumda işlerinin kalacağını, yapmayacağımı açıkça söyledim ama ne kadar anladı bilemem. Gerçi bizim okul bölgede pilot okul seçilmiş ama yinede görrevlendirme yapılmayacak diye biliyorum. Lisede olduğum için seminerim de yok. Evde oturmuş ne olacağımızı düşünüp duruyorum :) Bakalım neler olacak..haftada 10 okula gidip dersmi tamamlamaya çalışacağım acaba .)

Sırf uzağa gitmemek için veya eş durumu nedeniyle yapılan bazı görevlendirmeler vardı. Bu görevlendirmeleri adamını bulan yaptırabiliyodu. Sonra bu suistimal edilmeye başladı. Mesela A okulunda görevli bi sınıf öğretmeni görevlendirme yoluyla ulaşım, çevre gibi daha olanaklı bi okula gönderilebiliyordu. Şimdi bakan da arkadaş köklü değişim adamı olmaya soyundu ya, gazla çalıştığı için, görevlendirme kelimesinden nem kapmış. Tabii danışmanları bundan önceki bakan görevlendirmelere yeşil ışık yakarken "tabii bakanım, bu görevlendirmeler doğrudur" diye konuşurken, şimdi yeni bakan bu ne kadar görevlendirme, neyin görevlendirmesi bunlar deyince "tabii bakanım biz de dedik ne gerek var bu kadar görevlendirmeye" diyerek 180 derece döndükleri için görevlendirmeler iptal oldu. Yanlış bi uygulama değil ama danışmanların bu konuda ayrım yapması gerekirdi. Bu keyfi yere yapılan şunun eşi albay, bunun eşi emniyet amiri, öbürü savcının hanımı türünden yapılan görevlendirmelerle, bizzat kadrosunun olduğu okulda görevlendirilerek çalışan formatörler bir tutulmamalıdır.

Ben bulunduğum okulda çalışmak istiyorum. Şimdi görevlendirmeleri kaldıran, bunun mantıksız olduğunu akıl eden meb, görevlendirme olayı biten bilişimcinin okul okul gezmesini mi mantıklı bulmuş? Bi tarafı düzeltirken bi taraftan batırmak mıdır olay?

Hocam ben samsun ildeki eğitici formatörler ile de görüştüm. Kendi görevlendirmelerinin bile durumunun belli olmadığını söyledi. Yani bir belirsizliktir gidiyor. Bir adam çıkıyor, "bu görevlendirme MECBURİDİR, reddetme şansınız yok!" diyor, bize formatörlük dayatıyor, diğeri mikrofonu ele alınca "yok böyle bir görevlendirme de buna benzer de" deyip uzun hava okuyor. Bir hengamedir gidiyor.

Bu arada yukardaki arkadaş nikin kopyala yapıştır olmasın diye almadım şimdi, yazmaya da üşendim, sana cevaben: bu açtığım 3.başlık mıdır nedir, 5 senedir üyeyim. Dangul dingil konuşmayalım. Bu konuyla ilgili birçok konu vardı, konu toparlansın istedim. Herkes farklı farklı kendi illerindeki durumu ayrı başlıklarda yazacağına, varsa bir gelişme buraya yazar, herkesin de bilgisi olmuş olur dedik.

Görevlendirme yapmaları gerekir. Fatih projesi var.. Birde görevlendirmeler son sa eğitici formatörleri niye tekrar görevlendirdiler??

nilnefertem' Alıntı:
http://www.sinavekrani.net/mevzuat/bilisim-teknolojileri-formator-ogretmenleri-gorevlerine-devam-edecek-h19915.html

bu yazı gerçek midir? gerçekse neyi tartışıyoruz. görevlendirme yapılmaması söz konusu olmamalı
O yazı eğiticilerin görevlendirme yazısı okul formatörlerinin değil...

Bursa da ki Okul Formatör Öğretmenlerinin Görevlendirilmesi için elindne geleni yapan ve halaa uğraşmakta olan İL koordinatör Öğretmenimiz KEMAL AKAR hocama teşekkür ederim.

BT sınıfı olmazsa formatörlük olmaz mı?( üstünüze afiyet sınıfım bugün kapatıldı da)

bakanlığın dibi Ankara yapabiliyor da diğerleri neden düşünüyor, aklım almadı şimdi!

yaliya' Alıntı:
bakanlığın dibi Ankara yapabiliyor da diğerleri neden düşünüyor, aklım almadı şimdi!

bugün ESKİŞEHİR İL MEM müdürüyle görüştüm bu konuyu. Ankara görevlendirme yaptım dediğimde neye göre yapmış onlar yanlış yapmış doğrusu bizim yaptığımız görevlendirme yapılmayacak dedi yazı olmadıkça. ne diyeyim ANKARA YANLIŞ yapmış

bazı iller Ankara'dan gelecek yazıya bel bağlamış ama boş bir beklenti bence...

yazıyı ne yapacaklarsa ankaraya yapıyor bakanlığın bundan haberi olmaz mı? birşey dememişler işte daha ne bekliyorlarsa yazıyı

Eskisehir bu tür uygulamalarda hep biraz çekingenlik bir tavır sergiliyor. Ama ankara da ve daha 3-4 ilde daha yapıldıktan sonra kısa süre de tum illerde görevlendirmeler yapılacaktır. Ya da biz bankamatik memuru olacagiz :)

Pazartesi günü il milli eğitim müdürü ile görüşmemiz olacak.Emsal göstererek ilimizde de görevlendirme yapılmasını amaçlıyoruz.Görevlendirme yapılan illerden konu ile ilgili resmi yazıları paylaşabilir misiniz?

Samsunda Formatör görevlendirmelri yapılacakmış.... ben direk il mebi aradım öğrendim.. çalışlmalr sürüyormuş... Yani kesin yapılacakmış...

Şanlıurfa il mem ile görüştük..Fatih projesinden dolayı sadece liselerde formatörlük vereceğiz dediler..bu nasıl bi saçmalıktır anlamadım gitti..başa gelen her bakan kendi yolunu çiziyor..Milli Eğitimin bakanlık olarak neden sabit bir duruşu ve yolu yok ki..Bak diğer bakanlıklara (mesela Adalet Bakanlığı) başa gelen sabit yolda sadece bazı kolaylıklar sağlıyor o kadar..bizde öyle mi?? her bakan gideni aratıp; kendi adını duyurma peşinde..Allah ıslah etsin, bize de yardım etsin..Nerdeyse tüm ilköğretimlerde norm fazlası duruma düştük.. :verymad: :x

Geri