2013 ŞUBAT ÖZÜR GRUBU ATAMALARI

Kodla Büyü

untimely

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
269
2013 Şubatta eş durumu tayini olurmu acaba gündemi takip edenler yada bir duyum alan varmı ? hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar şimdiden paylaşımlarınız için.....
 
hocam bence olacak çünkü sınavın geçerliliği bir yıla düştü bu var , seçimler yaklaşıyor büyük tepki alacaklardır. inşallah olurda aile özlemi çeken insalar kavuşur.
insanları anlamakta zor eş durumu olsun deyince hemen olmasın biz yaza il dışı isteyeceğiz kadrolar dolar diyen insalar var hala, bence birlik olmalıyız insaların umutlarına cephe olacağımıza destek olup herkes için iyiyi istemeliyiz, biraz sitem birazda umut işte.....yorumlarınız için teşekkür ediyorum
 
Olmayacak diyolar ama olması lazım. Bir çok arkadaşlarımız sabırla bekliyolar. Olmazsa haksızlıklara bir haksızlık daha eklenecek.
 
yok hocam. memurlar.net te müşteşar açıklamış .. şubatta özür ataması yok diye. temmuz ve ağüustosta olacakmış....
 
Geçen senede yoktu, sonra bu senelik yapalım dedi bakan beyimiz. Bu tamamen tepkilere göre değişir, binlerce kişi sosyal medyada bu olayı gündemde tutsun, kıvırmalar başlar, 1 hafta sonra sendikalarla birlikte gündeme gelirse hadi bu senelikte yapalım derler.
 
Geçen sene bizzat ben ve eşim 14 Eylülde yani KHK'nın çıktığı gün mücadelemize başladık. Facebook'da grup kurduk, 6000 civarı kişi katıldı. Anadolu Eğitim Sen başkanı Cansu Güven ve Türk Eğitim Sen başkanı İsmail Koncuk'un katkı vermeleri sonucunda iyi organizasyonlar gerçekleştirildi. Ankara'da eylem yapıldı, gazetelere ilan verildi, sosyal ve normal medyada farkındalık yaratıldı vs.. 4 aylık çabalarımızın sonucunda bakanlık tepkisiz kalamadı ve "son bir kez" diyerek Şubat'ta yarım yamalakta olsa yaptı özür grubu atamasını.

Geçen seneki en büyük haklılıklarımızdan birisi eşim 2010 Aralıkta Batman'a atanırken 2012 Şubat'ta dönme hakkı vardı. Ama 14 Eylül 2011'de çıkan KHK ile bu hak elimizden alındı. Biz en çok buna isyan etmiştik.

Bu senekilerde böyle bir durum yok sanırım, giderlerken biliniyordu Şubatta özür grubu olmayacağı. Ayrıca geçen seneki gibi bir mücadele de yok görebildiğim kadarıyla. Sadece bir kaç cılız haber çıktığını gördüm. Müsteşar yardımcısının da olmayacak demesi hava civa, geçen sene de bakan olmayacak diyordu ama baskı gelince yaptılar. O yüzden müsteşar yardımcısı öyle dediği için değil ama yeterince bir talep ve baskı olmadığı için bu sene olacağını ben de zannetmiyorum.

Özellikle sağlık ve olağanüstü hal özründe zamandan bağımsız olarak, ortaya çıktığı anda tayin hakkı olmalıdır. Eş ve eğitim durumu tayinlerinde sadece yazın olması belki kabul edilebilir bişey ama kontenjan sınırı getirmek büyük bir insafsızlık. Adı üzerinde bunun: "Özür". Özrü olan herkesin özrü karşılanmalıdır. Acıları çıkar inşallah bunların bi gün.
 
Geri
Üst