2013-2014 bt rehber öğretmen görevlendirilmesi

Kodla Büyü

user67

Site Gezgini
arkadaşlar bir soru olacak yardımcı olursanız sevinirim
daha önce hiç ortaokullda calışmadım bundan önce meslek lisesinde çalışıyordum bu yıl il dışı isteğe bağlı tayinlerde tayinim bir ortaokula çıktı sorum şu bt rehber öğretmen görevlendirilmesi nasıl oluyor ve bütün ortaokullarda bt rehber öğretmen görevlendirilmesi yapılıyormu

konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız cok sevinirm

Hocam okulda bil lab varsa okullar acilinca gorevlendirmeler baslayinca okula yazi gelir kendi okulunda veya baska okulda isteyebilirsin ve gorevlendirilirsin ama gecen sene kasim ayinda oldu bakalim bu sene ne zaman olacak hayırlısı

Okulda Bt sınıfının olması lazım, eğer yoksa olamazsın hocam. Bilgisayar derslerinin tamamına girip geri kalan zamanda Bt rehberliği yapıpı 18 saat ücret alırsın haftalık.. Giriş-çıkış biraz düzenlensede okul müdürüne bağlı hala birazda..

Seminer döneminde(Eylül'ün ilk 2 haftası) çoğu ilde görevlendirme olmayacak, çünkü öğrencinin okulda olması lazım görevlendirme için. Eylülün ilk 2 haftası okuldaki yazıları ilçe mem'in int.sitesini takip et hocam, dilekçeyle başvuruyorsun.

amip33' Alıntı:
Okulda Bt sınıfının olması lazım, eğer yoksa olamazsın hocam. Bilgisayar derslerinin tamamına girip geri kalan zamanda Bt rehberliği yapıpı 18 saat ücret alırsın haftalık.. Giriş-çıkış biraz düzenlensede okul müdürüne bağlı hala birazda..

Seminer döneminde(Eylül'ün ilk 2 haftası) çoğu ilde görevlendirme olmayacak, çünkü öğrencinin okulda olması lazım görevlendirme için. Eylülün ilk 2 haftası okuldaki yazıları ilçe mem'in int.sitesini takip et hocam, dilekçeyle başvuruyorsun.

Aynen böyle, küçük bir düzeltme yapacağım çünkü arkasından 8-5 mi çalışacağız vs. soruları yağacak:
... Bilgisayar derslerinin tamamına girip geri kalan zamanda Bt rehberliği yapıp...
diye yazmış hocam;
... Bilgisayar derslerinin tamamına girip aktif eğitim - öğretim zamanının geri kalanında Bt rehberliği yapıp...
şeklinde düzeltebiliriz.
Ortaokullar için ilk ders giriş saatinden son ders çıkış saatine kadar okulda bulunmak gerekir. İlköğretim kurumları için sadece görevlendirmenizin yapıldığı kurumun (ilkokul veya ortaokul) ilk ve son ders saatleri arasında okulda bulunmak gerekir. Her durumda haftada 35 ders saati süresince (5 ve 6. sınıflar nedeniyle) aktif görevdesinizdir.

Arkadaşlar dersler malum 35 saat oluyor. 2 sene sonra ortaokul artık 35 saat yani. Peki, ek derslerde herhangi bir değişiklik yok mu ? acaba ?

Hocam,
kısa adıyla ek ders yönetmeliği madde 5 c bendi :
- Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.
madde 6 b bendi:
Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate kadar kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.
diyor. Bu yönetmelik değişmediği sürece 30 saatin üzerinde ders okutamayız.
BT rehberliği için :
28/09/2012 tarih ve 16791 sayılı son BT Rehberlği Görevlendirme yazısının 12. maddesi gereğince ek ders yönetmeliğinin 16. maddesine göre ek ders ödenir. Ek ders yönetmeliğinin 16 .maddesi:
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) : ...göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir... Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez...
diyor. Bu madde gereğince Eğer BT Rehberliği göreviniz varsa okulunuzda (hani olmaz ama olsa bile) 35 saat fiili derse de girseniz 18 saat ek ders alırsınız.

Kısaca sizin dediğiniz gibi 35 saat muamması var bence de. Bunun için ek ders yönetmeliğinde değişiklik gerekir. Bakanlık gözüyle konuya baksam; Ek ders yönetmeliği şu anki karmaşada R harfi, R ye gelene kadar alfabede onlarca harf var...

Arkadaşlar 35 saat okulda olacağı(normal öğrenim yapan ortaokul için söylüyorum) 18 saat ekders alacağız. Olay bu. Aslında geçtiğimiz sene de bu şekilde idi. Ama liseler ve ikili öğretim yapanyerler hala meçhul

amip33' Alıntı:
2 tane düzeltme yapacam hocam;
1. si BT sınıfı yada Akıllı tahtaların kurulu olması (Yani FATİH projesi kapsamındaki bir okul)
2. si BT Rehberliğine geçildikten sonra tam olarak müdüre bağlı değiliz.. Günlük programa 6 saat yansıtmak yeterli..

Geri