2014 İldışından Konya isteyecek arkadaşlar

Kodla Büyü

tefbilisim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar puanımızı ve tef/böte durumumuzu ve istediğimiz ilçeleri yazarsak daha sağlıklı tercih yapma şansımız olacaktır.
Benim puanım 91 tef'liyim merkez ve yakın ilçeleri düşünüyorum.

Yaklaşık 160 puanım var BÖTE mezunuyum. Merkez veya merkeze yakın ilçeleri istemeyi düşünüyorum (Geçen sene merkezde 1 okul açtılar Meram da o da merkeze 50 km uzaklıktaydı). Ayrıca sizlere de danışmak isterim ki eşim sınıf öğretmeni. %90 eş durumuna kalacak sizce çıkma ihtimali ne kadardır. Onun da yaklaşık 130 puanı var...

Bahadır1980' Alıntı:
Yaklaşık 160 puanım var BÖTE mezunuyum. Merkez veya merkeze yakın ilçeleri istemeyi düşünüyorum (Geçen sene merkezde 1 okul açtılar Meram da o da merkeze 50 km uzaklıktaydı). Ayrıca sizlere de danışmak isterim ki eşim sınıf öğretmeni. %90 eş durumuna kalacak sizce çıkma ihtimali ne kadardır. Onun da yaklaşık 130 puanı var...
Hocam daha önceki açtığın konuya da yazmıştım il içi ihtiyaç listesine bak o fikir verir ama benim gördüğüm Cihanbeyli ve Yunak dışında sınıf öğretmenliği ihtiyacı çok az görünüyor geçen senenin özür durumu puanlarını da inceleyebilirsin.

tefbilisim' Alıntı:
Bahadır1980' Alıntı:
Hocam daha önceki açtığın konuya da yazmıştım il içi ihtiyaç listesine bak o fikir verir ama benim gördüğüm Cihanbeyli ve Yunak dışında sınıf öğretmenliği ihtiyacı çok az görünüyor geçen senenin özür durumu puanlarını da inceleyebilirsin.

Evet hocam yazmıştınız teşekkür ediyorum. Gerçekten faydalı oldu. 2014 ihtiyaç listesiyle atama sonuçlarını karşılaştırdım. Şuan elimde il içinde açık görünen okullar var. Hatta ilginç bir durum var. 2014 il içi ihtiyaç listesinde bulunmayan okullar atama sonuç listesinde görünüyor. Onu anlayamadım. Hep derler yaa torpil oluyor oluyor diye. Umarım öyle bişey yoktur :|

hocam sınıf öğretmenliği sirkülasyonu zaten azdi 444 geleli beri daha bir azaldı.onun için çok dikkatli olmanız lazım.il içindeki açık okulları göz önünde bulundurarak eşinizin gelmesi kesin bir ilçeyi tercih etmeniz daha doğru olur yoksa bi kaçyıl sıkntı çekebilirsiniz

İl dışından 2012 eylül de konya nın 50 km uzaktaki ilçesine atandım. TEknik öğretmenim ama kadro olmadığı için lise de btr lik yapıyorum.
Konya da merkez eml okullarında çakılı bir kadro var. hareketlilik az. Gelecek sene iliçi isteme hakkım olacak. Ama muhtemelen boş teknik kadrosu olmayacak.

İl dışından gelecek arkadaşlar, açılacak okullar sürprizine hazırlıklı olun. 3 sene bir ilçede çalışmayı göze alın. 3 sene ilçede oturmayı göze alın. sonrasında il içinden hemen teknik okula kadronuzun çıkmasına kesin gözüyle bakmayın. ortaokullarda norm mevcut şu anda. ama 3 sene sonra ne olur belli olmaz.

unutmadan teknik öğretmenin ilk orta lisede çalışması uyum sağlaması zor. 14 sene eml de çalıştım. FArklı illerde, şimdi and. lisesindeyim. gen uyuşmazlığı var. atölye tozunu yutmak istiyor insan.

Merkezde Meslek liseleri ve ortaokullar neredeyse dolu, karatay ve selçukluya bağlı köyler var merkeze 10-50 km arasında değişen uzaklıkta. Buralardan açacaklar diye düşünüyorum.

Merkezdeki okulları açmıyorlar il dışına. Geçen sene sadece merkez ilçelerde 87 ihtiyaç vardı sadece 1 okul açtılar o da hatunsaray o yüzden bu sene de pek umudum yok. Bulunduğum yer iyi o yüzden pek sıkıntı etmiyorum sadece zoruma giden zorunlu hizmet affının gelmesi. Af yüzünden çakılı kalanlar da var bu şekilde devam edeceğini sanmıyorum ama öğretmenlere de müdürlere olduğu gibi rotasyon gelme ihtimalini yüksek görüyorum.

Benim anlamadığım zaten yıllardır buranın kahrını çekiyoruz il dışı isteyip kurtulalım diyoruz bizi daha da zorluğa itiyorlar. En azından 4-5 okul merkezden açsalar en azından bi ödül gibi olur.

Geri