2013 EYLÜL CELBİNDE ASKERE GİDECEKLER!!!!

Kodla Büyü

untimely

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum okullar 2 eylülde Eğitim-Öğretime başlıyor. Bazı arkadaşlar da eminim benim gibi Eylül celbinde askerliğe gidecekler ve askerlik şubeleriyle görüştüğümde 12 eylülden itibaren askersiniz denildi bana. bende sizlere sormak istiyorum şimdi 12 Eylül e kadar görev yerimizde gidip ordan da askerlik yapmaya mı gideceğiz bilgisi olan dostlar yazarsanız çok sevinirim, bunun cevabını şubeden de alamadım. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

hocam 12 değil 9 eylül.. aman 12sinde gideyim deme. 9eylül pazartesi teslim olacağız.. ve bu seneden itibaren sınav olmadığı için 9una kadar görevinde kalabilirsin, maaşını da 9una göre alacaksın (tam alırsan 6günlüğünü faiziyle iade edeceksin) 2eylülden 6eylüle kadarki kısımda da bir haftalık ek dersini alacaksın..

lemmings hocam sizinde askerlik sorgulamasında baktığınızda sevk başlangıç 12/08 sevk bitiş 15/08 mi yazıyor e devlette böyle yazıyor benim eylül yazması gerekmiyormu ? yalnız celp grubuda 2 diyor

untimely' Alıntı:
lemmings hocam sizinde askerlik sorgulamasında baktığınızda sevk başlangıç 12/08 sevk bitiş 15/08 mi yazıyor e devlette böyle yazıyor benim eylül yazması gerekmiyormu ? yalnız celp grubuda 2 diyor

aynen.. aynı şekilde 12.08 15.08 yazıyor. ama celp grubu 2 olduğu için 9-11 eylülde gideceğiz.. 11e kalacak kimse olmaz tabi, 9unda ordayız.
aylıksız izine çıkma dilekçesinde 09.09 dan itibaren diye yaz hocam..

Arkadaşlar bence gidip sülüsünüzü alın. E-Devlette bende de 12-15 Ağustos yazıyo ama sülüste 14 Ağustos sevk bitiş olarak görünüyo. Ayrıca sülüsü almaya gittiğim zaman gördüm herkesin teslim zamanı aynı değil 1-2 gün fark olabiliyo. Buna dikkat edin...

Sülüsü alırsanız en doğrusu ona göre hareket etmeniz olur.

hocam ben 2 - 3 şubeye gidip bizzat sordum 1 eylül tarihinden itibaren gidip şubelerden belgemizi alacakmışız. yalnız bu belgeyi aldıktan sonra askeriyenin bize verdiği tarihe göre maaşı kestireceğiz. atıyorum adamlar diyorki 10 eylülde gideceksiziniz diye belge vereceğiz onuda sistem veriyor diyor. ona göre gideceğiz orada bir yanılgı var hocam bilginiz olsun

bende eylülde gidiyorum maaşımıda 9 eylüle kadar aldım ilk hafta rapor alacağım hocam ama memleketindeysen gidersin ek dersini alırsın

hocam 9 eylülde askersiniz diye bir durum yok bu eylül 12 side olabilir eylül 10 da olabilir bunu 1 eylülden itibaren sülüs almaya gidince öğreneceğiz maaşınızı neye göre kestirebiliyorsunuz ki sülüs almadan ?

lemmings hocam maaşınızı kestiremezssiniz bunu kesen okulda elinde belge olmadan yapamaz normalde. resmi belge sülüs tür bunuda 1 eylülden önce kimse alamaz aldığınızdada farklı farklı tarihler çıkabilir sülüste. normali şudur okullar bayramdan önce yapacağı için eylül maaşınızı tam olarak alırsıznız. 1 eylüldede net askerlik tarihiniz belli olunca gidip kaçgün fazla aldıysanız onu yatırırsınız. durum bu değerli arkadaşlar bakın kafadan maaş yaptırmayın

untimely' Alıntı:
hocam 9 eylülde askersiniz diye bir durum yok bu eylül 12 side olabilir eylül 10 da olabilir bunu 1 eylülden itibaren sülüs almaya gidince öğreneceğiz maaşınızı neye göre kestirebiliyorsunuz ki sülüs almadan ?
9 eylülde resmen askermişiz sevk başlangıç tarihi diye hocam ağustosta gidenlerde 12 ağustos sayıldı

hocam bende dün askerlik şubesine gittim sordum oradaki görevli memur 12 eylül dedi ama net bilmiyorum daha yeni uygulama kesin bilgi 1 eylülde sülüste yazar dedi. sonra başka bir şubeyi telefonla aradım onlarda sülüste yazacak tarih dedi. 9 eylülde askersek kimse 9 eylülde askere gitmez 9-11 eylül demiyormu askerlikte millet 2 gün daha evinde kalır 11 eylülde gider.

untimely' Alıntı:
hocam bende dün askerlik şubesine gittim sordum oradaki görevli memur 12 eylül dedi ama net bilmiyorum daha yeni uygulama kesin bilgi 1 eylülde sülüste yazar dedi. sonra başka bir şubeyi telefonla aradım onlarda sülüste yazacak tarih dedi. 9 eylülde askersek kimse 9 eylülde askere gitmez 9-11 eylül demiyormu askerlikte millet 2 gün daha evinde kalır 11 eylülde gider.

öyle de hocam geçen sene de sevk 1 ağustos tu millet 12 sinde gidiyordu şimdide sevk 9 bizde 11 12 gibi gidecez

tamam hocam aradım şimdi sülüs alan arkadaşlara sordum, onlar 12 sinde asker sayılmış dediğiniz gibi ama en geç 14 üne kadar teslim olacakmış. bizde 9 undan itibaren asker sayılacağız bu mantıkla artık teslim tarihimiz kaçı olursa ona göre yol izni kullanacağız. durum buymuş. askiden herkez ağustos 1 de asker sayıldığı için 5 ay 5 günde izin kullanmayanlar bitiriyordu askerliği sanırım. bizler izin kullanmasak nekadar yapacağız acaba bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı acaba.

Geri